Idén is Eb-szereplés a cél a Samuraiul SK-nál
Utoljára módositva: 2020-01-13 16:51:08

Rozsályon, lázáriban és szatmárnémeti két sporttermébe várja karate-edzésre a fiatalokat sensei Magor Róbert és sensei Filer Iván. A mesteredzők kezdő és haladó csoportoknak is rendeznek felkészítőket.

Kétezer húszban is jut majdnem minden hónapra egy-egy verseny, edzőtábor vagy övvizsga a Samuraiul SK karatékáinak — olvasható a klub alapítója és mesteredzője, Magos Róbert által aláírt közleményben.

Az első versenyre már nem kell sokat várni, hiszen a „szamurájok” felsorakoznak majd a Szatmár Megyei Karate Egyesület (AJK) által rendezett megyei bajokságon. Ez a verseny egyébként az országos bajnokság „előszobája”, hiszen a torna legjobbjai készülhetnek a márciusi nemzeti megmérettetésre.

Az országos bajnokságra egyébként magasra helyezték a lécet a Samuraiul SK legényei. Mint arról korábban már beszámoltunk, a klub minden résztvevő karatékája bajnoki éremmel tért haza a román szövetség (FRK) által rendezett országos megmérettetéséről, Izvorani-ról, míg Vida Ármin, ifjabb Magos Róbert Patrick és Patrick Circiu meghívást kaptak a román válogatottba, amely tavaly októberben részt vett az Európa-bajnokságon – Patrick Circiu és Magos Róbert Patrick egy-egy bronzéremmel tértek haza. Utóbbi karatéka ennek az eredménynek is köszönheti azt, hogy az év sportolója címet vihette haza az AJK évzáró díjkiosztó gáláján. Az Izvorani-on elért eredményeknek köszönhetően egyébként a Samuraiul lázári felnőttcsapata – Vida Árminnal, Stelian Triffel és Molnár Dániellel – az év csapat címet érdemelte ki.

Az idei versenynaptárhoz visszatérve, Magos arról számolt be, hogy az AJK májusban ismét megrendezi a Szatmár Megyei Tanfelügyeléséggel a karate diákolimpiászt.

Júniusban neves karatemesterek vezetésével edzőtábort és tanfolyamot rendez a Samuraiul, de ugyanebben a hónapban – illetve decemberben – a sportolók részt vesznek az AJK övvizsgáján. Idén is októberben zajlik majd az Európa-bajnokság, novemberben pedig Balkán-bajnokság zajlik, és a „szamurájok” célja, hogy idén is részt vegyenek ezen a két jeles nemzetközi viadalon.

Decemberben a szatmárnémeti Bajnokok Tornája zárja a Samuraiul SK versenyidényét, miután vélhetően minél többen kerülnek majd fel az AJK év végi toplistájának az élére.

Sensei Magos Róbert és sensei Filer Iván egyébként idén is indít kezdőcsoportokat. A szatmárnémeti és lázári szekciók mellett folytatódik a tavaly megkezdett munka a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rozsályon.

Szatmárnémetiben a Domana Stanca Főgimnázium tornaterében minden hétfő, szerdán és pénteken 18 órától, a Lucian Blaga Általános Iskola tornatermében pedig minden kedden és csütörtökön 18 órától kezdődnek az edzések. Lázáriban a Petőfi Sándor Technológiai Líceum sporttermében hétfőn és szerdán 18 órától várják edzésre a fiatalokat. Magos hozzátette, hogy a szponzorok segítsége által a kezdő karatékák ingyenes kapnak kimonót az edzésekre.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...