Hivatalos a kupakrekord
Utoljára módositva: 2018-06-20 20:36:00

Megérkezett a hivatalos értesítés: a 123 méter hosszú kupakmozaik képsorozattal Szatmár megye bekerült a romániai Rekordok Könyvébe — tájékoztatott a jó hírről Békéssy Erzsébet, a megyei környezetvédelmi ügynökség vezetője.

A dicsőség pedig valóban az egész megyét illeti, hiszen 92 tanintézmény (46 óvoda és 46 iskola) 20 000 gyerkőce és számtalan felnőtt vett részt a fél éven át tartó kupakgyűjtési programban — a közel 4,5 tonna, vagy még képletesebben: 2 127 540 darab kupakból készült el az a 123 méter hosszú, népmesejeleneteket ábrázoló kupakmozaik, amelyet aztán az Olimpia-Daniel Prodan Stadion gyepszőnyegére „terítettek ki” s mértek le. A rekordot igazoló oklevél ünnepélyes átadása jövő héten lesz az Iparosotthonban, ahol a mozaiksort alkotó mesejelenetek is ki lesznek állítva, a tíz legjobban teljesítő tanintézmény diákjai ugyanakkor a nagytarnai ökotáborban tölthetnek majd el egy kellemes napot. „A kupakgyűjtési akció pedig folytatódik, ugyanis sok óvoda jelezte, hogy ilyen mesejelenetes mozaikokkal szeretnék díszíteni, hangulatosabbá tenni intézményük udvarát. Ennek pedig legalább annyira örvendek, mint a rekordkísérlet sikerességének, hiszen a gyűjtési akciót annak a nevelési programnak a keretében indítottuk, amelynek célja az arra alkalmas hulladékok újrahasznosítása, annál is inkább, mivel 2020-ig ennek aránya el kell hogy érje az 50%-ot” — fogalmazott Békéssy.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. november 20.
Fontos dolog ugyan a pénz, de annyira nem, hogy megérné veszekedni miatta. Mondja el őszintén a véleményét, de engedjen is akaratából.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...