Hétvégén ünnepel Avasújváros
Utoljára módositva: 2019-08-07 20:52:17

Augusztus 10–11-én ismét kitárul Avasújvárosban az Avas Kapuja — a fesztivál szombati napja kora reggel rajtol a horgászversennyel a muzsdaji tavon.

A programok egy jelentős része hagyományosan a sport, pontosabban a focilabda bűvkörében zajlik: 9 órakor kezdődik az ifjúsági minilabdarúgó-bajnokság, a 17 órakor kezdődő Öregfiúk Focija meccs keretében pedig az avasújvárosi és a sárközújlaki öregfiúk mérik össze tudásukat. A községközponti színpadon 19 órától kezdődnek a koncertek: elsőként az Aris együttes lép a mikrofonok elé, amelyet 21 órától a Strangers, majd 23 órától Rácz Gergő váltja, éjféltől pedig szabadtéri diszkóban táncolhatnak hajnalig a bulizók.

Vasárnap 10 órától ünnepi istentisztelettel folytatódik a rendezvénysor, amelyet a Hősök emlékművének koszorúzása követ, majd a hét arany- és egy gyémántlakodalmat ünneplő házaspárt köszöntik — szokás szerint díszebéddel is. A színpadon 15 órától kezdődik a népdal- és néptánckavalkád az Egri Csodaszarvas és a helybéli Bokréta előadásában, illetve bemutatják tudásukat az avasújvárosi óvodások és iskolások. Őket 16.30-tól a Fekete Rózsák, majd az Argus együttes váltja, 18.30-tól pedig jól ismert és közkedvelt operettslágerek csendülnek fel a debreceni operaművészek előadásában, s a folytatásban is egy jól ismert, sármos előadó, Gergely Róbert énekel a szerelem útján elinduló Emanuelle-ről. A tombolasorsolást követően, 21 órától kezdődik a nevével kissé ellentétben blues és blues-rock ritmust játszó, magyarországi Jazztelen trió koncertje, 22 órától pedig elszáll a kismadár, repül a bálna, varázsolnak a szívekkel Republicék, s éjfélkor tűzijáték zárja az Avas Kapuját.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...