Híres előadók az első nagykárolyi zenei fesztiválon
Utoljára módositva: 2019-07-03 13:47:33

A szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia befejezte a zenei évadot, és elkezdődött a készülődés az augusztus 25–28. között megrendezésre kerülő első nagykárolyi zenei fesztiválra.

Fátyol Rudolf, az intézmény menedzsere igyekezett olyan műsorpolitikát összeállítani, ami elnyerte a komolyzenei közönség tetszését. A koncertprogramokban a klasszikus komolyzenei művek mellett szerepeltek operettek, filmzenék, valamint modern zenei művek. A következő zenei évad összeállításakor is figyelembe veszik a közönség igényeit, ugyanakkor arra is törekszenek, hogy olyan magas művészi értékű művek is hallhatók legyenek, amelyek ritkaságnak számítanak, és feledhetetlen élményt nyújtanak. A filharmóniának évről évre nő a közönsége, ami annak a jele, hogy van igény a komolyzenére, ugyanakkor a zenekar, valamint a meghívott karmesterek és szólisták is magas művészi értékű produkciókat mutatnak be.

Fátyol Rudolf elmondta, hogy a nyári időszak sem telik el tétlenül. Már elkezdődött a készülődés az augusztus 25–28. között Nagykárolyban első alkalommal megrendezésre kerülő klasszikus zenei fesztiválra. Az eseményre elismert művészek és zenekarok kaptak meghívást. Elsőként a budapesti Liszt Ferenc Kamarazenekar, de itt lesz Alexandru Tomescu nemzetközileg elismert hegedűművész is, aki a híres, egymillió dollár értékű Stradivarius Elder Voicu hegedűn játszik majd. Magyarországról érkezik Zalai Antal hegedűművész, itt lesz a marosvásárhelyi filharmónia vonósnégyese. A szatmárnémeti filharmonikusok Franz Lamprecht karmesterrel adnak elő zenei gyöngyszemeket. Nagykárolyban a nyitókoncerten gróf Károlyi Sándor, gróf Károlyi József fia vezényli a zenekart.

A nagykárolyi rendezvény szervezésében és finanszírozásában részt vesz a Szatmár Megyei Tanács, Nagykároly Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa, valamint a Gróf Károlyi Alapítvány és Nagykároly Kulturális Igazgatósága.

Szintén a nyár folyamán, augusztus 29-én, a Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat részeként Szatmárnémeti főterén együtt koncertezik a szatmárnémeti és a németországi Aalen város ifjúsági zenekara. A koncerten körülbelül százhúsz muzsikus lesz a színpadon — árulta el Fátyol Rudolf.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...