Idei szőlő, régi borok Bélteken
Utoljára módositva: 2016-08-22 14:31:31

A krasznabélteki Szőlő- és Borfesztiválon sok volt az idén termett csemegeszőlő és jók voltak a korábbi években készült borok.

Ismerősök és barátok koccintottak a fesztiválon

A krasznabélteki vásártér, ami fesztiváltérré lett átalakítva, már péntek délután hangulatossá vált, legalábbis hangulatossá tette azt a lengyelországi Krzyżanowicéből érkezett küldöttség, köztük az Európa számos országában ismert mazsorettcsapat. Ők voltak az egyik leglátványosabb fellépői a negyedik alkalommal megrendezett krasznabélteki Szőlő- és Borfesztiválnak. Szombaton a polgármesteri hivatal elől indultak a felvonulók, élükön a mazsorettekkel és a Mircea Cacu vezette krasznabélteki fúvószenekarral. A vásártéren felállított színpadon az ünnepélyes megnyitón Bartók Gurzău Ioan polgármester köszöntötte a Lengyelországból, Magyarországról, Szatmár megyéből és az ország más részéről érkezett vendégeket, majd a politikusok szóltak a résztvevőkhöz. Ezt követően léptek színpadra a hazai és külföldi néptáncegyüttesek, valamint a szólisták. A színpad körül elhelyezett sátrakban nagy mennyiségben volt étel és ital. A szervezők azt szeretnék, ha minél több hagyományos étel készülne, hiszen Krasznabéltek úgy kerülhet be a turisztikai hálózatba, ha hagyományos ételekkel és a helyi borokkal csalogatja oda a turistákat. A polgármester arról is beszélt, hogy Krasznabélteken háromszor annyi borospince van, mint ház, a pincék nagy része viszont üres. Az utóbbi években nagyon sok nemes szőlőt telepítettek Krasznabélteken, ma már kiváló borokat lehet kóstolni és vásárolni a településen, ezek népszerűsítését szolgálja a Szőlő- és Borfesztivál. A krasznabélteki asszonyok készítettek helyi ételeket is (pl. strudlit), de a helyi ételeket is úgy lehetne igazán népszerűsíteni, együtt a borokkal, ha lennének panziók, vendégfogadók és szálláshelyek. A szőlő- és borfesztiválon mindenkit vendégül láttak a szervezők és sokan vettek részt az esti koncerteken, hogy jót bulizzanak az ugyancsak népszerű fellépőkkel.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. november 20.
Fontos dolog ugyan a pénz, de annyira nem, hogy megérné veszekedni miatta. Mondja el őszintén a véleményét, de engedjen is akaratából.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...