Huszonnégyezer petárdát koboztak el
Utoljára módositva: 2014-01-13 09:55:00

A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség munkatársai felvilágosító akciókat is tartottak a tűzszerészeti eszközök veszélyeit illetően.

 

Összesen harminckét bűncselekményt jegyeztek fel a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség fegyverekkel, valamint robbanó- és veszélyes anyagokkal foglalkozó osztályának munkatársai a Tűzijáték 2013 elnevezést viselő, országos szinten zajló akció alkalmával, melynek során 24 335 petárdát, valamint 62 tűzijátékhoz szükséges elemet koboztak el. Az akció alkalmával ugyanakkor tízezer lej összértékben szabtak ki pénzbírságot.

A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség szakemberei több mint nyolcvan ellenőrzést végeztek, továbbá 30 felvilágosító jellegű akciót szerveztek, amelyek a petárdák és egyéb tűzszerészeti eszközök használatának a veszélyforrásaira hívták fel a lakosság figyelmét.

Az ország összes megyéjében zajló akciót a Román Rendőrfőfelügyelőség indította a tűzszerészeti eszközök birtoklási, árusítási és tárolási módját előíró törvények be nem tartása miatti történések megelőzése érdekében. A rendőrök számos ellenőrzést végeztek a pirotechnikai eszközök forgalmazására felhatalmazott kereskedelmi egységeknél, továbbá a piacokon.

A Román Rendőrfőfelügyelőség adatai szerint 2005-ben, amikor a 2-es kategóriájú pirotechnikai eszközök még szabadon árusíthatóak voltak a téli ünnepek idején, összesen 350 sérülés, illetve egy haláleset történt az említett eszközök szabálytalan használata miatt. A tűzszerészeti eszközök 2006-os betiltása óta jelentősen csökkent a sérülések száma (évente 25), haláleset pedig egyáltalán nem történt.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:30
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 26.
Valaki pozitívan reagál közeledésére, és ez helyreállítja mostanában megtépázott önbizalmát, ami újra vonzóvá teszi az ellenkező nem számára.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...