Hétvégén lesz a Véndiáktalálkozó
Utoljára módositva: 2018-07-11 18:17:49

A Véndiákszövetség július 12–14. között huszonhetedik alkalommal rendezi meg a Véndiáktalálkozót, amelyre mindenkit várnak, aki Szatmárnémeti valamelyik magyar iskolájában végzett.

A szatmárnémeti Véndiákszövetség ebben az évben is megszervezi a hagyományos Véndiáktalálkozót. Az idei rendezvény programját szerdán Gönczy Gábor elnök, Tóth Géza alelnök és Czinzel László titkár ismertette. A találkozón harmadik éve Pataki János szervezésében rendeznek sporteseményeket is. Csütörtökön 17 órától a Kölcsey Ferenc Főgimnázium sporttermében rendezik meg a Ligeti L. Zoltán Véndiák vándorkupa egyéni nyílt asztalitenisz-versenyt. Pénteken 17 órától a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban megkoszorúzzák az In Memoriam táblát, amit az elhunyt tanárok és diákok emlékére állítottak. 17.30 órától a sportteremben folytatódik az asztalitenisz-bajnokság. 18 órától a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében Gönczy Gábor nyitja meg a huszonhetedik Véndiáktalálkozót, majd Kruzlics János szavalja el Ady Endre Üzenet egykori iskolámba című versét. Ezt követi Fátyol Rudolf hegedűművész és Duffek Mihály zongoraművész zenei estje, majd zongorán játszik Scheitli Krisztina (felkészítője: Budean-Mihály Judit), és szatmári költők verseit szavalják diákok. Az estet a római katolikus székesegyház kórusa zárja.

Szombaton 10 órától a Szatmárnémeti Református Gimnázium udvarán gyülekeznek a véndiákok. 11 órakor becsengetnek, és kezdetét veszi az érettségi találkozós osztályok bevonulása és a zászlók felszalagozása. A szervezők arra kérik a felvonulókat, hogy a szalagot a felvonuláskor helyezzék el a zászlón. Ebben az évben a 75 éves érettségi találkozóját tartó Ilyés István és Betuker Mária vonul fel elsőként. Előre nem lehet tudni, hogy hány osztály vesz részt a felvonuláson, a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban kilenc tízéves, hat húszéves, egy huszonegy éves, két huszonöt éves, öt harmincéves, egy harmincöt éves, egy negyvenéves, egy negyvenöt éves, egy negyvenhat éves, öt ötvenéves, két ötvenöt éves és egy hatvanöt éves érettségi találkozót tartó osztály igényelt termet osztályfőnöki óra megtartására.

Az osztályok felvonulása után köszöntőt mond: Gönczy Gábor, a Véndiákszövetség elnöke és Póti Eduárd, a Szatmárnémeti Református Gimnázium igazgatója. Megszólal a harangszó az elhunyt tanárok és diákok emlékére. Imát mond: Schönberger Jenő római katolikus megyéspüspök és Király Lajos, a Szatmári Református Egyházmegye esperese. Az ökumenikus imát követően kezdetét veszi Tóth László nyugalmazott tanár díszpolgárrá avatása. A továbbiakban köszöntik a véndiákokat és tanárokat, átadják az emlékplaketteket, majd megkoszorúzzák az emléktáblákat.

Az iskola sporttermében megnyílik Szölősiné Haller Orsolya fotókiállítása, az EKE ART 2018 fényképkiállítás és Erdei Péter A régi Villanytelep című fotókiállítása. Bemutatják Pécsi Ferenc Életem mottója: Igazságosság és szeretet, valamint Medve Sándor Konfirmándusok anyakönyve 1865–1965 című köteteit. Az Iparosotthonban a távolabbról érkezők számára bemutatják a felújított épületet, ahol meg lehet tekinteni a Millió kupak — millió mosoly című ökokiállítást.

18.30 órától Szopos Csaba Atomerőművek címmel tart előadást. 19 órától beköltözik az iskolaudvarra az utcazene-fesztivál, az érdeklődők a magyarországi Band of StreetS fúvósokat hallhatják. 19.45 órától díjazzák a Ligeti L. Zoltán vándorkupa győzteseit. 20 órától fellép a Röpike néptáncegyüttes, 20.45 órakor lesz a tombolasorsolás, 21 órától pedig a Strangers együttes koncertje, 22 órától veszi kezdetét a retró buli Vargáékkal, ami a búcsúdallal ér véget 24 órakor. Szombaton egész nap lehet ételeket és italokat vásárolni a helyszínen.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:00
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...