Idén befejeződhet az építkezés
Utoljára módositva: 2014-01-08 09:42:14

Amennyiben a kormány az idei büdzséleosztásban elkülöníti a hiányzó összeget, még idén elkészülhetnek a nagykárolyi Teremi út mellett épülő szociális lakások — tájékoztatott Bekő Tamás.

 

Bekő Tamás városmenedzser nyilatkozott lapunknak a Teremi úti lakások építési munkálatairól

Idén novemberben lenne negyedik éve, hogy megkezdődött Nagykárolyban, a Mezőterem felé vezető út jobb oldala mentén található földterületen azoknak a szociális lakásoknak az építése, melyeknél az építkezés költségeit szinte teljes egészében a kormány finanszírozza. A húszmillió lej értékű beruházás jelentős része már kifizetésre, illetve kivitelezésre került (13 millió lejnek megfelelő rész), a különbözetet erre az évre várja a nagykárolyi önkormányzat.

Bekő Tamás városmenedzser lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a 74-es számú sürgősségi kormányrendelet alapján nyílt lehetőség erre a beruházásra. „A kormányrendelet igen szigorúan fogalmaz, s előreláthatóan olyan személyek, illetve családok lesznek a bérlői ezeknek a lakásoknak, akik/amelyek korábban tulajdonosaiknak visszaszolgáltatott lakásokból ideiglenes, állami tulajdonú ingatlanokba voltak kénytelenek költözni. Tudomásom szerint eddig mintegy 150 család kérelmezte az önkormányzattól azt, hogy jogosulttá váljon az épülő új lakások valamelyikének bérlésére. Összesen 90 lakás épül a négy tömbházban. A tíz lépcsőház mindegyike 9-9 lakást foglal magába, szintenként két kétszobás lakás és egy garzon szerinti elosztásban. 27 lakást már átvett az önkormányzat, ezek gyakorlatilag kulcsrakész állapotban vannak, ha sikerül még 18-at befejeznünk, akkor talán megkezdődhet a beköltözés. Azonban addig még nagyon sok munka vár elvégzésre. Tulajdonképpen a meglévő lakásokba is be lehetne költözni, azonban csak „elvileg”, mivel a befejezettek mellett továbbra is építési területnek minősülő rész található, így ez gátolja az esetleges költözködést” — magyarázta a városmenedzser.

Bekő arra is kitért, hogy az önkormányzat költségeit terheli a külső területrendezés, valamint a közművesítés kialakítása. Ezen munkálatok miatt a Teremi úton kicserélik a vízvezetéket, egy kilométernyi hosszúságban, valamint a csatornahálózatot is felújítani, bővíteni kell. Mivel az Apaserv Rt. használatába kerül ez a rész, a kivitelezést a cég biztosítja.

Március végén, illetve április elején derül ki, hogy tud-e a kormány elegendő pénzt elkülöníteni a szociális lakások építésére. Amennyiben igen, akkor ebben az évben befejezik az építkezést. Bekő elmondta, bizottság alakul majd, amely szigorú pontozásos rendszer alapján dönt a jövőbeli bérlőkről. „Kilencven család örül majd, ha mindennek vége lesz. Annyit már most mondhatok, hogy nagyon szépen kivitelezett, modern lakásokról van szó, melyekre szinte degradáló is lehet a szociális lakás elnevezés. Természetesen az a cél, hogy olyan személyek költözzenek be, akik mindent elkövetnek, hogy megőrizzék a jó állapotokat. Azonban minderről az illetékes bizottság emberei hoznak majd döntést” — fejtette ki a városmenedzser.

Tőtős Tímea

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 22.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...