Híres előadók az első nagykárolyi zenei fesztiválon
Utoljára módositva: 2019-07-03 13:47:33

A szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia befejezte a zenei évadot, és elkezdődött a készülődés az augusztus 25–28. között megrendezésre kerülő első nagykárolyi zenei fesztiválra.

Fátyol Rudolf, az intézmény menedzsere igyekezett olyan műsorpolitikát összeállítani, ami elnyerte a komolyzenei közönség tetszését. A koncertprogramokban a klasszikus komolyzenei művek mellett szerepeltek operettek, filmzenék, valamint modern zenei művek. A következő zenei évad összeállításakor is figyelembe veszik a közönség igényeit, ugyanakkor arra is törekszenek, hogy olyan magas művészi értékű művek is hallhatók legyenek, amelyek ritkaságnak számítanak, és feledhetetlen élményt nyújtanak. A filharmóniának évről évre nő a közönsége, ami annak a jele, hogy van igény a komolyzenére, ugyanakkor a zenekar, valamint a meghívott karmesterek és szólisták is magas művészi értékű produkciókat mutatnak be.

Fátyol Rudolf elmondta, hogy a nyári időszak sem telik el tétlenül. Már elkezdődött a készülődés az augusztus 25–28. között Nagykárolyban első alkalommal megrendezésre kerülő klasszikus zenei fesztiválra. Az eseményre elismert művészek és zenekarok kaptak meghívást. Elsőként a budapesti Liszt Ferenc Kamarazenekar, de itt lesz Alexandru Tomescu nemzetközileg elismert hegedűművész is, aki a híres, egymillió dollár értékű Stradivarius Elder Voicu hegedűn játszik majd. Magyarországról érkezik Zalai Antal hegedűművész, itt lesz a marosvásárhelyi filharmónia vonósnégyese. A szatmárnémeti filharmonikusok Franz Lamprecht karmesterrel adnak elő zenei gyöngyszemeket. Nagykárolyban a nyitókoncerten gróf Károlyi Sándor, gróf Károlyi József fia vezényli a zenekart.

A nagykárolyi rendezvény szervezésében és finanszírozásában részt vesz a Szatmár Megyei Tanács, Nagykároly Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa, valamint a Gróf Károlyi Alapítvány és Nagykároly Kulturális Igazgatósága.

Szintén a nyár folyamán, augusztus 29-én, a Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat részeként Szatmárnémeti főterén együtt koncertezik a szatmárnémeti és a németországi Aalen város ifjúsági zenekara. A koncerten körülbelül százhúsz muzsikus lesz a színpadon — árulta el Fátyol Rudolf.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Jó srácok
Ma, 19:50
Mennyire alakulhat rosszul egy nap? Amikor meghívják élete első csókbulijába, a 12 éves Max bepánikol, mert nem tudja, hogy kell csókolózni. Valami útmutatásra szomjazva Max és a legjobb barátai, Thor és Lucas úgy döntenek, hogy bevetik Max apjának drónját – amihez Maxnek tilos hozzányúlnia –, és kilesik a szomszédban smároló tinédzser párt. Ám amikor a dolog bődületesen rosszra fordul, a drón tönkre megy, márpedig muszáj kicserélni, mielőtt Max apja hazaér a munkából. A srácok kétségbeesésük
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:35
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...