Idén sem lesz kész a nagykárolyi elkerülő út
Utoljára módositva: 2017-02-14 18:12:54

Dacára annak, hogy Nagykároly polgármesterét, Kovács Jenőt meglehetősen optimista embernek tartják sokan, az elöljáró mégis pesszimista több dologgal kapcsolatban is.

A pénz elvileg megvan rá, a befejezéssel kapcsolatban még mindig sok a kérdés

Az egyik ilyen, annak az elkerülő útnak a befejezését célzó tervezet, mellyel kapcsolatban az elmúlt hét folyamán ítélt meg 24 millió lejt a kormány az állami költségvetésből. Annak ellenére, hogy a pénz elvileg meglesz rá, Kovács mégis úgy látja, az elkerülő út befejezésének időpontját továbbra is homály fedi.

„Véleményem szerint ezt a nagykárolyi elkerülő utat három és fél, maximum négy hónap alatt be lehet fejezni, hiszen a kivitelezési munkálatok oroszlánrészén már túl van a kivitelező. Személy szerint én nem hiszem el, hogy idén végeznek a munkálatokkal, még akkor sem, ha elkülönítették rá a pénzt. A pesszimizmusomnak három oka is van: az egyik, mert nagyon jól tudom, hogy mennek nálunk a dolgok, mi, mennyi időt vesz igénybe, az ígéretekhez képest a valóságban. A másik ok, hogy a befejezést magára vállaló cég nemrég került bejegyzésre, s a munkálatok sorában, amelyeket kiviteleznek, illetve befejeznek majd, csak nagyon hátul szerepel a nagykárolyi elkerülő út. Gond van továbbá a műszaki tervezettel is, hiszen annak a magasfeszültségű vezetéknek az elköltöztetése, mely korábban gondot jelentett, továbbra sincs orvosolva, s még megsaccolni sem tudom, hogy mikorra tervezik ezt a procedúrát az illetékesek. Kormányhatározat kellene ahhoz is, hogy kisajátításra kerüljön további félhektárnyi felület, az elkerülő út körforgalmainak zónájában, azonban egyelőre ez sincs meg. A vasúti felüljáró kialakításához szükség lenne 76 000 tonna betonra. Ezt a betonozást elvileg egy hét alatt is el lehet végezni, de kétlem, hogy ez sikerülne” — sorolta Kovács.

A nagykárolyi elkerülő út kivitelezését 2012 nyarán kezdték el. Az uniós forrásokból, valamint kormánypénzből végzett munkálatok már több éve nehezen történnek, s egyelőre még megtippelni sem meri senki, vajon mikor fejeződik be.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:30
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...