Húsz házkutatás négy megye területén
Utoljára módositva: 2014-01-22 08:52:54

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) Szilágy megyei ügyészei négy megyében 20 házkutatást tartottak egy bűnözőcsoport tagjainál, akiket súlyos következményekkel járó csalással és adócsalással gyanúsítanak.

Január 20-án a DIICOT Szilágy megyei ügyészei Kolozs és Maros megyei bűnügyi rendőrökkel együttműködve 20 házkutatást tartottak Szilágy, Kovászna, Máramaros és Szatmár megyék területén, azzal a céllal, hogy a csalással gyanúsított bűnszövetkezetet felszámolják.

Gyakorlatilag a banda tagjai 2008 elejétől nagy mennyiségű, különböző típusú árucikkeket (építőanyagok, műtrágya, számítógép, laptop, DVD-lejátszó, videokamera stb.) vásároltak Szilágy, Kolozs, Szatmár, Bihar, Máramaros, Brassó és Prahova megyei raktárakból, s a fizetéshez fedezetlen csekket használtak. Ezt követően a bűnszövetkezet tagjai az árucikkeket a bűnbanda más, raktárakkal rendelkező tagjainak adták el, ez utóbbiak pedig a termékeket féláron értékesítették a feketepiacon. A nyomozás során az is kiderült, hogy a bűnszövetkezet tagjainak cégei semmilyen reális kereskedelmi tevékenységet nem végeztek, csupán a bűncselekmények fedezésére használták fel azokat. A bűnszövetkezet tagjai által okozott kár megközelítőleg 600 ezer euró, ugyanakkor 50, az ügyben érintett személyt azonosítottak a nyomozók. A házkutatások során a hatóság emberei több könyvelőségi iratot, több mint 40 ezer euró készpénzt s több cég pecsétjét is lefoglalták. Az ügyet a Szilágy Megyei Törvényszéken tárgyalják majd.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Dzsungel-mentőakció
Ma, 15:00
A dzsungelben évek óta békesség honol, mióta Maurice, a Hatalmas tigris harcos és kis csapata tartja fenn a rendet. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Igor, legveszedelmesebb ellenfelük, akinek egyetlen célja a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt. Hogy a gonosz koalát megállítsák, a kis csapatnak egyesítenie kell minden tudását és erejét, és segítségül kell hívniuk a Bajnokokat, a dzsungel legendás védelmezőit is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 16:55
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 21.
Mindenki barátságos és segítőkész ma Önnel, ami elsősorban kiegyensúlyozott és őszintén érdeklődő kisugárzásának köszönhető.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...