Hobo és Nagy Norbert a PMN harmadik napján
Utoljára módositva: 2017-08-23 18:36:50

Harmadik napját zárta a 16. Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat, mely nap ismét sok sok színes programot és örömteli pillanatot tartogatott a közönség számára. Földes László Hobo és Nagy Norbert koronázták meg a rendezvény keddi, harmadik napját.

Dalok, versek, vallomások - Hobo nagyszerű előadásán

A délelőtt ezúttal is bábszínházi előadással indult, igazán hangulatos környezetben, a Tűzoltótorony tövében Tóth Kálmán: Kinizsi Pál című meseelőadását tekinthették meg a kicsik a veszprémi Kabóca Színház előadásában. Kinizsi Palkóról szólt ez a mese, ahogyan azt Tóth Kálmán uram egy hősi költeményében régen megénekelte. A kis közönség hét képben láthatta, miként vált az egyszerű molnárlegény főkapitánnyá, s hogyan lett a vitéz harcos szíve rabbá egy gyönyörű hölgy rebbenő pillantásától.

Bábok, maszkok, pompás jelmezek és ódon vízimalom tette még varázslatosabbá a színes színpadot. A játékot élőzene kísérte, az előadás során pedig, a gyerekek nem kis örömére, ők maguk is bekapcsolódhattak az izgalmas történetbe, s végül hangos gyereknevetés és zene töltötte be így a teret.

A kiállítások és bábelőadások mellett a keddi nap fontos momentuma volt Földes László Hobo: Halj meg és nagy leszel című előadása. Hobo már nem első alkalommal volt a Partiumi Magyar Napok meghívottja, előadásait minden egyes alkalommal teltház elött mutatta be. Nem volt ez máshogy most sem: zenés kálvária várta a nézőket 14 stációval. Dalok, versek, vallomások, történetek az utolsó hetven évből – mindez Hobo sajátos és utánozhatatlan előadásmódjában tárva a szatmári közönség elé.

Az önálló estről a rendező, Vidnyánszki Attila azt mondta: „Az a Hobo, akit a Halj meg, és nagy leszel szerepében látnak, az egyik legőszintébb ember, akit valaha ismertem. Őszintesége megrendítő és bátorságot adó”.

Az estét Szatmárnémeti egyik legnagyobb tehetsége Nagy Norbert operaénekes zenei produkciója koronázta meg

Az előadás mondanivalóját talán Hobo saját vallomásával tudnánk a legjobban jellemezni. A Halj meg és nagy leszel estről ezt írja: „Itt, a színházban bevallhatok mindent, úgysem hiszi senki egy szavamat sem. Hogy utána könnyebb lesz? A fenét. A tapstól lesz könnyebb, hogy össze-vissza hazudhatok és megtapsolnak. Vagy igazat mondhatok? Nem hiszik el, de nem is kell, a lényeg az, hogy tapsoljanak… Ezért jó a színház.” A színházi élményt ezúttal is az Autonet Import Kft. támogatta.

Szatmárnémeti egyik legnagyobb tehetsége Nagy Norbert operaénekes zárta az estét, aki bár ugyan meghódította a milánói Scalát is a világ számos operaháza mellett és magától Andrea Bocellitől tanult, elmondása szerint mégis a szülővárosában történnek vele a legmeghittebb és legőszintébb színpadi csodák. Ezt a csodát pedig a Partiumi Magyar Napok közönsége is érezhette, azt a bensőséges zenei világot amelyet a tenor kedd este teremtett a Farma Center színpadon. A közönség pedig vastapssal jutalmazta a fiatal énekest. A koncerten ugyanakkor fellépett még Nagy Bianka és Romina Sîrbe is, akik szintén lenyűgözték a népes közönséget. Egy dal erejéig pedig Nagy Norbert tíz napos Mesterkurzusának legjobbjai is felléptek az operaénekessel, név szerint Süveg Károly, Szabó Dominique és Nistor Raul.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. május 25.
Sokszor elkedvetleníti az örökös pénzzavar, de most alkalma nyílik rá, hogy komolyabb tartalékra tegyen szert, persze csak ha képes megállni, hogy azonnal elköltse.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. május 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...