Huszonegy fős a szatmárnémeti tanács
Utoljára módositva: 2019-07-29 09:50:13

Pugner Róbert után párttársa, Mihai Huzău is lemondott tanácsosi tisztségéről, huszonegy főből áll a megyeszékhelyi testület; úgy szavaznak, hogy tizennégy fő jelenti a kétharmados többséget.

A demokrata-liberális koalíciós (ALDE) Pugner Róbert után, aki június óta nem tagja a szatmárnémeti döntéshozó testületnek, most a szintén ALDE-tag Mihai Huzău is visszaadta mandátumát, miután államtitkárrá nevezték ki a parlamenti kapcsolatokért felelős minisztériumban. A párt egyetlen városi tanácsossal maradt; Cosmin Raţiu várja, hogy a szatmárnémeti szervezet megnevezze a két távozó helyettesítőit.

Térfigyelők

Huzău lemondásának tudomásul vétele után az ellenzéki frakció egyből munkához is látott, a költségvetés-kiegészítésről szóló egyik felvetésnél kérdőre vonta a városi rendőrség jelen lévő osztályvezetőjét, hogy miért nincs még felszerelve és működtetve a korábban megvásárolt negyven térfigyelő kamera. Kérdés volt az is, hogy miért van több pénz elkülönítve negyven kamera beüzemelésére, mint amennyi az első fázisban felszerelt hatvanhat kameráéra volt. Sorin Nadoş, a szatmárnémeti városi rendőrség közterület-megfigyelési osztályának vezetője elmondta, hogy a kamerák fel vannak szerelve a számukra kijelölt helyekre, csak nehézkes ezek árammal való ellátása, mert akadékoskodik az Electrica; és azért kerül többe ezek kihelyezése, mert nagyobbak a távolságok, mint az első kamerák esetében, így több kábel kell, és az engedélyek beszerzése is többe kerül, mint pár éve.

Adókedvezmény

Csütörtökön a tanácsosok megszavazták a be nem fizetett helyi adókra kivetett késedelmi kamat elengedését bizonyos tulajdonosok esetében; a könnyítés csak magánszemélyekre vonatkozik. Akinek adóhátraléka van, és szeretné az engedményt kihasználva kiegyenlíteni azt, most megteheti; a részletekkel kapcsolatban a Romană téri városi adóhivatalban lehet érdeklődni.

Épületbővítések

Megszavazták a tanácsosok az Inăului utcai diakóniai központ óvodává alakításához szükséges részletes városrendezési tervet, úgyhogy a beruházás folytatódhat, egyenes az út a református óvoda megnyitásához. Megszavazták azt is, hogy a Iuliu Hossu utca 57. szám alatti nőgyógyászati klinika a vele szomszédos épület felé terjeszkedhessen, és hogy az üzemeltető az új épületszárnyra emeletet is építhessen. 

Autóelszállítás

Átment az emelőkocsinak új rendeltetést szánó módosítás is, úgyhogy a közterület-fenntartó darus kocsija szabályosan tehet odébb olyan járművet, amelyik közmunkának van az útjában.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...