Idegtépő várakozás, zaklatással
Utoljára módositva: 2018-09-02 19:55:32

Tortúrával felérő volt a hétvége a daróci, petei, csanálosi lakosok számára — és természetesen az útra indulóknak is, akiket ráadásul kéregetők zaklattak.

Bő egy héten át rohamozták az útra indulók, vagy itthoni szabadság után második otthonukba visszatérők Szatmár megye határátkelőit — a rohamozás pedig egyáltalán nem túlzó kifejezés, hiszen volt olyan nap, amikor 27 000–en, meg 23 500–an léptek ki az országból csak a petei átkelőnél. A csúcspontot a hátunk mögött hagyott hétvége jelentette: már pénteken délelőtt sokórás várakozással kellett számolni Peténél és Csanálosnál, de még Érmihályfalvánál is (sokan meghallgatták a határrendészet kérését és azt az átkelőt célozták meg, ami aztán szépen be is dugult). Késő délután már teljes volt a káosz, a kiskocsisor elérte Pusztadarócot és sok szamosdarai, petei lakosnak okozott gondot, hogyan is jusson el otthonáig — nem voltak jobb helyzetben a csanálosiak sem, hiszen a kocsisor végigtorlódott az egész falun s még éjfélkor is a templom közelében ért véget. Szombaton sokan gondolták úgy: élnek az ideiglenes átkelők lehetőségével és egyenesen Nagypeleske felé vették az irány — ahol kellemetlen meglepetésként érte őket a településtábláig nyúló autósor. A nyár derekát idéző hőségben aszalódva, idegtépő várakozás közepette még enyhe vigaszt sem nyújtott, hogy szombaton valamennyi román-magyar határátkelő bedugult s átlagosan 60 percnél sehol nem volt kevesebb a várakozási idő az egész határszakaszon. A nagy roham vasárnap délre csillapodott valamelyest, amikor már „csak” 30 – 45 percet kellett várakozni Peténél (ahol folyamatosan nyitva volt mind a hat kiléptetősáv) — ahol a kommandósok jelenlétére is szüksége volt adott pillanatba. Daróci kéregetők csoportja zaklatta ugyanis az egyik mikrobusz utasait, nem értve a szép szóból, ezért a buszsofőr ellökdöste őket a jármű mellől — el is mentek, de gyorsan visszatértek, komoly létszámú erősítéssel. Az utasok a mikrobuszba zárkóztak és onnan riasztották a 112-es egységes segélyhívót, a rövid időn belül kiérkező kommandósok pedig négy személyt szállítottak be Szatmárnémetibe kihallgatásra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...