Hűvösre panaszkodnak a betegek
Utoljára módositva: 2018-12-05 10:18:31

Néhány osztályon kellemetlenül hűvös van a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban — panaszkodnak a páciensek. Az intézmény tájékoztatása szerint a fűtésrendszerrel nincs gond.

Az előírások szerint a kórházak felnőttek számára kijelölt kórtermeiben nappal legalább 19 Celsius-fok kell legyen a hőmérséklet, a kisgyermekek számára 20–22 Celsius-fokot kell biztosítani, az újszülöttosztályon 22–24 Celsius-fokot, míg a koraszülötteknek 28 Celsius-fokra van szükségük. A műtőblokkban is kellemes kell hogy legyen a hőmérséklet az érvényes jogszabályok szerint, ezekben 20–22 Celsius-fokot írnak elő 30–60 százalékos páratartalommal.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban, bár van fűtés, mégis néhány osztályon kissé kellemetlen: hűvösre panaszkodtak lapunknak a gyermekosztályra beutalt kis betegek és hozzátartozóik, de a kardiológiáról is jeleztek a Szatmári Friss Újságnak. „A pizsama fölé nem elég a pongyola, legalább egy mellény is kell még pluszban” — jelezte egy gyermekével beutalt édesanya, aki főleg az éjszaka miatt aggódik, hiszen akkor kitakarózva megfázhatnak a kicsik, érzésük szerint pedig biztosan nincs 20 Celsius-fok sem a szalonban. „A fűtőtestnek sajnos csak a teteje meleg” — tette még hozzá az anyuka.

Mint megtudtuk, a fűtésrendszerrel kapcsolatban a kórházi épületekben nem, csak a régi központban lévő járóbeteg-rendelésen jeleztek meghibásodást ezekben a napokban, azt is sikerült megoldani rövid idő alatt. „Hétfőn késő délután, öt óra és fél hét között leállt a régi poliklinikán a kazán, ezért ekkor nem volt sem fűtés, sem meleg víz. Ezután viszont a technikai részleg helyrehozta a problémát” — magyarázta Adrian Marc kórházmenedzser. Azt is megtudtuk viszont, hogy a kórház épületének bizonyos szárnyaiban valóban megtörténik, hogy nem ugyanúgy melegszenek fel a fűtőtestek, a forró víz nehezebben jut el például az ötödik emeleten lévő gyerekosztályra. Ennek technikai részleteiről szerettük volna megkérdezni az illetékest, Supuran Danielt, a kórház műszaki szolgálatának vezetőjét is, de nem válaszolt a hívásunkra.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 15:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Oh, Ramona
Ma, 16:35
Román vígjáték
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 18:35
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 20:50
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 22.
Legmerészebb álmait is megvalósíthatja ma, bár tény, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért, de nem fogja sajnálni a befektetett energiát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...