Huszonnégyezer petárdát koboztak el
Utoljára módositva: 2014-01-13 09:55:00

A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség munkatársai felvilágosító akciókat is tartottak a tűzszerészeti eszközök veszélyeit illetően.

 

Összesen harminckét bűncselekményt jegyeztek fel a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség fegyverekkel, valamint robbanó- és veszélyes anyagokkal foglalkozó osztályának munkatársai a Tűzijáték 2013 elnevezést viselő, országos szinten zajló akció alkalmával, melynek során 24 335 petárdát, valamint 62 tűzijátékhoz szükséges elemet koboztak el. Az akció alkalmával ugyanakkor tízezer lej összértékben szabtak ki pénzbírságot.

A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség szakemberei több mint nyolcvan ellenőrzést végeztek, továbbá 30 felvilágosító jellegű akciót szerveztek, amelyek a petárdák és egyéb tűzszerészeti eszközök használatának a veszélyforrásaira hívták fel a lakosság figyelmét.

Az ország összes megyéjében zajló akciót a Román Rendőrfőfelügyelőség indította a tűzszerészeti eszközök birtoklási, árusítási és tárolási módját előíró törvények be nem tartása miatti történések megelőzése érdekében. A rendőrök számos ellenőrzést végeztek a pirotechnikai eszközök forgalmazására felhatalmazott kereskedelmi egységeknél, továbbá a piacokon.

A Román Rendőrfőfelügyelőség adatai szerint 2005-ben, amikor a 2-es kategóriájú pirotechnikai eszközök még szabadon árusíthatóak voltak a téli ünnepek idején, összesen 350 sérülés, illetve egy haláleset történt az említett eszközök szabálytalan használata miatt. A tűzszerészeti eszközök 2006-os betiltása óta jelentősen csökkent a sérülések száma (évente 25), haláleset pedig egyáltalán nem történt.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Az Emoji-film
Ma, 15:00
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...