Horrorral fog nyitni a Cineplexx
Utoljára módositva: 2019-08-28 09:23:06

Szeptember tizenkettedikén lesz az első premier a szatmárnémeti NEPI plázában épülő moziban, öt terem, hétszáz férőhely, Real 3D technológia, 4K felbontás, Dolby Atmos hangzás termenként negyvenhat hangszóróból. Hárommillió euróból épül az új mozi.

Mozibejárást szervezett keddre a sajtó számára a szatmárnémeti NEPI plázában nyíló Cineplexx filmszínház üzemeltetője és építője. A létesítmény még közel sincs kész, de ha törik, ha szakad, szeptember 12-én, csütörtökön meg lesz tartva az első vetítés. A Stephen King-adaptációs horror, az Az: Második fejezet című film lesz az egyik permierben vetített film, de rajzfilm is indul azon a héten az országban, így ezzel egy időben Szatmárnémetiben is. A nyitást követő második hétvégén a Brad Pitt főszereplésével készült Ad astra: Út a csillagokba című film kerül majd a vászonra, amelyik miatt már tényleg érdemes a legkorszerűbb technikát nyújtó vetítőtermet választani.

 

Magyar filmek

 

Magyar szinkronos filmeket is fognak vetíteni a Cineplexx moziban — mondta el lapunk kérdésére a moziüzemeltető munkatársa; a magyar nyelvű vetítések gyakorisága attól függ, milyen feltételeket támaszt a romániai vetítésekkel szemben az adott film forgalmazója. Cristiana Andrei szerint van, hogy például csak IMAX moziban engednek egyes filmeket vetíteni, mint például annak idején A hobbitot a Warner Bros., van, hogy csak eredeti nyelven vetíthető egy-egy film, vagy épp az ország hivatalos nyelvén. Ha hozzáfér magyar szinkronos filmekhez a mozi, élni fog a lehetőséggel, szögezték le tegnap, ha pedig megengedett a saját szinkron készítése, és a film is ígéretes, maguk is gondoskodnak majd erről. Magyar nyelvű filmek vetítésének gyakoriságáról Andrei egyelőre még korainak tartja beszélni.

 

Rengeteg hangszóró

 

Nem nyilatkoztak a szatmárnémeti jegyárakról sem, de már működik egy Cineplexx mozi Bukarestben, a Băneasă Shopping Cityben, és ott 20–30 lejbe kerül egy jegy a mozipremierre.

A tegnapi, nyitás előtti mozibejáráson Michael Redtenbacher, a Cineplexx Internaţional közép- és kelet-európai beruházásokért felelős projektmenedzsere vezette végig a sajtót, ő beszélt a vásznon majd megjelenő Real 3D technológiáról, az UltraHD felbontásról és a termekben elhelyezett, termenként 46, JBL gyártmányú mozihangszóróról. Három és fél hónapja kezdték az építést, most még 120 munkás dolgozik azon, hogy két hét alatt kész legyen a termek készre munkálása, mert szeptember 12-én már indítják az első filmet. Ha beindul a mozi, összesen 35 fő dolgozik majd a nézők kiszolgálásán és a technikai háttér biztosításán.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...