Hit, szeretet, remény
Utoljára módositva: 2014-01-15 11:43:56

Kedden a Szatmár-Szamos-negyedi Református Egyházközség szeretetotthonában rendezett irodalmi délelőtt vendége volt Czintos József színész.

 

Czintos József színművész szavalatai nagy tetszést arattak a hallgatóság körében

A Szatmár-Szamos-negyedi Református Egyházközség találkozókat szervez, amelyekre meghívnak olyan művészeket és közéleti személyiségeket, akik az egyházközség tagjai, vagy valamilyen módon kapcsolatban vannak az egyházközséggel. Tegnap Czintos József színművész és felesége volt a szeretetotthon vendége, akit Bogya-Kis Mária lelkipásztor mutatott be és köszöntött. Czintos elmondta, hogy ilyen alkalmakkor az ember szelleme teljesen megváltozik, átáll egy más világba, egy Isten-közeli világba. A művész olyan verseket és írásokat olvasott fel, amelyekkel megpróbált rávilágítani arra, hogy az emberek nagy része eltávolodik egymástól, közömbös egymás iránt. Igazán nem lehet tudni, hogy ennek mi az oka, hiszen azok az érzések, amelyek igazán megérintik az embert, azok nem halnak ki, azok nem múlnak el. Akármilyen a világ, az emberekből nem halhat ki a szeretet, a hit, a jóérzés és a tolerancia. Azok, akik Isten ellen fordulnak, nem számíthatnak isteni segítségre.

A négy gyertya története mindenki számára tanulságos és figyelmeztető kell legyen. Mindenki eljuthat arra a pontra, mint az első három gyertya: a béke, amit ha az emberek nem tudnak életben tartani, elhalványul; a hit, amit ha feleslegesnek tartanak, kihuny; a szeretet, aminek ha nincs már ereje tovább égni, szintén kihuny. És ekkor jön a negyedik gyertya — a remény —, ami újra lángra tudja lobbantani a kialvó gyertyákat.

Czintos szavalatai lekötötték a hallgatóságot. A beszélgetés során szó esett arról a nagy feladatról is, ami a szülőkre és a nagyszülőkre hárul: az, hogy az újabb nemzedékek szívébe-lelkébe oltsák a hitet, a szeretetet, az anyanyelv és a nemzeti múlt megismerésének a fontosságát.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 22:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...