Homok után sártenger Bolíviában
Utoljára módositva: 2018-01-12 13:35:00

A legjobb pillanatban jött Gyenes Emánuelnek a pihenő nap a Dakar-rali negyvenedik kiírásán, ugyanis a szatmári motoros egészségét megviselte a meleg, óceán-parti sivatagból a magas, Andok-hegységi hideg levegő változása.

Bolíviában pontosan az fogadta a mezőnyt, amitől Mani tartott: eső és sár. A 6. versenynapon ugyanis a perui Arequipából a bolíviai La Pazig vezetett a nyomvonal, a 760 kilométer össztávból pedig 313 km volt a szelektív szakasz. 3000 méter tenger szint feletti magasságba érkeztek a versenyzők, a Bolíviai-magasföld gyér növényzete pedig képtelen volt felfogni a nagy csapadékmennyiséget, így egyáltalán nem volt kellemes a sárban motorozni.

„Nehéz nap volt, esett az eső, sáros volt a pálya, jól átfáztam, ami kimondottan nem jött jól, mert lázas vagyok. Nekem éppen kapóra jön ez a szünnap” – mondta Gyenes.

Mani egyébként jó időt motorozott, csak 13 perccel volt lassabb, mint a szakaszgyőztes francia Antoine Meo (KTM; 1:54:10). Viszont ezzel együtt két helyet visszacsúszott az összetett táblázatba a szerdai pozícióhoz képest, így a pénteki szabadnapon a 30. helyen áll a szatmárnémeti Autonet Motorcycle Team motorosa.

Az autósoknál a spanyol Carlos Sainz, Lucas Cruz (Peugeot 3008 DKR Maxi) páros nyerte a 6. versenynapot, de összetettben továbbra is csapattársai, a francia Stéphane Peterhansel, Jean Paul Cottret kettős vezet. A motorosoknál az argentin Kevin Benavides (Honda) áll az összetett táblázat élén.

Szombaton La Paz és Uyuni között 727 kilométer az össztáv, ebből 425 kilométer lesz a mért szakasz. Vasárnap viszont következik a motorosok első maratoni versenynapja, amikor is a nap végén nem találkozhatnak a szervizcsapattal. Uyuni és Tupiza között 87 kilométer összekötő után következik a Dakar leghosszabb mért szakasza, a 498 kilométeres speciális.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...