Idén is szatmári fölénnyel kezdődött a bajnokság
Utoljára módositva: 2014-05-09 19:45:46

Az angol tippler galambfaj röptető országos bajnokságának harminckettedik kiírása kezdődött meg április végén, és – akárcsak az előző években – most is remekeltek a Szatmár megyei tenyésztők.

Az elmúlt hónap végén kezdődött meg az angol tippler galambfaj röptető országos bajnoksága, amelyet a Tippler Galambászok Sportklub – Románia (CSCT–Ro) szervez meg immár második alkalommal. A bajnokságnak viszont már harminckét éves hagyománya van, és akárcsak az előző években, ezúttal is a szatmáriak teljesítettek a legjobban. A kedvező időjárási feltételek mellett zajlott bajnoki nyitányon a felnőtt fajok röptető versenyt rendezték meg, és a legnagyobb pechesnek a szatmárnémeti Florin Sima mondhatja magát. Tíz órás repülés után ugyanis sólyom támadás érte a galambcsapatot, melynek folytán az egyik madár megijedt és elhagyta a társait. Utóbbiak folytatták a repülést és mintegy 16 óra után tértek vissza. Ezzel az eredménnyel toronymagasan nyerte volt Sima a fordulót, hiszen az etapgyőztes szatmárnémeti Makara András 15 óra 5 perces időeredménnyel győzött. Azonban a versenybírók kizárták Simát, ugyanis a galambok nem tértek vissza csapatban, az eltéved galamb ugyanis csak késő este tért haza.

Ioan Sasu, a CSCT–Ro elnöke lapunknak elmondta, harminchat versenyző volt a nyitányon, közülük tizenhat szatmáriak. Emellett Drobeta–Turnu Severinről, Besztercéről, Temesvárról, Aradról, Brassóból, Nagyváradról, Székelyudvarhelyről és Kolozsvárról neveztek tenyésztők.

A következő fordulót május 17–18-án rendezik, 5 órakor rendezik a rajtot.

A Szatmár megyei tenyésztők eredményei

1. Makara András (Szatmárnémeti, a galambcsapat repülési időeredménye: 15 óra 5 perc)

2. Lucian Iepure (Szatmárnémeti, 15 óra 3 perc)

4. Mezei Róbert (Szatmárnémeti, 13 óra, 20 perc)

5. Alexandru Tasi (Szamosdob, 12 óra 31 perc)

7. Florin Domuţa (Szamosdob, 11 óra 5 perc)

8. Szabó István (Szatmárnémeti, 10 óra 25 perc)

9. Csizma Adalbert (Szatmárnémeti, 10 óra 25 perc)

13. Győry Gergő (Szatmárnémeti, 8 óra 59 perc)

15. Constantin Şofronia (Reszege, 7 óra, 16 perc)

18. Győry Attila (Szatmárnémeti, 6 óra 20 perc)

21. Alexandru Lazar (Vetés, 1 óra 14 perc)

22. Németi Zsolt (Szatmárnémeti, 50 perc).

Diszkvalifikálva: 26. Florin Sima (Szatmárnémeti, szétszéledt a galambcsapat), 27. Viorel Benţe (Vetés), 28. Feiszthuber István (Szatmárnémeti), 29. Nyíri Attila (Szatmárnémeti) – mindegyik csapatot sólyomtámadás érte, elrepítve egy galambot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 15:00
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:15
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...