Huszonnégy asszisztens ballagott a Kölcseyben
Utoljára módositva: 2019-07-27 08:29:41

Anderco Dana és Weghofer Gabriella osztályának huszonnégy diákja ballagott el tegnap a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban működő általános asszisztensképző egészségügyi posztliceális szakon.

A ballagási ünnepségen Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatója Ottlik Géza Iskola a határon című regényének egy részletével kezdte ünnepi beszédét. Kiemelte, hogy az iskola embert és közösséget formáló erő. Azt, ami a hallgatók számára eddig tananyag volt, ma már saját életük valóságaként élik meg. A végzősök határhoz érkeztek, ezután fog eldőlni, hogyan állják meg a helyüket az életben, a munkahelyen, a szakmában, amit választottak. Ezentúl egyedül kell megállják a helyüket, megtalálják az utat, megvívják a harcaikat. A pedagógusokban ott van a nagy kérdés: tudtak-e erős gyökereket, alapokat, szárnyakat adni? Láthatatlan a köldökzsinór a család, az iskola, a szülőföld megtartó ereje között, fogalmazott az igazgatónő, hozzátéve: hisz abban, hogy felkészült emberek hagyják el az iskolát, akik szakmailag és emberileg egyaránt példamutatók lesznek.

Anderco Dana román nyelven búcsúzott a végzősöktől, akiket útravalóval látott el, és sok sikert kívánt nekik. Weghofer Gabriella szintén jó tanácsokkal látta el volt tanítványait, s azzal engedte őket útjukra, hogy szakmájuk során a szeretet legyen az életcéljuk. Szeretet és tisztelet a szenvedő ember iránt. Soha ne hátráljanak meg, ne engedjenek teret a fásultságnak! Képezzék magukat magas fokon! — ajánlotta búcsúzóul.

Az oktatók nevében dr. Vass Zoltán szólt a jelenlevőkhöz. Oktatóként azt tapasztalta, hogy ezekben a fiatalokban sok az empátia a betegek iránt, a tisztelet az embertársaik iránt, mernek vállalni, szeretnek dolgozni. Több példát sorolt fel, igazolva azt, hogy az asszisztensképző hallgatói nem hiába választották ezt a hivatást. Dr. Vass Zoltán elmondta, hogy büszke arra, hogy a Szatmár Megyei Kórház főnővére mindig örül annak, ha olyan középkáderek kerülnek a kórházba, akik a Kölcsey Ferenc Főgimnázium posztliceális szakán végeznek, mert képzettek és megbízhatók. A másodévesek nevében Csürök Király Emese, a harmadévesek nevében Borsi Renáta mondott búcsúztatót. Ezután a kulcsátadás következett: az iskolakulcsot Albert Adrienn és Demeter Erika harmadéves diákok adták át a másodéveseknek: Riscou Brigittának és Andre Arnoldnak, majd a tanulmányi oklevelek és a szakmai bizonyítványok átadása következett. A ballagási ünnepség a Szózat elmondásával ért véget.

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 12.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...