Ideiglenes határnyitás Horeán és Mezőfényen
Utoljára módositva: 2014-08-13 19:54:47

Szombaton két Szatmár megyei településen is megnyitják ideiglenesen a határt, a Szaniszló községhez tartozó Horeán és Mezőfénynél is.

A Máramarosszigeti Területi Határrendészeti Hatóság közleménye szerint a Horea és Ömböly közötti ideiglenes határnyitást az indokolja, hogy a magyarországi településén hétvégén rendezik meg a község napját, ezért romániai idő szerint augusztus 16-án 13 óra és augusztus 17-én 1 óra között gépkocsival, kerékpáron és gyalogosan is át lehet lépni zöldhatáron az államhatárt. Mezőfény és Piricse (HU) között pedig szombaton 13 és 14 óra között nyitják meg ideiglenes a határt, mert a Mária Út nemzetközi zarándoknapján a magyarországi településről induló csoport Mezőfénynél lép be az országba, a mintegy 9 órásra tervezett zarándokút végén pedig a nagykárolyi Fatimai Szűz Mária-templomban este 7 órától tartott szentmisén is részt vesznek, amelyet Nm. és Ft. Schönberger Jenő megyéspüspök celebrál.

A közlemény felhívja a figyelmet arra is, hogy a román állampolgárok érvényes úti okmányok felmutatásával (személyigazolvány, útlevél) léphetik át a határt, a régi típusú személyi igazolványokat itt sem tudják elfogadni. Kiskorú gyermeket csak felnőtt kíséretében engednek át a határon, ennek legegyszerűbb formája, ha mindkét szülő jelen van, ilyenkor a gyereknek csak az úti okmányát kell felmutatni kilépéskor (a felnőttekével együtt). Amennyiben a gyerek csak egyik szülővel utazik, a másik szülő közjegyző előtt tett nyilatkozata is szükséges, ha más felnőtt társaságában van, mindkét szülő beleegyezése kell, és ez esetben a felnőtt kísérő érvényes erkölcsi igazolást is fel kell hogy mutasson.


 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 18.
Valaki most nagyon szeretné felhívni magára a figyelmedet, és nagyon szeretné, ha segítenél neki, de sajnos nem a megfelelő módon kér. Talán nem is kér, hanem rögtön leszúr, vagy veszekedni kezd, esetleg megkérdőjelezi az igazadat. Tudd, hogy ma minden ilyen reakció valójában egy-egy segélykérés.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 18.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...