Idén is remek együttesekkel vár a Félsziget fesztivál
Utoljára módositva: 2013-03-26 11:33:55

Az egyik legjobb brit koncertzenekar és a visszatérő, szabadszájú baszk banda mellett olasz electroswing és liquid drum and bass várható a kolozsvári Gorbó-völgyben.

Az idei Félsziget is hatalmas bulinak ígérkezik

A Félsziget Fesztivál tizenegyedik kiadásának vendége lesz az egyik legjobb brit koncertzenekar, a Kaiser Chiefs. A leedsi csapat, amelynek nevéhez tucatnyi közismert sláger fűződik – köztük a 2007-es év legnépszerűbb nemzetközi sikerdalának számító Ruby – a július 18-21. között zajló fesztivál első napjának lesz a főzenekara.

Az idéntől Kolozsváron, a Gorbó völgyében zajló fesztiválra visszatér Európa legnépszerűbb ska csapata. Emlékezetes és elsöprő erejű 2010-es fellépésük után a baszk Ska-P tagjai ismtét a Félszigetre jönnek, hogy elmagyarázzák dalaikban, mi is a baj a világgal.

Először látogat Romániába a liquid drum and bass elsőszámú brit képviselője, Utah Jazz. Luke Wilson eddigi három lemezével (It`s a Jazz Thing, Vintage, Groove Therapy) bizonyította, hogy a műfaj azon kevés producere közé tartozik, akinek minden egyes kiadványára oda kell figyelni, DJ-ként pedig páratlan érzéke van a partihangulat megteremtésére. Hogy még jobb legyen, július 18-i félszigetes fellépésére Stamina MC is elkíséri a funk-alkimistát.

Szintén először teszi tiszteletét az országban az olasz electroswing friss reménysége, a The Sweet Life Society. A két bohém producer, Gabriele Concas és Matteo Marini július 19-én adja elő dalait egy eklektikus formációval, amelynek tagjai gondoskodnak róla, hogy a hangzás az énektől a scratchingig, a gitártól a trombitáig, a szaxofonig és a klarinétig élő és utánozhatatlan (és nem utolsó sorban táncolható) legyen.

A Félsziget Fesztiválra hétfőtől beindult a jegyárusítás is az eventim.ro, eventim.hu és eventim.de oldalakon, illetve az Eventim jegyterjesztő hálózatában. Újdonság, hogy idénkétféle bérlet kerül forgalomba: hazamenős és ottalvós – az utóbbi biztosít hozzáférést a sátortábor szolgáltatásaihoz. A hazamenős bérletek június 14-ig 150, ezt követően július 17-ig 180, a helyszínen pedig 210 lejbe kerülnek, míg az ottalvós bérletek 180, 210 illetve 240 lejért szerezhetőek be. A napijegyek június 14-ig 50, ezt követően 70, a helyszínen pedig 90 lejes árban lesznek beszerezhetőek.

A Félsziget Fesztivál idéntől Kolozsváron, a monostori végállomástól két kilométernyire található Gorbó völgye 11 hektáros területén zajlik július 18-21. között. A fesztivált Kolozsvár polgármesteri hivatala és önkormányzata támogatja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...