Horrorral fog nyitni a Cineplexx
Utoljára módositva: 2019-08-28 09:23:06

Szeptember tizenkettedikén lesz az első premier a szatmárnémeti NEPI plázában épülő moziban, öt terem, hétszáz férőhely, Real 3D technológia, 4K felbontás, Dolby Atmos hangzás termenként negyvenhat hangszóróból. Hárommillió euróból épül az új mozi.

Mozibejárást szervezett keddre a sajtó számára a szatmárnémeti NEPI plázában nyíló Cineplexx filmszínház üzemeltetője és építője. A létesítmény még közel sincs kész, de ha törik, ha szakad, szeptember 12-én, csütörtökön meg lesz tartva az első vetítés. A Stephen King-adaptációs horror, az Az: Második fejezet című film lesz az egyik permierben vetített film, de rajzfilm is indul azon a héten az országban, így ezzel egy időben Szatmárnémetiben is. A nyitást követő második hétvégén a Brad Pitt főszereplésével készült Ad astra: Út a csillagokba című film kerül majd a vászonra, amelyik miatt már tényleg érdemes a legkorszerűbb technikát nyújtó vetítőtermet választani.

 

Magyar filmek

 

Magyar szinkronos filmeket is fognak vetíteni a Cineplexx moziban — mondta el lapunk kérdésére a moziüzemeltető munkatársa; a magyar nyelvű vetítések gyakorisága attól függ, milyen feltételeket támaszt a romániai vetítésekkel szemben az adott film forgalmazója. Cristiana Andrei szerint van, hogy például csak IMAX moziban engednek egyes filmeket vetíteni, mint például annak idején A hobbitot a Warner Bros., van, hogy csak eredeti nyelven vetíthető egy-egy film, vagy épp az ország hivatalos nyelvén. Ha hozzáfér magyar szinkronos filmekhez a mozi, élni fog a lehetőséggel, szögezték le tegnap, ha pedig megengedett a saját szinkron készítése, és a film is ígéretes, maguk is gondoskodnak majd erről. Magyar nyelvű filmek vetítésének gyakoriságáról Andrei egyelőre még korainak tartja beszélni.

 

Rengeteg hangszóró

 

Nem nyilatkoztak a szatmárnémeti jegyárakról sem, de már működik egy Cineplexx mozi Bukarestben, a Băneasă Shopping Cityben, és ott 20–30 lejbe kerül egy jegy a mozipremierre.

A tegnapi, nyitás előtti mozibejáráson Michael Redtenbacher, a Cineplexx Internaţional közép- és kelet-európai beruházásokért felelős projektmenedzsere vezette végig a sajtót, ő beszélt a vásznon majd megjelenő Real 3D technológiáról, az UltraHD felbontásról és a termekben elhelyezett, termenként 46, JBL gyártmányú mozihangszóróról. Három és fél hónapja kezdték az építést, most még 120 munkás dolgozik azon, hogy két hét alatt kész legyen a termek készre munkálása, mert szeptember 12-én már indítják az első filmet. Ha beindul a mozi, összesen 35 fő dolgozik majd a nézők kiszolgálásán és a technikai háttér biztosításán.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...