Hideg szélben is rúgták a bőrt
Utoljára módositva: 2019-10-07 11:02:49

Rendkívül hideg szélben, barátságtalan őszi időben vendégszerepelt Mezőfényen vasárnap a Nagykárolyi Victoria labdarúgócsapata a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság C jelzésű csoportjában.

Ismét három ponttal gazdagodott a nagykárolyi focicsapat

Az előző idényben tavasszal játszott a két csapat egymással ezen a pályán, s akkor kiegyenlített mérkőzés alakult ki, amelyet végül nüanszokkal a vendégcsapat nyert meg. A mostani meccs is meddő nagykárolyi fölénnyel kezdődött. A hevenyész „vikis” támadásokra ritkán válaszoltak a fényiek, azonban ezzel is óvatosságra intették a papíron nagyobb tudással rendelkező vendégalakulatot. Az első játékrészben érdemi helyzet nem is nagyon alakult ki egészen a félidőt jelző sípszó előtti pillanatig, amikor is a nagykárolyi védelem elnézett egy szabadrúgást, és a szépen beívelt labdára két fényi játékos is zavartalanul érkezett. Egyikük beleért, ám a laszli végül éppen hogy elkerülte a rövid sarkot.

A második játékrész eleje sem hozott újdonságot, nyomott a károlyi csapat, azonban túlságosan szűknek bizonyult számára a pálya, játékosai nem tudták a széleken kamatoztatni a gyorsaságukat. Végül csak megszületett a vezető gól az 57. percben. A házigazdák igyekeztek válaszolni, azonban a játék uralására nem futotta az erejükből. Középpálya nélküli, kapkodós játék alakult ki. A végére ismét a nagykárolyiak uralták a találkozót, és két gólt is sikerült szerezniük, összességét tekintve azonban sokkal kiegyenlítettebbnek tűnt a mérkőzés, mint azt a 0–3-as végeredmény sugallja.

A mezőfényiek edzője, Gózner Károly érdeklődésünkre elmondta: „A 60. percig bírtuk tartani a lépést. Az első gól után még volt egy ziccerünk, azonban azt kihagytuk. Az látszott, hogy erőnlétileg jobban fel van készülve a Victoria.” Marius Botan, a nagykárolyiak edzője kifejezetten elégedett volt a látottakkal a találkozót követően: „Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk Fényen, éppen ezért nagyon örülünk a 3 pontnak. Szerintem ehhez még társul a nagyon jó játék is. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk, és bizakodva nézünk a továbbiak elé.” Mint ismeretes, eleddig valamennyi mérkőzését megnyerte a nagykárolyi csapat. Edzője elmondása szerint a következő fordulókban a keret szűkössége jelenthet nehézséget. Például a mostani mérkőzésen kapott sárga lapos figyelmeztetése miatt a következő, piskoltiak elleni meccsen nem játszhat Griszháber középhátvédre. A következő fordulóban Csomaközre látogatnak majd, utána fogadják a Kaplonyi SE csapatát, majd pedig a Szatmárnémeti VSK-t. Ennek kapcsán Botan mester kifejtette, hogy reményei szerint addig valamennyi begyűjthető pontot megszerzik, így nyugodtabb mentális állapotban mérhetik majd össze a tudásukat a szatmárnémetiekkel. Hangsúlyozta, hogy mindig a soron következő meccsre koncentrálnak, kizárólag azzal kívánnak foglalkozni.

Eredmény

Liga 4, C-csoport, 7. forduló, Mezőfényi Fröhlich – Nagykárolyi FC Victoria: 0–3 (0–0). Gólszerzők: Zbona Raul (57. perc), Orosz Engelbert (89.), Dallos Adrian (90.).

Mezőfényi Fröhlich: Tempfli Márk — Lovag Tamás, Moş Flavian, Toma Gergő, Czier Márk, Vachter Ervin, Lovag Gergő, Ţineghe Dănuţ, Pelok Áron, Hevele Heinrich, Betuker Márk. Cserék: Mezősi Roland, Teiszler Ewald, Mák István, Brider Adrián. Edző: Gózner Károly.

Nagykárolyi FC Victoria: Mitracica Erik — Griszháber Bogdan, Orosz Engelbert, Holczberger Krisztián, Ghiarfaş Mihai, Tilinger Dániel, Bákai Balázs, Veres Alex, Mărneanu Cătălin, Zbona Raul, Mihály István. Cserék: Ármos Sándor, Dallos Adrian, Nyéki Kevin, Kóter Raul, Csnteri Bence. Edző: Marius Botan.

Magukra találtak a tasnádiak?

Ezúttal nem bírták végig a mezőfényiek

Úgy tűnik, sikerül magára találnia a harmadik osztályból kiesett tasnádi labdarúgócsapatnak. Az előző két fordulóban egyaránt három-három ponttal „kedveskedett” a Szatmárpálfalvának és Pusztadarócnak, ellenben szombaton minden gond nélkül legyőzte a Vetésről érkező vendégcsapatot a megyei bajnokság B-csoportjában. A rossz széria eleinte azért árnyékot vetett a tasnádiak játékára: az első játékrészben mindösszesen egy gólt sikerült szereznie a Marius Bălău által felkészített csapatnak, mégpedig Mădălin Bolba révén. A második félidőre azonban megérkezett a gólzápor is: Mădălin Bolba még két találatot szerzett, és gólt rúgott Ardelean Cristian, Surányi Ervin és Schnelleperger Marius is. A következő fordulóban a Tasnádi Unirea a Krasznabélteki Ştiinţát fogadja, míg a Vetési Viitorulra derbi vár, ugyanis Óvárival méri össze az erejét.

Eredmény

Liga 4, B-csoport, 7. forduló, FC Tasnádi Unirea – Vetési Viitorul: 6–0 (1–0). Gólszerzők: Mădălin Bolba (18., 47., 89. perc), Ardelean Cristian (60.), Surányi Ervin (70.), Schnelleperger Marius (90.). Játékvezetők: Mihai Marius, Sergiu Tăbăcaru, Sergiu Neichi; megfigyelő: Petz István.

FC Tasnádi Unirea: Kerezsi Casian — Călin Antal, Marius Bălău, Surányi Ervin, Raul Silaghi (csapatkapitány), Cristian Ardelean, Mădălin Bolba, Farcău Roland, Lőcse Levente, Schnelleperger Marius, Paul Sântăuan; cserék: Briszk Gabriel, Sântăuan Alex, Cristian Vedinaş, Ovidiu Creţ, Răzvan Hodas; edző: Marius Bălău.

Vetési Viitorul: Rapolti Béla (csk.) — Szabó Márk, Flore Patrick, Gheorghe Corondan, Cristian Paşca, Denis Ungur, Pintye Róbert, Kovács Jácint, Apjok Cristian, Raul Raţ, Nagy Norbert; cserék: Pintye Erik, Ioan Boidache, Balogh Alexandru, Toma Roland, Oláh Richárd, Florin Raţiu; edző: Balázs Zsolt.

Megyeri Tamás Róbert

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...