Hűvösre panaszkodnak a betegek
Utoljára módositva: 2018-12-05 10:18:31

Néhány osztályon kellemetlenül hűvös van a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban — panaszkodnak a páciensek. Az intézmény tájékoztatása szerint a fűtésrendszerrel nincs gond.

Az előírások szerint a kórházak felnőttek számára kijelölt kórtermeiben nappal legalább 19 Celsius-fok kell legyen a hőmérséklet, a kisgyermekek számára 20–22 Celsius-fokot kell biztosítani, az újszülöttosztályon 22–24 Celsius-fokot, míg a koraszülötteknek 28 Celsius-fokra van szükségük. A műtőblokkban is kellemes kell hogy legyen a hőmérséklet az érvényes jogszabályok szerint, ezekben 20–22 Celsius-fokot írnak elő 30–60 százalékos páratartalommal.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban, bár van fűtés, mégis néhány osztályon kissé kellemetlen: hűvösre panaszkodtak lapunknak a gyermekosztályra beutalt kis betegek és hozzátartozóik, de a kardiológiáról is jeleztek a Szatmári Friss Újságnak. „A pizsama fölé nem elég a pongyola, legalább egy mellény is kell még pluszban” — jelezte egy gyermekével beutalt édesanya, aki főleg az éjszaka miatt aggódik, hiszen akkor kitakarózva megfázhatnak a kicsik, érzésük szerint pedig biztosan nincs 20 Celsius-fok sem a szalonban. „A fűtőtestnek sajnos csak a teteje meleg” — tette még hozzá az anyuka.

Mint megtudtuk, a fűtésrendszerrel kapcsolatban a kórházi épületekben nem, csak a régi központban lévő járóbeteg-rendelésen jeleztek meghibásodást ezekben a napokban, azt is sikerült megoldani rövid idő alatt. „Hétfőn késő délután, öt óra és fél hét között leállt a régi poliklinikán a kazán, ezért ekkor nem volt sem fűtés, sem meleg víz. Ezután viszont a technikai részleg helyrehozta a problémát” — magyarázta Adrian Marc kórházmenedzser. Azt is megtudtuk viszont, hogy a kórház épületének bizonyos szárnyaiban valóban megtörténik, hogy nem ugyanúgy melegszenek fel a fűtőtestek, a forró víz nehezebben jut el például az ötödik emeleten lévő gyerekosztályra. Ennek technikai részleteiről szerettük volna megkérdezni az illetékest, Supuran Danielt, a kórház műszaki szolgálatának vezetőjét is, de nem válaszolt a hívásunkra.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...