Idén is remek együttesekkel vár a Félsziget fesztivál
Utoljára módositva: 2013-03-26 11:33:55

Az egyik legjobb brit koncertzenekar és a visszatérő, szabadszájú baszk banda mellett olasz electroswing és liquid drum and bass várható a kolozsvári Gorbó-völgyben.

Az idei Félsziget is hatalmas bulinak ígérkezik

A Félsziget Fesztivál tizenegyedik kiadásának vendége lesz az egyik legjobb brit koncertzenekar, a Kaiser Chiefs. A leedsi csapat, amelynek nevéhez tucatnyi közismert sláger fűződik – köztük a 2007-es év legnépszerűbb nemzetközi sikerdalának számító Ruby – a július 18-21. között zajló fesztivál első napjának lesz a főzenekara.

Az idéntől Kolozsváron, a Gorbó völgyében zajló fesztiválra visszatér Európa legnépszerűbb ska csapata. Emlékezetes és elsöprő erejű 2010-es fellépésük után a baszk Ska-P tagjai ismtét a Félszigetre jönnek, hogy elmagyarázzák dalaikban, mi is a baj a világgal.

Először látogat Romániába a liquid drum and bass elsőszámú brit képviselője, Utah Jazz. Luke Wilson eddigi három lemezével (It`s a Jazz Thing, Vintage, Groove Therapy) bizonyította, hogy a műfaj azon kevés producere közé tartozik, akinek minden egyes kiadványára oda kell figyelni, DJ-ként pedig páratlan érzéke van a partihangulat megteremtésére. Hogy még jobb legyen, július 18-i félszigetes fellépésére Stamina MC is elkíséri a funk-alkimistát.

Szintén először teszi tiszteletét az országban az olasz electroswing friss reménysége, a The Sweet Life Society. A két bohém producer, Gabriele Concas és Matteo Marini július 19-én adja elő dalait egy eklektikus formációval, amelynek tagjai gondoskodnak róla, hogy a hangzás az énektől a scratchingig, a gitártól a trombitáig, a szaxofonig és a klarinétig élő és utánozhatatlan (és nem utolsó sorban táncolható) legyen.

A Félsziget Fesztiválra hétfőtől beindult a jegyárusítás is az eventim.ro, eventim.hu és eventim.de oldalakon, illetve az Eventim jegyterjesztő hálózatában. Újdonság, hogy idénkétféle bérlet kerül forgalomba: hazamenős és ottalvós – az utóbbi biztosít hozzáférést a sátortábor szolgáltatásaihoz. A hazamenős bérletek június 14-ig 150, ezt követően július 17-ig 180, a helyszínen pedig 210 lejbe kerülnek, míg az ottalvós bérletek 180, 210 illetve 240 lejért szerezhetőek be. A napijegyek június 14-ig 50, ezt követően 70, a helyszínen pedig 90 lejes árban lesznek beszerezhetőek.

A Félsziget Fesztivál idéntől Kolozsváron, a monostori végállomástól két kilométernyire található Gorbó völgye 11 hektáros területén zajlik július 18-21. között. A fesztivált Kolozsvár polgármesteri hivatala és önkormányzata támogatja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...