Idén sem lesz kész a nagykárolyi elkerülő út
Utoljára módositva: 2017-02-14 18:12:54

Dacára annak, hogy Nagykároly polgármesterét, Kovács Jenőt meglehetősen optimista embernek tartják sokan, az elöljáró mégis pesszimista több dologgal kapcsolatban is.

A pénz elvileg megvan rá, a befejezéssel kapcsolatban még mindig sok a kérdés

Az egyik ilyen, annak az elkerülő útnak a befejezését célzó tervezet, mellyel kapcsolatban az elmúlt hét folyamán ítélt meg 24 millió lejt a kormány az állami költségvetésből. Annak ellenére, hogy a pénz elvileg meglesz rá, Kovács mégis úgy látja, az elkerülő út befejezésének időpontját továbbra is homály fedi.

„Véleményem szerint ezt a nagykárolyi elkerülő utat három és fél, maximum négy hónap alatt be lehet fejezni, hiszen a kivitelezési munkálatok oroszlánrészén már túl van a kivitelező. Személy szerint én nem hiszem el, hogy idén végeznek a munkálatokkal, még akkor sem, ha elkülönítették rá a pénzt. A pesszimizmusomnak három oka is van: az egyik, mert nagyon jól tudom, hogy mennek nálunk a dolgok, mi, mennyi időt vesz igénybe, az ígéretekhez képest a valóságban. A másik ok, hogy a befejezést magára vállaló cég nemrég került bejegyzésre, s a munkálatok sorában, amelyeket kiviteleznek, illetve befejeznek majd, csak nagyon hátul szerepel a nagykárolyi elkerülő út. Gond van továbbá a műszaki tervezettel is, hiszen annak a magasfeszültségű vezetéknek az elköltöztetése, mely korábban gondot jelentett, továbbra sincs orvosolva, s még megsaccolni sem tudom, hogy mikorra tervezik ezt a procedúrát az illetékesek. Kormányhatározat kellene ahhoz is, hogy kisajátításra kerüljön további félhektárnyi felület, az elkerülő út körforgalmainak zónájában, azonban egyelőre ez sincs meg. A vasúti felüljáró kialakításához szükség lenne 76 000 tonna betonra. Ezt a betonozást elvileg egy hét alatt is el lehet végezni, de kétlem, hogy ez sikerülne” — sorolta Kovács.

A nagykárolyi elkerülő út kivitelezését 2012 nyarán kezdték el. Az uniós forrásokból, valamint kormánypénzből végzett munkálatok már több éve nehezen történnek, s egyelőre még megtippelni sem meri senki, vajon mikor fejeződik be.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...