Húsz központban vizsgáznak a nyolcadikosok
Utoljára módositva: 2018-06-07 09:51:34

Húszra csökkentette a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a nyolcadikosok országos képességfelmérőire megszabott vizsgaközpontok számát. Szatmár megyében 3127 VIII. osztályos diák vizsgázik.

Hétfőn kezdődik a nyolcadikosok idei képességfelmérő vizsgasorozata. Szatmár megyében összesen 3127 diák iratkozott be a megmérettetésre, amit idén 20 vizsgaközpontban fognak lebonyolítani. Ez jóval kevesebb, mint az előző években, korábban kilencvennél is több központ működött, de tavaly is ötven fölött volt a megyében működő vizsgaközpontok száma.

Kallós Zoltán főtanfelügyelő-helyettes lapunknak elmondta, hogy évről évre kevesebb a nyolcadikos a megyében, vannak olyan vidéki iskolák, ahol az összevont osztályok miatt csak 1–2 diák végez. Ennek okán döntött úgy a tanfelügyelőség, hogy idén tovább redukálja a vizsgaközpontok számát, és igyekezett úgy elosztani a diákokat, hogy nagyjából ugyanannyian vizsgázzanak mindenhol. A vizsgaközpontok kialakításakor a tanfelügyelőség munkatársai igyekeztek figyelembe venni az iskolák közti távolságot is. Annak érdekében, hogy az iskolák mindennapi programja ne zavarja meg a felmérők lebonyolítását, a vizsgaközpontnak kinevezett tanintézményekben a vizsgák napján a felmérők lebonyolítása után lesznek megtartva a tanórák.

Az előző években a tanévzárás után rendezte az oktatási minisztérium a nyolcadikosok képességfelmérőjét, idén ezt az utolsó tanítási hétre időzíttette, s emiatt többen bírálták is a szaktárcát.

Kallós Zoltán ezzel kapcsolatban elmondta, hogy igyekeztek úgy összeállítani a vizsgáztató bizottságokat, hogy az adott pedagógusoknak a felmérő napján ne legyen más iskolában órájuk, így ezeken a napokon csak a vizsgaközpontra tudnak majd koncentrálni.

A felmérők hétfőn, június 11-én a román nyelv és irodalom írásbelivel kezdődnek, szerdán matematikából vizsgáznak a diákok, míg csütörtökön anyanyelvből lesz írásbeli próba. Június 19-én, kedden délig kifüggesztik az eredményeket, s ugyanezen a napon 19 óráig fellebbezni is lehet.

Június 20–22. között zajlik a fellebbezések elbírálása, június 23-án pedig közzéteszik a végleges eredményeket.

Bajnai Botond

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...