Ideiglenes határnyitás Horeán és Mezőfényen
Utoljára módositva: 2014-08-13 19:54:47

Szombaton két Szatmár megyei településen is megnyitják ideiglenesen a határt, a Szaniszló községhez tartozó Horeán és Mezőfénynél is.

A Máramarosszigeti Területi Határrendészeti Hatóság közleménye szerint a Horea és Ömböly közötti ideiglenes határnyitást az indokolja, hogy a magyarországi településén hétvégén rendezik meg a község napját, ezért romániai idő szerint augusztus 16-án 13 óra és augusztus 17-én 1 óra között gépkocsival, kerékpáron és gyalogosan is át lehet lépni zöldhatáron az államhatárt. Mezőfény és Piricse (HU) között pedig szombaton 13 és 14 óra között nyitják meg ideiglenes a határt, mert a Mária Út nemzetközi zarándoknapján a magyarországi településről induló csoport Mezőfénynél lép be az országba, a mintegy 9 órásra tervezett zarándokút végén pedig a nagykárolyi Fatimai Szűz Mária-templomban este 7 órától tartott szentmisén is részt vesznek, amelyet Nm. és Ft. Schönberger Jenő megyéspüspök celebrál.

A közlemény felhívja a figyelmet arra is, hogy a román állampolgárok érvényes úti okmányok felmutatásával (személyigazolvány, útlevél) léphetik át a határt, a régi típusú személyi igazolványokat itt sem tudják elfogadni. Kiskorú gyermeket csak felnőtt kíséretében engednek át a határon, ennek legegyszerűbb formája, ha mindkét szülő jelen van, ilyenkor a gyereknek csak az úti okmányát kell felmutatni kilépéskor (a felnőttekével együtt). Amennyiben a gyerek csak egyik szülővel utazik, a másik szülő közjegyző előtt tett nyilatkozata is szükséges, ha más felnőtt társaságában van, mindkét szülő beleegyezése kell, és ez esetben a felnőtt kísérő érvényes erkölcsi igazolást is fel kell hogy mutasson.


 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...