Hétvégén Oktoberfest
Utoljára módositva: 2019-09-27 08:25:35

Házhoz jön a müncheni sörfesztivál, Sathmarer Oktoberfestet tartanak szombaton és vasárnap Szatmárnémetiben, a Vasile Lucaciu utca 9. szám alatti Svábházban.

 

Szőke Schwaben Bräu és barna Baisinger sörök folynak majd a csapból, nyolc hektó itókával készülnek a szervezők az ünnepségre. A sörök mellett lesz kétfajta német kolbász és svábosan készített oldalas finom édes német mustárral, lehet majd sós perecet, kiflit és német húskenyeret, leberkäse-t is falatozni.

 

Szombat

 

Kilencedjére is úgy fog kezdődni a szatmári Oktoberfest mind eddig mindig: szombat délután kettőkor fogják csapra verni az első hordót, a dugót ez alkalommal a szatmárnémeti polgármester fogja kiütni a negyven literes hordó nyílásából, a kiömlő lét a megnyitón részt vevő vendégek fogyaszthatják el. Az Oktoberfest jellegzetes pillanatát a bélteki fúvósok zenés programja követi, háromtól a Gemeinsam német ifjúsági csoport műsora következik, négytől DJ Mircea szórakoztatja majd a fesztiválozókat.

 

Vasárnap

 

Vasárnap tíztől a szatmárnémeti Kálvária-templomban kezdődik ünnepi szentmise, utána fél tizenkettőtől megint a Sávbházba gyűlnek majd az emberek fehér kolbász és perec kóstolóra, közben és utána a Covacs Zenekar szórakoztat. Hattól a Czier Zsolt vezényelte mezőfényi fúvószenekar zendít rá, fél nyolctól a Karoler Trió fellépése következik.

 

Szervezők és támogatók

 

A Sathmarer Oktoberfestet a Német Demokrata Fórum szatmári szervezete, a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközpont, az Észak-nyugati Német-Román Gazdasági Egyesület, a szatmárnémeti G. M. Zamfirescu Művelődési Központ, a Kulturtreff, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a városi tanács szervezte, illetve támogatta.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 6.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...