Hideg aszfalttal kátyúznak
Utoljára módositva: 2018-03-07 08:50:52

Ahogy enyhült kissé az időjárás, Nagykároly Mezőpetri felőli végén azonnal nekikezdtek a főút kátyúinak tömködéséhez.

Hideg aszfaltot használnak a nagykárolyi közterület-fenntartó vállalat munkatársai a nagykárolyi 19-es számú országos rangú út használhatóvá tételéhez. Amint arról már korábban is beszámoltunk, szinte járhatatlanná vált az amúgy sem túl jó állapotú, Nagykárolyt két részre osztó út. Kátyúk, gödrök tették próbára az autósok türelmét, s ha új burkolatot még nem is kap ez az útszakasz, azért a gödrök betömésével igyekeznek járhatóvá tenni.

A főút Mezőpetri felőli részén kezdték meg a munkát a vállalat munkatársai. A város másik végén, a Mihai Viteazul utcában is dolgoznak, ott is kivájták a kátyúkat, hogy belekerüljön ezekbe ez a bizonyos hideg aszfalt.

„Reméljük, hogy ezzel a hideg aszfalttal tartósabb eredményt érhetünk el, mint a korábban alkalmazottal. Tisztában vagyunk vele, hogy ez csak egy időszakos megoldás, azonban a főút állapota olyan mértékben leromlott, hogy azon csak az újraburkolás segíthet. Ezt a munkálatot uniós pénzekből szeretnénk finanszírozni, erre projektet is készítettünk. A mobilitási projekt egyik fontos fejezete vonatkozik a főút Miorţiei és Ágoston utca közötti újraaszfaltozására. Ettől a két utcától a Nagykároly határát jelző tábláig a város saját költségén aszfaltozza újra az utat. A mobilitási projekttel kapcsolatban hónapokon belül eredményt várunk, s amennyiben a pályázatunk sikeres lesz — nem szeretném elkiabálni, de egyelőre biztatóak az előjelek erre vonatkozóan —, akkor van esély rá, hogy idén megkereshetjük a kivitelezőt. Azonban ha realista akarok maradni, amikor a főút teljes rehabilitációjára vonatkozóan kell időpontot mondanom, akkor a jövő évet tudom mondani” — fogalmazott Kovács Jenő polgármester.

A közterület-fenntartó vállalat munkatársai által most használt hideg aszfaltos technológia mínusz 5 foktól alkalmazható. Amennyiben az időjárási feltételek megfelelőek lesznek, úgy egy héten belül végeznek ezzel a munkával. A kátyúzáshoz egy nagyváradi cégtől rendelték a hideg aszfaltot, most 10 tonnányit rendelt az önkormányzat, amit 25 kilogrammos vödrökbe kiporciózva kapott meg, ebből töltik bele egyenesen a gödrökbe a tömőanyagot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...