Idén befejeződhet az építkezés
Utoljára módositva: 2014-01-08 09:42:14

Amennyiben a kormány az idei büdzséleosztásban elkülöníti a hiányzó összeget, még idén elkészülhetnek a nagykárolyi Teremi út mellett épülő szociális lakások — tájékoztatott Bekő Tamás.

 

Bekő Tamás városmenedzser nyilatkozott lapunknak a Teremi úti lakások építési munkálatairól

Idén novemberben lenne negyedik éve, hogy megkezdődött Nagykárolyban, a Mezőterem felé vezető út jobb oldala mentén található földterületen azoknak a szociális lakásoknak az építése, melyeknél az építkezés költségeit szinte teljes egészében a kormány finanszírozza. A húszmillió lej értékű beruházás jelentős része már kifizetésre, illetve kivitelezésre került (13 millió lejnek megfelelő rész), a különbözetet erre az évre várja a nagykárolyi önkormányzat.

Bekő Tamás városmenedzser lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a 74-es számú sürgősségi kormányrendelet alapján nyílt lehetőség erre a beruházásra. „A kormányrendelet igen szigorúan fogalmaz, s előreláthatóan olyan személyek, illetve családok lesznek a bérlői ezeknek a lakásoknak, akik/amelyek korábban tulajdonosaiknak visszaszolgáltatott lakásokból ideiglenes, állami tulajdonú ingatlanokba voltak kénytelenek költözni. Tudomásom szerint eddig mintegy 150 család kérelmezte az önkormányzattól azt, hogy jogosulttá váljon az épülő új lakások valamelyikének bérlésére. Összesen 90 lakás épül a négy tömbházban. A tíz lépcsőház mindegyike 9-9 lakást foglal magába, szintenként két kétszobás lakás és egy garzon szerinti elosztásban. 27 lakást már átvett az önkormányzat, ezek gyakorlatilag kulcsrakész állapotban vannak, ha sikerül még 18-at befejeznünk, akkor talán megkezdődhet a beköltözés. Azonban addig még nagyon sok munka vár elvégzésre. Tulajdonképpen a meglévő lakásokba is be lehetne költözni, azonban csak „elvileg”, mivel a befejezettek mellett továbbra is építési területnek minősülő rész található, így ez gátolja az esetleges költözködést” — magyarázta a városmenedzser.

Bekő arra is kitért, hogy az önkormányzat költségeit terheli a külső területrendezés, valamint a közművesítés kialakítása. Ezen munkálatok miatt a Teremi úton kicserélik a vízvezetéket, egy kilométernyi hosszúságban, valamint a csatornahálózatot is felújítani, bővíteni kell. Mivel az Apaserv Rt. használatába kerül ez a rész, a kivitelezést a cég biztosítja.

Március végén, illetve április elején derül ki, hogy tud-e a kormány elegendő pénzt elkülöníteni a szociális lakások építésére. Amennyiben igen, akkor ebben az évben befejezik az építkezést. Bekő elmondta, bizottság alakul majd, amely szigorú pontozásos rendszer alapján dönt a jövőbeli bérlőkről. „Kilencven család örül majd, ha mindennek vége lesz. Annyit már most mondhatok, hogy nagyon szépen kivitelezett, modern lakásokról van szó, melyekre szinte degradáló is lehet a szociális lakás elnevezés. Természetesen az a cél, hogy olyan személyek költözzenek be, akik mindent elkövetnek, hogy megőrizzék a jó állapotokat. Azonban minderről az illetékes bizottság emberei hoznak majd döntést” — fejtette ki a városmenedzser.

Tőtős Tímea

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...