Húsz házkutatás négy megye területén
Utoljára módositva: 2014-01-22 08:52:54

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) Szilágy megyei ügyészei négy megyében 20 házkutatást tartottak egy bűnözőcsoport tagjainál, akiket súlyos következményekkel járó csalással és adócsalással gyanúsítanak.

Január 20-án a DIICOT Szilágy megyei ügyészei Kolozs és Maros megyei bűnügyi rendőrökkel együttműködve 20 házkutatást tartottak Szilágy, Kovászna, Máramaros és Szatmár megyék területén, azzal a céllal, hogy a csalással gyanúsított bűnszövetkezetet felszámolják.

Gyakorlatilag a banda tagjai 2008 elejétől nagy mennyiségű, különböző típusú árucikkeket (építőanyagok, műtrágya, számítógép, laptop, DVD-lejátszó, videokamera stb.) vásároltak Szilágy, Kolozs, Szatmár, Bihar, Máramaros, Brassó és Prahova megyei raktárakból, s a fizetéshez fedezetlen csekket használtak. Ezt követően a bűnszövetkezet tagjai az árucikkeket a bűnbanda más, raktárakkal rendelkező tagjainak adták el, ez utóbbiak pedig a termékeket féláron értékesítették a feketepiacon. A nyomozás során az is kiderült, hogy a bűnszövetkezet tagjainak cégei semmilyen reális kereskedelmi tevékenységet nem végeztek, csupán a bűncselekmények fedezésére használták fel azokat. A bűnszövetkezet tagjai által okozott kár megközelítőleg 600 ezer euró, ugyanakkor 50, az ügyben érintett személyt azonosítottak a nyomozók. A házkutatások során a hatóság emberei több könyvelőségi iratot, több mint 40 ezer euró készpénzt s több cég pecsétjét is lefoglalták. Az ügyet a Szilágy Megyei Törvényszéken tárgyalják majd.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 25.
Végre visszatért régi önbizalma! Úgy érzi, aki nem értékeli és nem ismeri fel különlegességét, vagyis nem szereti, az nem is érdemli meg Önt.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...