Hit, szeretet, remény
Utoljára módositva: 2014-01-15 11:43:56

Kedden a Szatmár-Szamos-negyedi Református Egyházközség szeretetotthonában rendezett irodalmi délelőtt vendége volt Czintos József színész.

 

Czintos József színművész szavalatai nagy tetszést arattak a hallgatóság körében

A Szatmár-Szamos-negyedi Református Egyházközség találkozókat szervez, amelyekre meghívnak olyan művészeket és közéleti személyiségeket, akik az egyházközség tagjai, vagy valamilyen módon kapcsolatban vannak az egyházközséggel. Tegnap Czintos József színművész és felesége volt a szeretetotthon vendége, akit Bogya-Kis Mária lelkipásztor mutatott be és köszöntött. Czintos elmondta, hogy ilyen alkalmakkor az ember szelleme teljesen megváltozik, átáll egy más világba, egy Isten-közeli világba. A művész olyan verseket és írásokat olvasott fel, amelyekkel megpróbált rávilágítani arra, hogy az emberek nagy része eltávolodik egymástól, közömbös egymás iránt. Igazán nem lehet tudni, hogy ennek mi az oka, hiszen azok az érzések, amelyek igazán megérintik az embert, azok nem halnak ki, azok nem múlnak el. Akármilyen a világ, az emberekből nem halhat ki a szeretet, a hit, a jóérzés és a tolerancia. Azok, akik Isten ellen fordulnak, nem számíthatnak isteni segítségre.

A négy gyertya története mindenki számára tanulságos és figyelmeztető kell legyen. Mindenki eljuthat arra a pontra, mint az első három gyertya: a béke, amit ha az emberek nem tudnak életben tartani, elhalványul; a hit, amit ha feleslegesnek tartanak, kihuny; a szeretet, aminek ha nincs már ereje tovább égni, szintén kihuny. És ekkor jön a negyedik gyertya — a remény —, ami újra lángra tudja lobbantani a kialvó gyertyákat.

Czintos szavalatai lekötötték a hallgatóságot. A beszélgetés során szó esett arról a nagy feladatról is, ami a szülőkre és a nagyszülőkre hárul: az, hogy az újabb nemzedékek szívébe-lelkébe oltsák a hitet, a szeretetet, az anyanyelv és a nemzeti múlt megismerésének a fontosságát.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 19.
Engedjen ösztönös megérzéseinek és ne gondolkodjon a lehetséges következményeken! Különösen azokra igaz ez, akik partnert keresnek.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...