Hidegzuhany a bajnoki rajt előtt
Utoljára módositva: 2019-02-24 10:32:13

Rossz minőségű pályára és az ellenfél túlzott agresszivitására panaszkodott Cristian Popa a VSK Victoria elleni felkészülési mérkőzésén. A Tasnádi Unirea elvesztette utolsó két barátságos meccsét.

Vesztes meccsel zárult a Tasnádi Unirea labdarúgócsapatának téli felkészülése, viszont Cristian Popa edző szerint a szombati, nagykárolyi találkozó semmilyen tesznek nem minősíthető: a szakvezető sportszerűtlen ellenfélre és nagyon rossz minőségű pályára panaszkodott.

Az Unirea szombat délben a VSK Victoria ellen játszott felkészülési mérkőzést. Mint ismeretes, a nagykárolyiak kispadját most már Marius Botan ül, akivel a tasnádiak 2017 nyarán feljutottak a harmadik vonalba. Vélhetően ezért hajtotta a vendéglátókat a bizonyítási vágy, a fiatal srácok pedig sokszor a sportszerűség határát súrolva harcoltak a pályán. Ez viszont nem feküdt a tasnádi ellenfélnek, hiszen Cristi Popa azt kérte a srácoktól, hogy elsősorban egészségükre vigyázzanak. Nem csak az ellenfél durva játéka, hanem a pálya minősége is kiverte a biztosítékot Popánál. „Ilyen körülmények között még tesztről sem beszélhetünk. A nagykárolyiak túlzott agresszivitása, a pocsék minőségű pálya mind hozzá tett elégedetlenségemhez. Ráadásul öt alapjátékosom is hiányzott betegség, vagy egyéb magánügy miatt” — tette hozzá Popa, utalva Parnău, Cubaș, Pușcașu, Bălău és Raul Silaghi hiányára.

Túloldalt Botan örült legényei sikerének. Az első félidőben az Unirea egykori játékosa, Bákai Balázs ívelése után Mihály István rázta le védőit és rúgta a labdát Görbe kapujába (1–0), majd a szünet előtt ugyanő növelte kettőre a VSK Victoria előnyét, miután kihasználta az ellenfél védelmének tétlenkedését (2–0).

A VSK Victoria két hét múlva a Liga 4 C-csoportjának a harmadik helyéről várja a tavaszi folytatást. A kezdés előtt viszont szombaton a Szatmárnémeti VSK Olimpia ellen még játszik egy felkészülési mérkőzést.

A Tasnádi Unirea viszont szombaton már első tavaszi bajnoki meccsét játssza. A Liga 3 5. csoportjának küzdelmeit a 9. helyről várja a Popa-legénység, az első tavaszi meccsen pedig idehaza a Szászrégeni Avântult fogadja.

A megye egyetlen divíziós csapata a téli alapozás során öt felkészülési mérkőzést játszott, kettőt megnyert, hármat viszont elveszítette: 1–0-ra győzött az MTK Mátészalka (negyedosztály), és 4–2-re a Bélteki Știința (Liga 4) ellen. Az ACS Fotbal Comuna Lénárdfalvától (Liga 3) és a Váradszentmártoni CSC (Liga 4) egyaránt 4–1-re győzte le az Unireát, most a VSK Victoria (Liga 4) pedig kettő-nullal verte a tasnádiakat.

Felkészülési mérkőzésen

Nagykárolyi VSK Victoria – Tasnádi Unirea 2–0 (2–0). Gólszerző: Mihály (2 gól).

Victoria: Ármos – Holczberger, Griszhaber, Orosz, Engelber, Gyárfás, Csenteri, Tillinger, Veres, Bákai, Malinetescu, Mihály. Cserék: Nyéki, Vekker, C. Silaghi, Lazea, Zbona, Babiciu. Sérültek: Ardelean, Marneanu.

Vezetőedző: Marius Botan

Unirea: Görbe – Palinceac, Varga, Vincze L., Tutuța, Ziman, Suciu, Cocian, Székely, Călin Pop, Vincze D. Csere: Kerezsi – Talpoș, Virág, Cătuna. Igazoltan hiányoztak: Parnău, Cubaș, Pușcașu, Bălău, R. Silaghi.

Vezetőedző: Cristian Popa.

Pesek Attila

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 25.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...