Hit, szeretet, remény
Utoljára módositva: 2014-01-15 11:43:56

Kedden a Szatmár-Szamos-negyedi Református Egyházközség szeretetotthonában rendezett irodalmi délelőtt vendége volt Czintos József színész.

 

Czintos József színművész szavalatai nagy tetszést arattak a hallgatóság körében

A Szatmár-Szamos-negyedi Református Egyházközség találkozókat szervez, amelyekre meghívnak olyan művészeket és közéleti személyiségeket, akik az egyházközség tagjai, vagy valamilyen módon kapcsolatban vannak az egyházközséggel. Tegnap Czintos József színművész és felesége volt a szeretetotthon vendége, akit Bogya-Kis Mária lelkipásztor mutatott be és köszöntött. Czintos elmondta, hogy ilyen alkalmakkor az ember szelleme teljesen megváltozik, átáll egy más világba, egy Isten-közeli világba. A művész olyan verseket és írásokat olvasott fel, amelyekkel megpróbált rávilágítani arra, hogy az emberek nagy része eltávolodik egymástól, közömbös egymás iránt. Igazán nem lehet tudni, hogy ennek mi az oka, hiszen azok az érzések, amelyek igazán megérintik az embert, azok nem halnak ki, azok nem múlnak el. Akármilyen a világ, az emberekből nem halhat ki a szeretet, a hit, a jóérzés és a tolerancia. Azok, akik Isten ellen fordulnak, nem számíthatnak isteni segítségre.

A négy gyertya története mindenki számára tanulságos és figyelmeztető kell legyen. Mindenki eljuthat arra a pontra, mint az első három gyertya: a béke, amit ha az emberek nem tudnak életben tartani, elhalványul; a hit, amit ha feleslegesnek tartanak, kihuny; a szeretet, aminek ha nincs már ereje tovább égni, szintén kihuny. És ekkor jön a negyedik gyertya — a remény —, ami újra lángra tudja lobbantani a kialvó gyertyákat.

Czintos szavalatai lekötötték a hallgatóságot. A beszélgetés során szó esett arról a nagy feladatról is, ami a szülőkre és a nagyszülőkre hárul: az, hogy az újabb nemzedékek szívébe-lelkébe oltsák a hitet, a szeretetet, az anyanyelv és a nemzeti múlt megismerésének a fontosságát.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:05
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:05
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:25
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...