Hetven év házasság
Utoljára módositva: 2019-04-22 16:27:25

Az idén hetvenedik házassági évfordulójukat ünneplő szatmárnémeti illetőségű Ortensia és Gheorghe Tuliant köszöntötte otthonában Kereskényi Gábor polgármester.

Múlt csütörtökön az évente három-négy alkalommal szokásos ünnepség keretében köszöntötte az ötven és hatvan éve házas szatmárnémeti párok tagjait is az elöljáró a hivatal házasságkötő termében, de előrehaladott korukra és különösen hosszú ideje tartó frigyükre való tekintettel a Tulian házaspárt otthonában köszöntötte fel a polgármester.

„Megtiszteltetés és öröm volt számomra gratulálni az összes, de főleg ennek a hetven éve egy háztartásban élő, rendkívüli párnak, és osztozni az örömükben, hiszen kevesen mondhatják el magukról, hogy kegyelmi lakodalmat ünnepelhetnek. 70 éven keresztül vigyáztak egymásra, ami természetes számukra, így azt kívántam nekik, hogy tíz év múlva is köszönthessük őket” — mondta a találkozást és a rövid beszélgetést követően a városvezető. Ugyancsak csütörtökön, a városháza házasságkötő termébe invitált 50 és 60 éves jubileumot ünneplő házaspárok már szokásossá vált ünnepsége felemelő hangulatban zajlott, 32 házaspár részvételével. Az 50, 60 éve házasságban élő párok, ahogy a 70 éve összeházasodott pár is egy-egy oklevél mellett családonként 1000 lejes hűségdíjat is kaptak. A polgármester megköszönte az ünnepelteknek az évek hosszú során a város és lakói javára kifejtett munkájukat és a családi értékek megbecsülését.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az oroszlánkirály
Ma, 21:20
Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...