Húsvét előtti bevásárlás
Utoljára módositva: 2013-03-26 09:21:50

A húsvéti ünnepekre készülve érdemes körülnézni, mielőtt vásárlásra adjuk a fejünket, hiszen az árak mellett az sem mindegy, milyen minőségű termékeket veszünk meg.

Az ünnep elengedhetetlen kelléke a húsvéti sonka

Érdemes körbenézni a húsvéti bevásárlás előtt az élelmiszerpiacokon, vagy a hipermarketek polcain, hiszen a minőség mellett az árak tekintetében sokszor igen nagy eltérés lehet. A húsvét egyik alapvető kelléke a tojás. A piacon sokkal olcsóbban lehet hozzájutni igazi háztáji tojáshoz, hiszen itt 50 baniba kerül darabja, míg az üzletekben átlagosan 8 lejbe kerül 10 darab. Az ünnep igazi hangulatát a festett tojások adják meg, az ehhez szükséges festéket megvehetjük színenként külön 30 bani körüli áron, ami 10 tojás festéséhez elegendő, de akár csomagban is 2,19 lejért, amivel 60 tojást díszíthetünk és négy különböző színt tartalmaz. Nem maradhat el a húsvéti asztalról az igazi főtt sonka sem. A Zoli Husi Kft. üzleteiben többféle, házi jellegű sonka közül választhatunk. A sima sonka és a kötözött sonka kilónként 27,9 lejbe kerül, míg a főtt kötözött sonkáért 28,9 lejt kell fizetnünk. A paraszt sonka kilónként 26,9 lejbe, míg a paraszt főtt sonka 28,9 lejbe kerül. Füstölt karajt 27,9-ért, füstölt bélszínt szintén 27,9-ért, míg házi csülköt 13,6 lejért vásárolhatunk az ünnepi asztalra. Az élelmiszerpiacon 30 lejét vehetünk házi füstölt sonkát, míg hipermarketben a parasztsonkát 18,99 kilogrammos áron vásárolható meg. A kalács-árak pékségtől és mérettől függően változnak, egy 200 grammos kalácsot például 2 lejért, egy 600 grammosat 5lejért, egy 800 grammosat pedig 8 lejért vehetünk meg, ami nagyjából a tavalyi áraknak felel meg. Az ünnepi reggeli kiegészítői a torma és cékla is. A piacon a torma kilónkénti ára 8-10 lej, ha azonban készen szeretnénk megvenni 5 lejbe kerül üvegenként. Céklából 3 lejbe kerül egy kiló. Aki az ünnepek alatt sárga-túrót is készít, az alapanyagot hozzá 12 lej/kiló áron szerezheti be.

Édességek

Sok településen még mindig él a locsolkodás hagyománya, így húsvét hétfőn nemcsak piros tojással, hanem csokival is szokás megkínálni a locsolkodó legényt. Csokinyuszit 1,79-5,39 lej között vásárolhatunk, áruk természetesen méretüktől és minőségüktől függ. Csokitojásból vehetünk több kicsit, zacskóban (150 g) 5,99-7,99 lej közötti áron. Ez többféle töltelékkel és ízesítéssel is kapható, ugyanúgy, mint a nagyobb csokitojás, melynek 0,65-0,99 lej darabja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...