Ideiglenes határnyitás Horeán és Mezőfényen
Utoljára módositva: 2014-08-13 19:54:47

Szombaton két Szatmár megyei településen is megnyitják ideiglenesen a határt, a Szaniszló községhez tartozó Horeán és Mezőfénynél is.

A Máramarosszigeti Területi Határrendészeti Hatóság közleménye szerint a Horea és Ömböly közötti ideiglenes határnyitást az indokolja, hogy a magyarországi településén hétvégén rendezik meg a község napját, ezért romániai idő szerint augusztus 16-án 13 óra és augusztus 17-én 1 óra között gépkocsival, kerékpáron és gyalogosan is át lehet lépni zöldhatáron az államhatárt. Mezőfény és Piricse (HU) között pedig szombaton 13 és 14 óra között nyitják meg ideiglenes a határt, mert a Mária Út nemzetközi zarándoknapján a magyarországi településről induló csoport Mezőfénynél lép be az országba, a mintegy 9 órásra tervezett zarándokút végén pedig a nagykárolyi Fatimai Szűz Mária-templomban este 7 órától tartott szentmisén is részt vesznek, amelyet Nm. és Ft. Schönberger Jenő megyéspüspök celebrál.

A közlemény felhívja a figyelmet arra is, hogy a román állampolgárok érvényes úti okmányok felmutatásával (személyigazolvány, útlevél) léphetik át a határt, a régi típusú személyi igazolványokat itt sem tudják elfogadni. Kiskorú gyermeket csak felnőtt kíséretében engednek át a határon, ennek legegyszerűbb formája, ha mindkét szülő jelen van, ilyenkor a gyereknek csak az úti okmányát kell felmutatni kilépéskor (a felnőttekével együtt). Amennyiben a gyerek csak egyik szülővel utazik, a másik szülő közjegyző előtt tett nyilatkozata is szükséges, ha más felnőtt társaságában van, mindkét szülő beleegyezése kell, és ez esetben a felnőtt kísérő érvényes erkölcsi igazolást is fel kell hogy mutasson.


 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 16.
Nem sokat várt egy hivatásával kapcsolatos lépéstől, ám kellemesen fog csalódni, kiderül ugyanis, hogy akár élete nagy lehetősége is kialakulhat belőle.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...