Idén se lesz kerülő út, talán jövőre
Utoljára módositva: 2015-08-12 08:35:07

Finanszírozási gondok miatt, a tervekkel ellentétben, nem készül el idén az elkerülő út, mely sokat segítene a nagykárolyiakon. Kovács Jenő közleményben reagált a fejleményekre.

Tovább tolódik a Nagykárolyt elkerülő út befejezése: a kivitelező tegnap értesítette a polgármestert arról, hogy csak jövőre készülhetnek el a munkával

Bő egy hónappal ezelőtt az alprefektust, Altfatter Tamást kérte meg Nagykároly polgármestere, hogy segítsen kideríteni, milyen fázisban van a beruházás, mikorra várható a Nagykárolyt elkerülő út kiépítésének befejezése. Kovács ugyanis elég szkeptikus volt, és mivel nem a város kompetenciájába tartozik a munkálatok ellenőrzése, a prefektúra képviselőjének közbenjárását kérte, hátha így előrébb lehet mozdítani a kivitelezést. Az egyeztetés, mely a munkálatokat végző cég ideiglenes nagykárolyi telephelyén zajlott, bizakodásra adott okot. Dan Dobrescu munkavezető, a kivitelezést végző cég, a Magenta Kft. képviselője akkor az alprefektus határozott kérdésére válaszolva elmondta: nincs tudomása arról, hogy bajok lennének a kifizetésekkel. Mint kifejtette, végig lehet menni az útszakaszon, és bárki megtekintheti, hogy ami hátravan a kivitelezésből, az a tervezett októberi, vagy év végi határidőre elkészülhet.

Tegnap viszont kiderült, az idei átadásból semmi nem lesz, mivel finanszírozási problémák miatt bizonyosan nem fejeződik be az elkerülő út kiépítése. A Magenta Kft. képviselőjét levélben értesítette az Autópályák és Országutak Országos Ügynöksége arról, hogy idén nem lesz teljes egészében finanszírozva a várost elkerülő út kialakítása, így a munkát csak jövőre folytathatják. A megváltozott helyzetről Dan Dobrescu tájékoztatta Kovács Jenőt.

Nagykároly polgármestere közleményben fejtette ki álláspontját a fejleményekkel kapcsolatban. „Szerettem volna, ha még az idén befejezik, de úgy tűnik, most már biztosan nem fogják. Annyit tudtam még meg, hogy a márnai lejáró mellett kialakítandó körforgalomtól a Mezőterem felé haladó úton lévőig húzódó útszakasz már le van aszfaltozva, mindösszesen a kopóréteg hiányzik. A másik szakasz, azaz a teremi úttól a gencsig húzódó szakaszon az aszfaltozást még az idén elvégzik. A harmadik, a gencsi és a szatmárnémeti út közöttit éppen most aszfaltozzák. Nem fogják befejezni idén a vasúti felüljárót, a négy körforgalmat, illetve az utakat övező árokrendszert. Hiába sopánkodok, és hiába bánt ez a helyzet, azt szeretném elmondani a nagykárolyiaknak, hogy annak is örülni kell, hogy legalább ennyi elkészül. Úgy kell ezt az egészet venni, hogy ez egy ajándék, sok városnak még csak esélyes sincs arra, hogy belátható időn belül legyen elkerülő útja. Hogy most egy, kettő vagy három év alatt készül el, nos, semmi sem alakul megfelelően mostanság. Sokkal fontosabbnak tartom, hogy informáljam a nagykárolyiakat arról, hogyan is állunk a víz- és szennyvízhálózat felújítását és kibővítését célzó munkálatokkal. Az a fontos, hogy ezek a MasterPlanba foglalt munkák idén befejeződjenek, és akkor jövőre és utána rendbe tehessük az érintett utcákat, illetve aszfaltozzuk le végre azokat, amelyek egyelőre csak le vannak kövezve, továbbá 50 ezer négyzetméter új járdafelületet is ki kell alakítani” — fogalmazott a Kovács Jenő nagykárolyi polgármester.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...