Hétvégén Oktoberfest
Utoljára módositva: 2019-09-27 08:25:35

Házhoz jön a müncheni sörfesztivál, Sathmarer Oktoberfestet tartanak szombaton és vasárnap Szatmárnémetiben, a Vasile Lucaciu utca 9. szám alatti Svábházban.

 

Szőke Schwaben Bräu és barna Baisinger sörök folynak majd a csapból, nyolc hektó itókával készülnek a szervezők az ünnepségre. A sörök mellett lesz kétfajta német kolbász és svábosan készített oldalas finom édes német mustárral, lehet majd sós perecet, kiflit és német húskenyeret, leberkäse-t is falatozni.

 

Szombat

 

Kilencedjére is úgy fog kezdődni a szatmári Oktoberfest mind eddig mindig: szombat délután kettőkor fogják csapra verni az első hordót, a dugót ez alkalommal a szatmárnémeti polgármester fogja kiütni a negyven literes hordó nyílásából, a kiömlő lét a megnyitón részt vevő vendégek fogyaszthatják el. Az Oktoberfest jellegzetes pillanatát a bélteki fúvósok zenés programja követi, háromtól a Gemeinsam német ifjúsági csoport műsora következik, négytől DJ Mircea szórakoztatja majd a fesztiválozókat.

 

Vasárnap

 

Vasárnap tíztől a szatmárnémeti Kálvária-templomban kezdődik ünnepi szentmise, utána fél tizenkettőtől megint a Sávbházba gyűlnek majd az emberek fehér kolbász és perec kóstolóra, közben és utána a Covacs Zenekar szórakoztat. Hattól a Czier Zsolt vezényelte mezőfényi fúvószenekar zendít rá, fél nyolctól a Karoler Trió fellépése következik.

 

Szervezők és támogatók

 

A Sathmarer Oktoberfestet a Német Demokrata Fórum szatmári szervezete, a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközpont, az Észak-nyugati Német-Román Gazdasági Egyesület, a szatmárnémeti G. M. Zamfirescu Művelődési Központ, a Kulturtreff, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a városi tanács szervezte, illetve támogatta.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...