Idén nincs egyéni érem a szatmári junior párbajtőrvívó srácoktól
Utoljára módositva: 2018-01-21 15:09:48

Mácska Ádám és Szilágyi Balázs a legjobb nyolc között zárt vasárnap a junior korosztályos párbajtőrvívók egyéni bajnoki küzdelmeiben.

A vártnál sokkal korábban ért véget az egyéni verseny a szatmárnémeti párbajtőrvívó legényeknek, akik vasárnap Bukarestben a junior korosztályos bajnokságon léptek pástra. Így három év dominálás után idén egyikük sem állhatott dobogóra, sőt, a legjobb nyolc közé is csak ketten jutottak be. A 2015-ben bajnok, 2016-ban pedig bronzérmes Mácska Ádám (Szatmárnémeti VSK) akárcsak tavaly, idén is az ötödik lett, habár a csoportküzdelmekben ő volt a mezőny legjobbja. A negyeddöntőben viszont az a Daniel Popa (Bukaresti Dinamo) verte 15–10-re, aki az előző két évben a legjobb tizenhatig sem jutott el. Popa egyébként a nyolcaddöntőben Szép Mártont győzte le, aki 2016-ban bajnok, tavaly pedig ezüstérmes volt a 19 éven aluliak mezőnyében.

A 2016-os bronzérmes Szilágyi Balázs (SZSK) sem jutott be a legjobb négy közé, míg a tavalyi bajnoki harmadik Alex Oroiant (SZSK) Mácska Ádám győzte le a nyolcaddöntőben.

„Sajnos a sorsolás sem kedvezett nekünk, de ma nem csak ez volt a gond. Remélem, a csapatversenyben sikerül valamit villantani a tudásukból” — mondta elkeseredve Csiszár Ferenc érdemes edző. Hétfőn ugyanis a csapatversennyel folytatódnak a junior küzdelmek, az SZSK pedig az elmúlt három év bajnoka. Igaz, most hiányzik majd a felállásból Mácska, aki már a VSK színeiben küzd, így a Sportklub keretét Szép, Oroian és Szilágyi alkotja, tartalékként pedig a kadett korosztály bajnokát, Tudor Surducant nevezték a csapatba.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. május 22.
A Merkúr az ön második sorsterületéről a Bika jegyéből, aki mindig realitásokban gondolkodik és folyamatosan gyarapodik, most egy szembenállást alkot az ön nyolcadik sorsterületén álló Jupiterrel. Fogja vissza fennhéjázó hajlamát másokkal szemben, készséggel hallgassa meg a többieket, és maradjon rugalmas, őrizze meg humorérzékét.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. május 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...