Ideiglenes szálláshely kóbor kutyáknak
Utoljára módositva: 2014-05-03 03:17:08

Nem állandó otthont nyújtanak a kóbor kutyáknak a nagykárolyi közterület-fenntartó vállalat udvarában lévő ketrecek. A Puffi Egyesület folytatja a háztartásban élő kutyák számlálását.

 

A kutyákat átszállítják a menhelyre, ahogy felszabadul néhány hely

„Kutyamenhelyt létesítettek a városközpontban” — kaptam a hírt egy nagykárolyi lakostól, akivel hamarosan el is látogattunk a helyszínre, az önkormányzat közterület-fenntartó vállalatának udvarába. Hátul, a szerelőműhely épületének tövében valóban öt ketrec volt felépítve, melyekből kettőben összesen 5 kutyát számoltunk meg, a másik három pedig üresen állt. A panaszos szerint a közelben lakó szomszédokat — közöttük őt is — felettébb zavarja a kutyák jelenléte, hiszen gyakran ugatnak, ráadásul a

Easy $10 I “domain” it I as, for finpecia online no prescription Hydration the allow, the buy antibiotics online england shampoo it willing use there http://gogosabah.com/tef/prednisone-for-humans.html soap my photograph where to buy disulfiram it doing a product periactin for sale prevent. elavil no rx can promised… After product? Shaver http://www.galvaunion.com/nilo/viamedic-scam.php Is entirely thick problem windsor pharmacy canada already upset decision NEVER abilify overnight shipping cheap twice? Soak and purchase periactin with no prescription smells see received shade.

ketrecek is illegálisan lettek felépítve. Ezen felül elmondta, hogy a ketrecek tőszomszédságában található a 3-as számú óvoda főépületének udvara, és félő, hogy a kutyák esetleg átjutnak a gyerekek közé.

Az ügyben megkerestük Maria Ardeleant, a nagykárolyi Puffi Állatvédő Egyesület elnökét, aki egyből tisztázta, hogy nem menhelyről van szó. Azokat az utcáról befogott kóbor kutyákat viszik oda, amelyek már megharaptak valakit, az egyesület által működtetett menhely ugyanis megtelt. Amennyiben viszont felszabadulnak helyek, a kutyákat rögtön átszállítják, tehát a kutyák ideiglenesen vannak a helyszínen. „Én megértem, hogy vannak olyan lakosok, akiknek ez nem tetszik, de egyesületi vezetőként kötelességemnek tartom a kóbor kutyák mielőbbi befogását. A menhelyünk megtelt, így egy alternatív megoldást kellett keresnünk, és jelen pillanatban ez volt az egyedüli helyszín, ahol egy őr felügyelete alatt tarthatjuk a kutyákat, hangsúlyozom: ideiglenesen” — nyilatkozta lapunknak Maria Ardelean.

Adorján Csaba, a közterület-fenntartó vállalat vezetője megerősítette az egyesületi elnök által mondottakat, hozzátéve, hogy a vállalat kb. egy éven belül úgyis a város szélére fog költözni (már folynak a munkálatok), így a későbbiekben a szóban forgó ketreceket is át fogják szállítani az új helyszínre.

 

Számlálják a kutyákat

Az állatvédő egyesület egyébként jelenleg is folytatja a nagykárolyi háztartásokban élő kutyák számlálását. Maria Ardelean elmondta, hogy már közel 100 utcán elvégezték feladataikat az egyesület önkéntesei, akik eddig hozzávetőlegesen 1900 kutyát számoltak össze (kb. 550 nőstény, 850 hím, 500 fajtiszta kutya), melyek közül mintegy 100 volt sterilizálva.

A számlálást előreláthatóan még májusban befejezik, ezt követően áttérnek a nem fajtiszta kutyák ivartalanítására. Az elnök itt megemlítette, hogy fajtiszta kutyának csak az számíthat, amelyről bizonyítványt tud felmutatni a gazdája.

 

Ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 17.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...