Hogy Isten kerülhessen a középpontba
Utoljára módositva: 2017-09-28 10:01:37

Életük gravitációs pontjait vizsgálták meg a szeptember 26-án Nagykárolyban szervezett szentignáci lelki délután résztvevői. A programot a püspökség világiak irodája szervezte.

A nagykárolyi Szent László közösségi házban találkoztak azok a helyi és kálmándi római katolikus hívek, akik érdeklődnek a szentignáci lelkiség iránt, végzik a hétköznapok lelkigyakorlatát. A püspökség világiak irodája szervezett számukra kedden délután öttől lelki programot, mely a hétköznapok zajától való elvonulás lehetősége mellett életvizsgálatra adott lehetőséget.

 

Mi életünk sarokköve, és mi adja a biztos forgástengelyt? — tették fel a kérdést. Hogy erre választ kaphassanak, először is áttekintették, miről szólnak hétköznapjaik, mi foglalja le általában gondolataikat, mire fordítják idejüket. Ezzel együtt megvizsgálták azt is, mitől fordítják el tekintetüket ahhoz, hogy megfeleljenek előbbieknek, s mi hiányzik teljesen az életükből a jelenlegi prioritási lista követésének következtében.

Kezükbe vették a Szentírást is, és a gondviselésre hagyatkozásra intő Jézus szavaival (Mt 6, 25–34) próbálták életüket egyeztetni. Az egzisztenciális aggodalmak sokszor a valós problémát túllépve hatalmasodnak el, s veszik el az időt a széptől és a jótól, Istentől — állapították meg. A bibliodráma egy módszerével dolgozták fel az említett részt, mely a szöveg olvasása közben felbukkanó benső képekre épít, de a módszer lehetővé teszi, hogy a tapasztalatok is felszínre kerüljenek. Isten szava így a bibliai történetben mindenkinek személyes benső látássá, hallássá válhat — mondták el kérdésünkre a szervezők a bibliodrámáról. Később a téma elmélyítését a kis csoportokban történő megosztások is segítették.

A szentignáci lelkigyakorlatok arra irányulnak, hogy végzői életüket rendezhessék. Ehhez megnézik, miről szól életük valósága. Ez a szembenézés lehetőséget ad, hogy változtatásokat tegyenek annak érdekében, hogy Isten kerülhessen a középpontba. Szentignáci csoportok az egyházmegye több pontján működnek, és továbbra is várják az érdeklődőket. További információkért és a csatlakozás igényének kifejezéséért a püspökség világiak irodáját lehet felkeresni.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:10
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 23.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...