Huszonnégyezer petárdát koboztak el
Utoljára módositva: 2014-01-13 09:55:00

A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség munkatársai felvilágosító akciókat is tartottak a tűzszerészeti eszközök veszélyeit illetően.

 

Összesen harminckét bűncselekményt jegyeztek fel a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség fegyverekkel, valamint robbanó- és veszélyes anyagokkal foglalkozó osztályának munkatársai a Tűzijáték 2013 elnevezést viselő, országos szinten zajló akció alkalmával, melynek során 24 335 petárdát, valamint 62 tűzijátékhoz szükséges elemet koboztak el. Az akció alkalmával ugyanakkor tízezer lej összértékben szabtak ki pénzbírságot.

A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség szakemberei több mint nyolcvan ellenőrzést végeztek, továbbá 30 felvilágosító jellegű akciót szerveztek, amelyek a petárdák és egyéb tűzszerészeti eszközök használatának a veszélyforrásaira hívták fel a lakosság figyelmét.

Az ország összes megyéjében zajló akciót a Román Rendőrfőfelügyelőség indította a tűzszerészeti eszközök birtoklási, árusítási és tárolási módját előíró törvények be nem tartása miatti történések megelőzése érdekében. A rendőrök számos ellenőrzést végeztek a pirotechnikai eszközök forgalmazására felhatalmazott kereskedelmi egységeknél, továbbá a piacokon.

A Román Rendőrfőfelügyelőség adatai szerint 2005-ben, amikor a 2-es kategóriájú pirotechnikai eszközök még szabadon árusíthatóak voltak a téli ünnepek idején, összesen 350 sérülés, illetve egy haláleset történt az említett eszközök szabálytalan használata miatt. A tűzszerészeti eszközök 2006-os betiltása óta jelentősen csökkent a sérülések száma (évente 25), haláleset pedig egyáltalán nem történt.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...