Hosszabbított munkarend az EMNT-nél
Utoljára módositva: 2018-02-13 11:57:33

A szatmárnémeti EMNT Demokrácia Központ hosszabbított nyitvatartással (hétköznap reggel 9-től este 8 óráig) áll a magyar állampolgárok, szavazók, honosulni kívánók vagy bárki más érdeklődő rendelkezésére a magyarországi országgyűlési választásokig, azaz április 8-ig.

Április 8-án országgyűlési választások lesznek Magyarországon. Az alkotmány minden nagykorú külhoni magyar állampolgárnak szavazati jogot biztosít. Külhoninak számít az a magyar állampolgár, akinek a lakcímkártyáján a lakóhely rovatban romániai településnév szerepel, vagyis — a mi esetünkben — Romániában lakik. Ahhoz viszont, hogy az illető szavazhasson, szerepelnie kell a választói névjegyzékben. Ez a feltétel nem adott automatikusan minden magyar állampolgár számára, ezért minden, a választásokon részt venni szándékozó polgárnak kérnie kell felvételét a névjegyzékbe, vagyis regisztrálnia kell. Ez könnyen megoldható az EMNT Demokrácia Központokban, ahol a munkatársak a regisztrálni kívánók magyar lakcímkártyáján szereplő adatait és a bemondott lakcímet bevezetik a Nemzeti Választási Iroda választási rendszerébe. Akinek nincs lakcímkártyája, annak esetében a magyar útlevéllel vagy a honosítási okirat adataival töltik ki a regisztrációs kérelmet. Amennyiben a szavazni kívánó személy adatai megváltoztak (lakcímváltozás, névváltozás), ezt be lehet jelenteni, és a regisztrációs nyomtatvány kitöltése után elvégzik a szükséges módosításokat. Ha az állampolgár kijelentkezett a magyarországi lakcíméről, és már csak tartózkodási hellyel rendelkezik, külföldön élő magyar állampolgárnak számít, és szintén kell regisztrálnia. Külön figyelmet érdemelnek a 2018. április 8-ig a 17. életévüket betöltők, akik szintén szavazásra jogosultak, ezért ők is regisztrálandók. Újdonságnak számít a 2018. január elsejétől életbe lépő ún. Köldökzsinór program, amivel a magyar állam támogatni kívánja a gyermeket, gyermekeket vállaló magyar családokat, beleértve természetesen a külhoniakat is. Bár kevés idő telt el a rendelkezések életbelépésétől, máris nagy az érdeklődés iránta, a szatmárnémeti irodát sokan keresték fel ezzel kapcsolatosan. Ebben is segítséget nyújtanak, nem kell elutazni ügyintézés céljából. Az iroda munkatársai mindenkinek felvilágosítást nyújtanak a szükséges teendőkről, részt vesznek az ügyintézésben, és az EMNT Demokrácia Központban szervezett legközelebbi konzuli napon lehetőség nyílik az iratok és kérvények benyújtására. Szeretnék felhívni a magyar állampolgárok figyelmét, hogy az országgyűlési választás dátuma rohamosan közeledik. Gondoskodjanak arról, hogy idejében történjen meg az adatfrissítés vagy regisztráció! A szavazóknak címzett szavazatcsomagok a választások előtt postai úton kiküldésre kerülnek. Kérik, hogy a borítékkal fáradjanak be az EMNT Demokrácia Központba, ahol igény esetén útmutatást adnak az adatlapok kitöltéséhez és a borítékoláshoz. Vállalják, hogy azonnal eljuttatják a magyar hatóságoknak a begyűjtött szavazatokat, kiküszöbölve ezzel a postával kapcsolatos bizonytalansági tényezőket. Cím: Szatmárnémeti, V. Lucaciu (Árpád) u. 18. szám, telefonszám: 0261–768110, 0762–248663.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...