Húszéves a BBTE szatmárnémeti fiókja
Utoljára módositva: 2019-03-20 14:10:31

Május 9–10-én ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Kar Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozata.

Szabó Thalmeiner Noémi, az intézmény oktatási igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy három ünnepségtömböt szerveznek. Május 9-én, csütörtökön 16 órától lesz a megnyitó, amelyen részt vesznek a város és a megye vezetői, valamint azoknak az intézményeknek a képviselői, akikkel húsz éven át együttműködtek. Ekkor nyílik meg egy kiállítás az intézmény történetéről és az itt végzett diákok munkáiból. Lesz egy kulturális műsor, amit a szatmárnémeti Aurep Popp Művészeti Líceum diákjai adnak elő. Pénteken tudományos konferenciát tartanak, amire még ezen a héten jelentkezhetnek azok a pedagógusok, akik előadásokat szeretnének tartani vagy be akarják mutatni a tudományos munkáikat. Lesz egy plenáris előadás, amelyen részt vesznek a Nyíregyházi Főiskola, a Debreceni Egyetem, a Partiumi Egyetem és a BBTE előadói. A harmadik tömb a véndiák-találkozó, amit ünnepélyes keretek között egy rendezvényteremben szeretnének megrendezni. Már összeállt a szervezőbizottság a véndiákok közül. Igyekeznek mindenkit elérni, aki a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Kar Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozatán végzett. A véndiák-találkozó egy kötetlen rendezvény lesz, amelyen a volt diákok találkozhatnak egymással, a volt tanáraikkal, magyarázta Szabó Thalmeiner Noémi, aki azt szeretné, ha minél több diák és tanár részt venne a találkozón, hogy beszámolhassanak életútjukról.

Az elmúlt tizenkilenc évfolyamon a nappali tagozaton, a távoktatásban és a kiegészítő képzéseken hétszázötven diák szerzett diplomát, remélhetőleg a jövőben is sokan választják majd hivatásuknak az óvónői és a tanítónői tevékenységet — tette hozzá az oktatási igazgató.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 6 dkg kakaópor, 2 csipet só, 13 dkg vaj (+ a formákhoz), 10 ...