Ideiglenes határnyitás Horeán és Mezőfényen
Utoljára módositva: 2014-08-13 19:54:47

Szombaton két Szatmár megyei településen is megnyitják ideiglenesen a határt, a Szaniszló községhez tartozó Horeán és Mezőfénynél is.

A Máramarosszigeti Területi Határrendészeti Hatóság közleménye szerint a Horea és Ömböly közötti ideiglenes határnyitást az indokolja, hogy a magyarországi településén hétvégén rendezik meg a község napját, ezért romániai idő szerint augusztus 16-án 13 óra és augusztus 17-én 1 óra között gépkocsival, kerékpáron és gyalogosan is át lehet lépni zöldhatáron az államhatárt. Mezőfény és Piricse (HU) között pedig szombaton 13 és 14 óra között nyitják meg ideiglenes a határt, mert a Mária Út nemzetközi zarándoknapján a magyarországi településről induló csoport Mezőfénynél lép be az országba, a mintegy 9 órásra tervezett zarándokút végén pedig a nagykárolyi Fatimai Szűz Mária-templomban este 7 órától tartott szentmisén is részt vesznek, amelyet Nm. és Ft. Schönberger Jenő megyéspüspök celebrál.

A közlemény felhívja a figyelmet arra is, hogy a román állampolgárok érvényes úti okmányok felmutatásával (személyigazolvány, útlevél) léphetik át a határt, a régi típusú személyi igazolványokat itt sem tudják elfogadni. Kiskorú gyermeket csak felnőtt kíséretében engednek át a határon, ennek legegyszerűbb formája, ha mindkét szülő jelen van, ilyenkor a gyereknek csak az úti okmányát kell felmutatni kilépéskor (a felnőttekével együtt). Amennyiben a gyerek csak egyik szülővel utazik, a másik szülő közjegyző előtt tett nyilatkozata is szükséges, ha más felnőtt társaságában van, mindkét szülő beleegyezése kell, és ez esetben a felnőtt kísérő érvényes erkölcsi igazolást is fel kell hogy mutasson.


 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...