Húsvétváró készülődés az Aquastar fürdőben
Utoljára módositva: 2014-04-14 09:38:21

Az ünnepi készülődés jegyében telt a szombat a szatmárnémeti aquaparkban: a fürdő kezdeményezésére több mint 100 gyerek ismerkedett a magyar, a német és a román húsvéti népszokásokkal.

 

Német, román és magyar húsvéti hagyományokat elevenítettek fel szombaton a szatmárnémeti Aquastar fürdőben. A Borókagyökér Egyesület szervezésében, a fürdő felkérésére többféle izgalmas tevékenységbe kapcsolódhatott be a részt vevő több mint 100 gyerek. Amint Szejke Judit, az egyesület vezetője lapunknak elmondta: a román csoport Morar Loredana vezetésével berzselt tojást, azaz lapis mintás tojást készített, valamint töltött bárányt. A német csoportot Rist Gabriella irányította — ők a tojásfűzést mutatták be, azaz szalag segítségével egy ágra erősítették a festett tojásokat. A magyar csoportban pedig Sápi Anna és Vékony Miclăuş Judit tanították a viasszal írott tojás készítésének fortélyait, Lévai Józsefnél bőr tojástartókon ügyeskedtek a gyerekek, Bertici Kinga, Menyhárt Lenke és Barbara Beáta irányításával pedig kalács tojástartók sültek. A 33-as óvoda pedagógusai — Sincar Aurica, Ciac Georgeta és Csatári Elvira — is tartottak foglalkozást, náluk tojáskosárkákat lehetett készíteni és kifestőkön gyakorolni a mintákat. Szejke Judit kifejtette: nagyon hálásak az Aquastar fürdőnek az anyagi támogatásért, mivel saját erőből nem sikerült volna beszerezniük az összes alapanyagot. A résztvevők úgy vélték: érdemes ehhez hasonló közös ünnepvárókat szervezni, hisz minden nemzetiség másképp üli a húsvétot, és érdemes megismerkedni egymás szokásaival, hagyományaival.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...