Húsvétváró készülődés az Aquastar fürdőben
Utoljára módositva: 2014-04-14 09:38:21

Az ünnepi készülődés jegyében telt a szombat a szatmárnémeti aquaparkban: a fürdő kezdeményezésére több mint 100 gyerek ismerkedett a magyar, a német és a román húsvéti népszokásokkal.

 

Német, román és magyar húsvéti hagyományokat elevenítettek fel szombaton a szatmárnémeti Aquastar fürdőben. A Borókagyökér Egyesület szervezésében, a fürdő felkérésére többféle izgalmas tevékenységbe kapcsolódhatott be a részt vevő több mint 100 gyerek. Amint Szejke Judit, az egyesület vezetője lapunknak elmondta: a román csoport Morar Loredana vezetésével berzselt tojást, azaz lapis mintás tojást készített, valamint töltött bárányt. A német csoportot Rist Gabriella irányította — ők a tojásfűzést mutatták be, azaz szalag segítségével egy ágra erősítették a festett tojásokat. A magyar csoportban pedig Sápi Anna és Vékony Miclăuş Judit tanították a viasszal írott tojás készítésének fortélyait, Lévai Józsefnél bőr tojástartókon ügyeskedtek a gyerekek, Bertici Kinga, Menyhárt Lenke és Barbara Beáta irányításával pedig kalács tojástartók sültek. A 33-as óvoda pedagógusai — Sincar Aurica, Ciac Georgeta és Csatári Elvira — is tartottak foglalkozást, náluk tojáskosárkákat lehetett készíteni és kifestőkön gyakorolni a mintákat. Szejke Judit kifejtette: nagyon hálásak az Aquastar fürdőnek az anyagi támogatásért, mivel saját erőből nem sikerült volna beszerezniük az összes alapanyagot. A résztvevők úgy vélték: érdemes ehhez hasonló közös ünnepvárókat szervezni, hisz minden nemzetiség másképp üli a húsvétot, és érdemes megismerkedni egymás szokásaival, hagyományaival.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...