×
2020. 04 08.
Szerda
Dénes
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Sport

Idén is Eb-szereplés a cél a Samuraiul SK-nál

2020.01.13 - 12:49
Megosztas :
 • Idén is Eb-szereplés a cél a Samuraiul SK-nál

  Rozsályon, lázáriban és szatmárnémeti két sporttermébe várja karate-edzésre a fiatalokat sensei Magor Róbert és sensei Filer Iván. A mesteredzők kezdő és haladó csoportoknak is rendeznek felkészítőket.

  Kétezer húszban is jut majdnem minden hónapra egy-egy verseny, edzőtábor vagy övvizsga a Samuraiul SK karatékáinak — olvasható a klub alapítója és mesteredzője, Magos Róbert által aláírt közleményben.

  Az első versenyre már nem kell sokat várni, hiszen a „szamurájok” felsorakoznak majd a Szatmár Megyei Karate Egyesület (AJK) által rendezett megyei bajokságon. Ez a verseny egyébként az országos bajnokság „előszobája”, hiszen a torna legjobbjai készülhetnek a márciusi nemzeti megmérettetésre.

  Az országos bajnokságra egyébként magasra helyezték a lécet a Samuraiul SK legényei. Mint arról korábban már beszámoltunk, a klub minden résztvevő karatékája bajnoki éremmel tért haza a román szövetség (FRK) által rendezett országos megmérettetéséről, Izvorani-ról, míg Vida Ármin, ifjabb Magos Róbert Patrick és Patrick Circiu meghívást kaptak a román válogatottba, amely tavaly októberben részt vett az Európa-bajnokságon – Patrick Circiu és Magos Róbert Patrick egy-egy bronzéremmel tértek haza. Utóbbi karatéka ennek az eredménynek is köszönheti azt, hogy az év sportolója címet vihette haza az AJK évzáró díjkiosztó gáláján. Az Izvorani-on elért eredményeknek köszönhetően egyébként a Samuraiul lázári felnőttcsapata – Vida Árminnal, Stelian Triffel és Molnár Dániellel – az év csapat címet érdemelte ki.

  Az idei versenynaptárhoz visszatérve, Magos arról számolt be, hogy az AJK májusban ismét megrendezi a Szatmár Megyei Tanfelügyeléséggel a karate diákolimpiászt.

  Júniusban neves karatemesterek vezetésével edzőtábort és tanfolyamot rendez a Samuraiul, de ugyanebben a hónapban – illetve decemberben – a sportolók részt vesznek az AJK övvizsgáján. Idén is októberben zajlik majd az Európa-bajnokság, novemberben pedig Balkán-bajnokság zajlik, és a „szamurájok” célja, hogy idén is részt vegyenek ezen a két jeles nemzetközi viadalon.

  Decemberben a szatmárnémeti Bajnokok Tornája zárja a Samuraiul SK versenyidényét, miután vélhetően minél többen kerülnek majd fel az AJK év végi toplistájának az élére.

  Sensei Magos Róbert és sensei Filer Iván egyébként idén is indít kezdőcsoportokat. A szatmárnémeti és lázári szekciók mellett folytatódik a tavaly megkezdett munka a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rozsályon.

  Szatmárnémetiben a Domana Stanca Főgimnázium tornaterében minden hétfő, szerdán és pénteken 18 órától, a Lucian Blaga Általános Iskola tornatermében pedig minden kedden és csütörtökön 18 órától kezdődnek az edzések. Lázáriban a Petőfi Sándor Technológiai Líceum sporttermében hétfőn és szerdán 18 órától várják edzésre a fiatalokat. Magos hozzátette, hogy a szponzorok segítsége által a kezdő karatékák ingyenes kapnak kimonót az edzésekre.

  Pesek Attila

  Cookie