Homok után sártenger Bolíviában
Utoljára módositva: 2018-01-12 13:35:00

A legjobb pillanatban jött Gyenes Emánuelnek a pihenő nap a Dakar-rali negyvenedik kiírásán, ugyanis a szatmári motoros egészségét megviselte a meleg, óceán-parti sivatagból a magas, Andok-hegységi hideg levegő változása.

Bolíviában pontosan az fogadta a mezőnyt, amitől Mani tartott: eső és sár. A 6. versenynapon ugyanis a perui Arequipából a bolíviai La Pazig vezetett a nyomvonal, a 760 kilométer össztávból pedig 313 km volt a szelektív szakasz. 3000 méter tenger szint feletti magasságba érkeztek a versenyzők, a Bolíviai-magasföld gyér növényzete pedig képtelen volt felfogni a nagy csapadékmennyiséget, így egyáltalán nem volt kellemes a sárban motorozni.

„Nehéz nap volt, esett az eső, sáros volt a pálya, jól átfáztam, ami kimondottan nem jött jól, mert lázas vagyok. Nekem éppen kapóra jön ez a szünnap” – mondta Gyenes.

Mani egyébként jó időt motorozott, csak 13 perccel volt lassabb, mint a szakaszgyőztes francia Antoine Meo (KTM; 1:54:10). Viszont ezzel együtt két helyet visszacsúszott az összetett táblázatba a szerdai pozícióhoz képest, így a pénteki szabadnapon a 30. helyen áll a szatmárnémeti Autonet Motorcycle Team motorosa.

Az autósoknál a spanyol Carlos Sainz, Lucas Cruz (Peugeot 3008 DKR Maxi) páros nyerte a 6. versenynapot, de összetettben továbbra is csapattársai, a francia Stéphane Peterhansel, Jean Paul Cottret kettős vezet. A motorosoknál az argentin Kevin Benavides (Honda) áll az összetett táblázat élén.

Szombaton La Paz és Uyuni között 727 kilométer az össztáv, ebből 425 kilométer lesz a mért szakasz. Vasárnap viszont következik a motorosok első maratoni versenynapja, amikor is a nap végén nem találkozhatnak a szervizcsapattal. Uyuni és Tupiza között 87 kilométer összekötő után következik a Dakar leghosszabb mért szakasza, a 498 kilométeres speciális.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 18:50
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...