Húsvétváró készülődés az Aquastar fürdőben
Utoljára módositva: 2014-04-14 09:38:21

Az ünnepi készülődés jegyében telt a szombat a szatmárnémeti aquaparkban: a fürdő kezdeményezésére több mint 100 gyerek ismerkedett a magyar, a német és a román húsvéti népszokásokkal.

 

Német, román és magyar húsvéti hagyományokat elevenítettek fel szombaton a szatmárnémeti Aquastar fürdőben. A Borókagyökér Egyesület szervezésében, a fürdő felkérésére többféle izgalmas tevékenységbe kapcsolódhatott be a részt vevő több mint 100 gyerek. Amint Szejke Judit, az egyesület vezetője lapunknak elmondta: a román csoport Morar Loredana vezetésével berzselt tojást, azaz lapis mintás tojást készített, valamint töltött bárányt. A német csoportot Rist Gabriella irányította — ők a tojásfűzést mutatták be, azaz szalag segítségével egy ágra erősítették a festett tojásokat. A magyar csoportban pedig Sápi Anna és Vékony Miclăuş Judit tanították a viasszal írott tojás készítésének fortélyait, Lévai Józsefnél bőr tojástartókon ügyeskedtek a gyerekek, Bertici Kinga, Menyhárt Lenke és Barbara Beáta irányításával pedig kalács tojástartók sültek. A 33-as óvoda pedagógusai — Sincar Aurica, Ciac Georgeta és Csatári Elvira — is tartottak foglalkozást, náluk tojáskosárkákat lehetett készíteni és kifestőkön gyakorolni a mintákat. Szejke Judit kifejtette: nagyon hálásak az Aquastar fürdőnek az anyagi támogatásért, mivel saját erőből nem sikerült volna beszerezniük az összes alapanyagot. A résztvevők úgy vélték: érdemes ehhez hasonló közös ünnepvárókat szervezni, hisz minden nemzetiség másképp üli a húsvétot, és érdemes megismerkedni egymás szokásaival, hagyományaival.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 16.
Nem sokat várt egy hivatásával kapcsolatos lépéstől, ám kellemesen fog csalódni, kiderül ugyanis, hogy akár élete nagy lehetősége is kialakulhat belőle.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...