Hosszabbított munkarend az EMNT-nél
Utoljára módositva: 2018-02-13 11:57:33

A szatmárnémeti EMNT Demokrácia Központ hosszabbított nyitvatartással (hétköznap reggel 9-től este 8 óráig) áll a magyar állampolgárok, szavazók, honosulni kívánók vagy bárki más érdeklődő rendelkezésére a magyarországi országgyűlési választásokig, azaz április 8-ig.

Április 8-án országgyűlési választások lesznek Magyarországon. Az alkotmány minden nagykorú külhoni magyar állampolgárnak szavazati jogot biztosít. Külhoninak számít az a magyar állampolgár, akinek a lakcímkártyáján a lakóhely rovatban romániai településnév szerepel, vagyis — a mi esetünkben — Romániában lakik. Ahhoz viszont, hogy az illető szavazhasson, szerepelnie kell a választói névjegyzékben. Ez a feltétel nem adott automatikusan minden magyar állampolgár számára, ezért minden, a választásokon részt venni szándékozó polgárnak kérnie kell felvételét a névjegyzékbe, vagyis regisztrálnia kell. Ez könnyen megoldható az EMNT Demokrácia Központokban, ahol a munkatársak a regisztrálni kívánók magyar lakcímkártyáján szereplő adatait és a bemondott lakcímet bevezetik a Nemzeti Választási Iroda választási rendszerébe. Akinek nincs lakcímkártyája, annak esetében a magyar útlevéllel vagy a honosítási okirat adataival töltik ki a regisztrációs kérelmet. Amennyiben a szavazni kívánó személy adatai megváltoztak (lakcímváltozás, névváltozás), ezt be lehet jelenteni, és a regisztrációs nyomtatvány kitöltése után elvégzik a szükséges módosításokat. Ha az állampolgár kijelentkezett a magyarországi lakcíméről, és már csak tartózkodási hellyel rendelkezik, külföldön élő magyar állampolgárnak számít, és szintén kell regisztrálnia. Külön figyelmet érdemelnek a 2018. április 8-ig a 17. életévüket betöltők, akik szintén szavazásra jogosultak, ezért ők is regisztrálandók. Újdonságnak számít a 2018. január elsejétől életbe lépő ún. Köldökzsinór program, amivel a magyar állam támogatni kívánja a gyermeket, gyermekeket vállaló magyar családokat, beleértve természetesen a külhoniakat is. Bár kevés idő telt el a rendelkezések életbelépésétől, máris nagy az érdeklődés iránta, a szatmárnémeti irodát sokan keresték fel ezzel kapcsolatosan. Ebben is segítséget nyújtanak, nem kell elutazni ügyintézés céljából. Az iroda munkatársai mindenkinek felvilágosítást nyújtanak a szükséges teendőkről, részt vesznek az ügyintézésben, és az EMNT Demokrácia Központban szervezett legközelebbi konzuli napon lehetőség nyílik az iratok és kérvények benyújtására. Szeretnék felhívni a magyar állampolgárok figyelmét, hogy az országgyűlési választás dátuma rohamosan közeledik. Gondoskodjanak arról, hogy idejében történjen meg az adatfrissítés vagy regisztráció! A szavazóknak címzett szavazatcsomagok a választások előtt postai úton kiküldésre kerülnek. Kérik, hogy a borítékkal fáradjanak be az EMNT Demokrácia Központba, ahol igény esetén útmutatást adnak az adatlapok kitöltéséhez és a borítékoláshoz. Vállalják, hogy azonnal eljuttatják a magyar hatóságoknak a begyűjtött szavazatokat, kiküszöbölve ezzel a postával kapcsolatos bizonytalansági tényezőket. Cím: Szatmárnémeti, V. Lucaciu (Árpád) u. 18. szám, telefonszám: 0261–768110, 0762–248663.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:30
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...