Idegenben kezdenek a kosaras lányok
Utoljára módositva: 2019-08-27 15:31:27

Nagyszebenben, az újonnan alakult CSM otthonában kezdi a 2019–2020-as idényt a bajnoki ezüstérmes Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata.

A 2. fordulóban Aradon, a 3. fordulóban pedig idehaza Nagyváraddal játszanak, majd Kézdivásárhelyre utaznak Goran Boskovic tanítványai. Egy forduló szünet után Marosvásárhelyen vendégszerepel a VSK, az odavágó utolsó fordulójában pedig Kolozsvár utazik Szatmárra.

Az új szezon programját hétfő késő délutáni gyűlésén határozta meg a román szövetség igazgatótanácsa, ahol az is kiderült, hogy tizennégy csapattal zajlik majd a női szezon.

Mint arról korábban beszámoltunk, a bajnokság első felvonásában két csoportban osztva küzdenek a csapatok. A Nyugati csoportba került a VSK az Aradi CS Baschet, a Nagyszebeni CSM, a Kézdivásárhelyi SE, a Kolozsvári CSU, a Nagyváradi CSU és a Marosvásárhelyi Siriusszal együtt.

A Keleti csoportba sorolták a Phoenix Konstanca, a Brassói CSTB, a CSM Târgoviște, az Agronomia Bukarest, a Rapid Bukarest, a CSM Alexandria és a címvédő Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC együtteseket.

A javaslat szerint október 2-án kezdődik a bajnoki idény, és az első felvonásban nem rendeznek hétközi fordulókat. Január 4-én rendezik majd a visszavágó utolsó meccseit, majd a második bajnoki szakaszban a két széria első három helyezettje alkotja majd az A-csoportot, a többi pedig B-csoportot.

A bajnokság harmadik szakaszában a B-csoport legjobb két csapata csatlakozik a felső házi szériához, és a rájátszásban kezdődnek a helyosztó meccsek.

Október 16-án rendezik a Román Kupa selejtező fordulóját is, de a két tavalyi döntős, a VSK és a Sepsi-SIC nem játszik ebben a körben.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...