Idén is népszerű volt a Középiskolás Börze Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2014-05-09 09:02:49

Rendkívüli volt az érdeklődés a Károlyi-kastélyban tegnap megrendezett Középiskolai Börzén. Második alkalommal került sor ilyen jellegű rendezvényre, melyen Nagykároly középiskolái mutatkoztak be.

 

A csütörtök teljes egészében a továbbtanulásról szólt a Károlyi-kastélyban. A délelőtti órákban ugyanis az épület lovagtermében megnyílt a Középiskolai Börze, aminek keretében a nagykárolyi középiskolák egymás mellett mutathatták be, mire számíthat az a diák, aki a nyolcadik osztályt befejezve, valamelyik helyi középiskolában szeretne továbbtanulni.

A rendezvény nyitányaként Kovács Jenő polgármester szólt a jelenlévőkhöz. Minőségi oktatás zajlik Nagykárolyban, akár elméleti, akár gyakorlati tárgyak elsajátításáról legyen is szó, mondta a város elöljárója, aki messzemenően támogatja a helyi oktatást. Az Elméleti Líceum padjaiból kerül ki a legtöbb egyetemi képzésben részesülő szakember, míg remélhetőleg a Simion Bărnuţiu Szakképző Líceumban a legjobb mesterek végeznek majd. A polgármester kihangsúlyozta, a szülőknek és a gyermekeknek együtt kell eldönteniük, hogyan folytatódjanak az iskolai évek, azonban nagyon fontos pontosan felmérni a lehetőségeket és a gyermek képességeit.

A Kalazanci Szent József Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont a közösségi szellemben való nevelés terén nyújt többet a többi iskolánál. Sokan érdeklődtek az itt zajló oktatás iránt is, és nagy keletje volt a hittanfelmérő témakörét összefoglaló tájékoztatónak is, a teológia szakra ugyanis hittanvizsgát is kell tenni, árulta el lapunknak Kocsis Aliz igazgatónő. Három osztály indul itt szeptemberben: természettudományi, humán-teológiai, valamint közélelmezési-turisztikai képzést nyújtó osztály.

Az Elméleti Líceumban tanulni sok diák vágya. Remek érettségi statisztikával bír az intézmény, de jelentős a tantárgyversenyeken kiemelkedően szereplő diákok száma is. Önképző és egyéb szakkörök, környezetvédelem, jótékonykodás, suliújság, se szeri, se száma a lehetőségeknek, amivel a tanulók foglalkozhatnak, ha ezt az intézményt választják. Három szak indul itt is ősszel: matematika-informatika, természettudományok, valamint filológia.

A Iuliu Maniu Iskolaközpont standjánál is szórólapokkal, emellett a diákok által készített süteményekkel várták a látogatókat. Az intézményben mesterképzés és középiskolai oktatás egyaránt zajlik, turisztika, szakácsképzés, csak néhány az itt elsajátítható tárgyak, szakmák közül.

A Simion Bărnuţiu Szakképző Líceum látványos standdal készült. Olyannyira, hogy az alkalomra elhívták a tanintézménnyel partnerségben levő gyárak, cégek képviselőit is, hogy a diákoknak és a délután folyamán a szülőknek is betekintést nyújtsanak az intézményben folyó duális képzési módokról. Varrtak a lányok, bemutatták a diákok által exportra készített fotelt a látogatóknak, a partnercégek képviselői pedig arról beszéltek, milyen elhelyezkedési lehetőségek várják a diákokat az iskola elvégzése után.

A börze késő délután, a szülőkkel folytatott egyeztetéseket követően ért véget.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...