Idegenben kezdenek a kosaras lányok
Utoljára módositva: 2019-08-27 15:31:27

Nagyszebenben, az újonnan alakult CSM otthonában kezdi a 2019–2020-as idényt a bajnoki ezüstérmes Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata.

A 2. fordulóban Aradon, a 3. fordulóban pedig idehaza Nagyváraddal játszanak, majd Kézdivásárhelyre utaznak Goran Boskovic tanítványai. Egy forduló szünet után Marosvásárhelyen vendégszerepel a VSK, az odavágó utolsó fordulójában pedig Kolozsvár utazik Szatmárra.

Az új szezon programját hétfő késő délutáni gyűlésén határozta meg a román szövetség igazgatótanácsa, ahol az is kiderült, hogy tizennégy csapattal zajlik majd a női szezon.

Mint arról korábban beszámoltunk, a bajnokság első felvonásában két csoportban osztva küzdenek a csapatok. A Nyugati csoportba került a VSK az Aradi CS Baschet, a Nagyszebeni CSM, a Kézdivásárhelyi SE, a Kolozsvári CSU, a Nagyváradi CSU és a Marosvásárhelyi Siriusszal együtt.

A Keleti csoportba sorolták a Phoenix Konstanca, a Brassói CSTB, a CSM Târgoviște, az Agronomia Bukarest, a Rapid Bukarest, a CSM Alexandria és a címvédő Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC együtteseket.

A javaslat szerint október 2-án kezdődik a bajnoki idény, és az első felvonásban nem rendeznek hétközi fordulókat. Január 4-én rendezik majd a visszavágó utolsó meccseit, majd a második bajnoki szakaszban a két széria első három helyezettje alkotja majd az A-csoportot, a többi pedig B-csoportot.

A bajnokság harmadik szakaszában a B-csoport legjobb két csapata csatlakozik a felső házi szériához, és a rájátszásban kezdődnek a helyosztó meccsek.

Október 16-án rendezik a Román Kupa selejtező fordulóját is, de a két tavalyi döntős, a VSK és a Sepsi-SIC nem játszik ebben a körben.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...