Híd Nyugat és Kelet között
Utoljára módositva: 2014-08-02 00:14:28

Ma öt órakor kiállításmegnyitóval ér véget az erdődi nemzetközi alkotótábor, amely Dorothea Fleiss szervezésében július 25-én nyitotta meg kapuit, s amelyben 28 művész vett részt.

 

Hírt adtunk már arról, hogy Dorothea Fleiss, a DFEWA-Stuttgart alapítója július 25. és augusztus 2. között Erdődön szervez alkotótábort. A festő Nagykárolyban született, jelenleg Stuttgartban él, több alkalommal szervezett képzőművészeti kiállítást Nagykárolyban, magyarországi kiállítótermekben. Az erdődi tábor megnyitóünnepsége a Mircea Augustin kultúrotthonban volt, ezt követően több napon át az erdődi vár környékén és egyéb helyszíneken alkottak a Magyarországról, Németországból, Thaiföldről, Montenegróból, Pakisztánból, Lengyelországból, az Egyesült Államokból, Indiából, Olaszországból és Románia különböző városaiból érkezett festők és grafikusok. Meglátogatták Máramaros és Szatmár megye kulturális és történelmi jellegzetességeit, közben ismerkedtek egymással, és megvitatták a kortárs képzőművészet problémáit, eredményeit, kilátásait.

 

Célok

 

Dorothea Fleiss tegnap az Erdődön tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy Nagykárolyban tizenöt alkalommal szervezett művésztábort, most úgy gondolta, hogy új helyen teremt lehető lehetőséget a meghívott alkotók számára a megnyilatkozásra. „Célom az, hogy a művészet segítségével hidakat építsek Nyugat és Kelet között — hangsúlyozta a szervező. — Ez egy magánkezdeményezés, amit a családom finanszíroz. A táborban készülő képek és grafikák értékes művészi alkotások, mivel ezekbe a táborokba csak elismert művészeket hívok meg. Az utóbbi tizenöt év során negyvennyolc országból százötven művész vett részt az általam szervezett táborokban, ezek a művek együtt maradnak, ezekből a művekből nagyon sok jelenleg a Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegének a gyűjteményében található. A művészek nem csak alkotómunkával foglalkoznak, hanem a helyi gyerekkel és fiatalokkal is próbálják megszerettetni a képzőművészetet, a mai táborzáró kiállításon azoknak a fiataloknak a rajzai és festményei is ki lesznek állítva, amelyek ígéreteseknek tűnnek. Mivel nincs egy olyan épületünk vagy épületrészünk, ahol ki lehetne állítani azokat a festményeket és grafikákat, amelyek a művésztáborokban készültek-készülnek, a férjemmel úgy döntöttünk, hogy Kaplonyban létrehozzuk a Fleiss-galériát, ahol egy helyen lehet majd megtekinteni a teljes anyagot”.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 18:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 21:00
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 20.
Ha megtetszik Önnek valaki az utcán, nincs sok ideje mérlegelni, azonnal cselekednie kell. Nincs vesztenivalója, viszont tapasztalatot szerezhet!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...