Homok után sártenger Bolíviában
Utoljára módositva: 2018-01-12 13:35:00

A legjobb pillanatban jött Gyenes Emánuelnek a pihenő nap a Dakar-rali negyvenedik kiírásán, ugyanis a szatmári motoros egészségét megviselte a meleg, óceán-parti sivatagból a magas, Andok-hegységi hideg levegő változása.

Bolíviában pontosan az fogadta a mezőnyt, amitől Mani tartott: eső és sár. A 6. versenynapon ugyanis a perui Arequipából a bolíviai La Pazig vezetett a nyomvonal, a 760 kilométer össztávból pedig 313 km volt a szelektív szakasz. 3000 méter tenger szint feletti magasságba érkeztek a versenyzők, a Bolíviai-magasföld gyér növényzete pedig képtelen volt felfogni a nagy csapadékmennyiséget, így egyáltalán nem volt kellemes a sárban motorozni.

„Nehéz nap volt, esett az eső, sáros volt a pálya, jól átfáztam, ami kimondottan nem jött jól, mert lázas vagyok. Nekem éppen kapóra jön ez a szünnap” – mondta Gyenes.

Mani egyébként jó időt motorozott, csak 13 perccel volt lassabb, mint a szakaszgyőztes francia Antoine Meo (KTM; 1:54:10). Viszont ezzel együtt két helyet visszacsúszott az összetett táblázatba a szerdai pozícióhoz képest, így a pénteki szabadnapon a 30. helyen áll a szatmárnémeti Autonet Motorcycle Team motorosa.

Az autósoknál a spanyol Carlos Sainz, Lucas Cruz (Peugeot 3008 DKR Maxi) páros nyerte a 6. versenynapot, de összetettben továbbra is csapattársai, a francia Stéphane Peterhansel, Jean Paul Cottret kettős vezet. A motorosoknál az argentin Kevin Benavides (Honda) áll az összetett táblázat élén.

Szombaton La Paz és Uyuni között 727 kilométer az össztáv, ebből 425 kilométer lesz a mért szakasz. Vasárnap viszont következik a motorosok első maratoni versenynapja, amikor is a nap végén nem találkozhatnak a szervizcsapattal. Uyuni és Tupiza között 87 kilométer összekötő után következik a Dakar leghosszabb mért szakasza, a 498 kilométeres speciális.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Predator - A ragadozó
Ma, 18:30
Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy morózus technikatanárnő állhat az emberiség pusztulásának útjába.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Egy kis szívesség
Ma, 20:30
Az Egy kis szívesség egy misztikus krimi-thriller, amely egy nő eltűnése köré épül. A főszerepekben viszont itt is két női karaktert találunk.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. szeptember 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...