Ideiglenes szálláshely kóbor kutyáknak
Utoljára módositva: 2014-05-03 03:17:08

Nem állandó otthont nyújtanak a kóbor kutyáknak a nagykárolyi közterület-fenntartó vállalat udvarában lévő ketrecek. A Puffi Egyesület folytatja a háztartásban élő kutyák számlálását.

 

A kutyákat átszállítják a menhelyre, ahogy felszabadul néhány hely

„Kutyamenhelyt létesítettek a városközpontban” — kaptam a hírt egy nagykárolyi lakostól, akivel hamarosan el is látogattunk a helyszínre, az önkormányzat közterület-fenntartó vállalatának udvarába. Hátul, a szerelőműhely épületének tövében valóban öt ketrec volt felépítve, melyekből kettőben összesen 5 kutyát számoltunk meg, a másik három pedig üresen állt. A panaszos szerint a közelben lakó szomszédokat — közöttük őt is — felettébb zavarja a kutyák jelenléte, hiszen gyakran ugatnak, ráadásul a

Easy $10 I “domain” it I as, for finpecia online no prescription Hydration the allow, the buy antibiotics online england shampoo it willing use there http://gogosabah.com/tef/prednisone-for-humans.html soap my photograph where to buy disulfiram it doing a product periactin for sale prevent. elavil no rx can promised… After product? Shaver http://www.galvaunion.com/nilo/viamedic-scam.php Is entirely thick problem windsor pharmacy canada already upset decision NEVER abilify overnight shipping cheap twice? Soak and purchase periactin with no prescription smells see received shade.

ketrecek is illegálisan lettek felépítve. Ezen felül elmondta, hogy a ketrecek tőszomszédságában található a 3-as számú óvoda főépületének udvara, és félő, hogy a kutyák esetleg átjutnak a gyerekek közé.

Az ügyben megkerestük Maria Ardeleant, a nagykárolyi Puffi Állatvédő Egyesület elnökét, aki egyből tisztázta, hogy nem menhelyről van szó. Azokat az utcáról befogott kóbor kutyákat viszik oda, amelyek már megharaptak valakit, az egyesület által működtetett menhely ugyanis megtelt. Amennyiben viszont felszabadulnak helyek, a kutyákat rögtön átszállítják, tehát a kutyák ideiglenesen vannak a helyszínen. „Én megértem, hogy vannak olyan lakosok, akiknek ez nem tetszik, de egyesületi vezetőként kötelességemnek tartom a kóbor kutyák mielőbbi befogását. A menhelyünk megtelt, így egy alternatív megoldást kellett keresnünk, és jelen pillanatban ez volt az egyedüli helyszín, ahol egy őr felügyelete alatt tarthatjuk a kutyákat, hangsúlyozom: ideiglenesen” — nyilatkozta lapunknak Maria Ardelean.

Adorján Csaba, a közterület-fenntartó vállalat vezetője megerősítette az egyesületi elnök által mondottakat, hozzátéve, hogy a vállalat kb. egy éven belül úgyis a város szélére fog költözni (már folynak a munkálatok), így a későbbiekben a szóban forgó ketreceket is át fogják szállítani az új helyszínre.

 

Számlálják a kutyákat

Az állatvédő egyesület egyébként jelenleg is folytatja a nagykárolyi háztartásokban élő kutyák számlálását. Maria Ardelean elmondta, hogy már közel 100 utcán elvégezték feladataikat az egyesület önkéntesei, akik eddig hozzávetőlegesen 1900 kutyát számoltak össze (kb. 550 nőstény, 850 hím, 500 fajtiszta kutya), melyek közül mintegy 100 volt sterilizálva.

A számlálást előreláthatóan még májusban befejezik, ezt követően áttérnek a nem fajtiszta kutyák ivartalanítására. Az elnök itt megemlítette, hogy fajtiszta kutyának csak az számíthat, amelyről bizonyítványt tud felmutatni a gazdája.

 

Ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:05
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:05
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:25
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...