Idén se lesz kerülő út, talán jövőre
Utoljára módositva: 2015-08-12 08:35:07

Finanszírozási gondok miatt, a tervekkel ellentétben, nem készül el idén az elkerülő út, mely sokat segítene a nagykárolyiakon. Kovács Jenő közleményben reagált a fejleményekre.

Tovább tolódik a Nagykárolyt elkerülő út befejezése: a kivitelező tegnap értesítette a polgármestert arról, hogy csak jövőre készülhetnek el a munkával

Bő egy hónappal ezelőtt az alprefektust, Altfatter Tamást kérte meg Nagykároly polgármestere, hogy segítsen kideríteni, milyen fázisban van a beruházás, mikorra várható a Nagykárolyt elkerülő út kiépítésének befejezése. Kovács ugyanis elég szkeptikus volt, és mivel nem a város kompetenciájába tartozik a munkálatok ellenőrzése, a prefektúra képviselőjének közbenjárását kérte, hátha így előrébb lehet mozdítani a kivitelezést. Az egyeztetés, mely a munkálatokat végző cég ideiglenes nagykárolyi telephelyén zajlott, bizakodásra adott okot. Dan Dobrescu munkavezető, a kivitelezést végző cég, a Magenta Kft. képviselője akkor az alprefektus határozott kérdésére válaszolva elmondta: nincs tudomása arról, hogy bajok lennének a kifizetésekkel. Mint kifejtette, végig lehet menni az útszakaszon, és bárki megtekintheti, hogy ami hátravan a kivitelezésből, az a tervezett októberi, vagy év végi határidőre elkészülhet.

Tegnap viszont kiderült, az idei átadásból semmi nem lesz, mivel finanszírozási problémák miatt bizonyosan nem fejeződik be az elkerülő út kiépítése. A Magenta Kft. képviselőjét levélben értesítette az Autópályák és Országutak Országos Ügynöksége arról, hogy idén nem lesz teljes egészében finanszírozva a várost elkerülő út kialakítása, így a munkát csak jövőre folytathatják. A megváltozott helyzetről Dan Dobrescu tájékoztatta Kovács Jenőt.

Nagykároly polgármestere közleményben fejtette ki álláspontját a fejleményekkel kapcsolatban. „Szerettem volna, ha még az idén befejezik, de úgy tűnik, most már biztosan nem fogják. Annyit tudtam még meg, hogy a márnai lejáró mellett kialakítandó körforgalomtól a Mezőterem felé haladó úton lévőig húzódó útszakasz már le van aszfaltozva, mindösszesen a kopóréteg hiányzik. A másik szakasz, azaz a teremi úttól a gencsig húzódó szakaszon az aszfaltozást még az idén elvégzik. A harmadik, a gencsi és a szatmárnémeti út közöttit éppen most aszfaltozzák. Nem fogják befejezni idén a vasúti felüljárót, a négy körforgalmat, illetve az utakat övező árokrendszert. Hiába sopánkodok, és hiába bánt ez a helyzet, azt szeretném elmondani a nagykárolyiaknak, hogy annak is örülni kell, hogy legalább ennyi elkészül. Úgy kell ezt az egészet venni, hogy ez egy ajándék, sok városnak még csak esélyes sincs arra, hogy belátható időn belül legyen elkerülő útja. Hogy most egy, kettő vagy három év alatt készül el, nos, semmi sem alakul megfelelően mostanság. Sokkal fontosabbnak tartom, hogy informáljam a nagykárolyiakat arról, hogyan is állunk a víz- és szennyvízhálózat felújítását és kibővítését célzó munkálatokkal. Az a fontos, hogy ezek a MasterPlanba foglalt munkák idén befejeződjenek, és akkor jövőre és utána rendbe tehessük az érintett utcákat, illetve aszfaltozzuk le végre azokat, amelyek egyelőre csak le vannak kövezve, továbbá 50 ezer négyzetméter új járdafelületet is ki kell alakítani” — fogalmazott a Kovács Jenő nagykárolyi polgármester.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 20:50
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 22.
Legmerészebb álmait is megvalósíthatja ma, bár tény, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért, de nem fogja sajnálni a befektetett energiát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...