Húsvét előtti bevásárlás
Utoljára módositva: 2013-03-26 09:21:50

A húsvéti ünnepekre készülve érdemes körülnézni, mielőtt vásárlásra adjuk a fejünket, hiszen az árak mellett az sem mindegy, milyen minőségű termékeket veszünk meg.

Az ünnep elengedhetetlen kelléke a húsvéti sonka

Érdemes körbenézni a húsvéti bevásárlás előtt az élelmiszerpiacokon, vagy a hipermarketek polcain, hiszen a minőség mellett az árak tekintetében sokszor igen nagy eltérés lehet. A húsvét egyik alapvető kelléke a tojás. A piacon sokkal olcsóbban lehet hozzájutni igazi háztáji tojáshoz, hiszen itt 50 baniba kerül darabja, míg az üzletekben átlagosan 8 lejbe kerül 10 darab. Az ünnep igazi hangulatát a festett tojások adják meg, az ehhez szükséges festéket megvehetjük színenként külön 30 bani körüli áron, ami 10 tojás festéséhez elegendő, de akár csomagban is 2,19 lejért, amivel 60 tojást díszíthetünk és négy különböző színt tartalmaz. Nem maradhat el a húsvéti asztalról az igazi főtt sonka sem. A Zoli Husi Kft. üzleteiben többféle, házi jellegű sonka közül választhatunk. A sima sonka és a kötözött sonka kilónként 27,9 lejbe kerül, míg a főtt kötözött sonkáért 28,9 lejt kell fizetnünk. A paraszt sonka kilónként 26,9 lejbe, míg a paraszt főtt sonka 28,9 lejbe kerül. Füstölt karajt 27,9-ért, füstölt bélszínt szintén 27,9-ért, míg házi csülköt 13,6 lejért vásárolhatunk az ünnepi asztalra. Az élelmiszerpiacon 30 lejét vehetünk házi füstölt sonkát, míg hipermarketben a parasztsonkát 18,99 kilogrammos áron vásárolható meg. A kalács-árak pékségtől és mérettől függően változnak, egy 200 grammos kalácsot például 2 lejért, egy 600 grammosat 5lejért, egy 800 grammosat pedig 8 lejért vehetünk meg, ami nagyjából a tavalyi áraknak felel meg. Az ünnepi reggeli kiegészítői a torma és cékla is. A piacon a torma kilónkénti ára 8-10 lej, ha azonban készen szeretnénk megvenni 5 lejbe kerül üvegenként. Céklából 3 lejbe kerül egy kiló. Aki az ünnepek alatt sárga-túrót is készít, az alapanyagot hozzá 12 lej/kiló áron szerezheti be.

Édességek

Sok településen még mindig él a locsolkodás hagyománya, így húsvét hétfőn nemcsak piros tojással, hanem csokival is szokás megkínálni a locsolkodó legényt. Csokinyuszit 1,79-5,39 lej között vásárolhatunk, áruk természetesen méretüktől és minőségüktől függ. Csokitojásból vehetünk több kicsit, zacskóban (150 g) 5,99-7,99 lej közötti áron. Ez többféle töltelékkel és ízesítéssel is kapható, ugyanúgy, mint a nagyobb csokitojás, melynek 0,65-0,99 lej darabja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...