Idősgondozókat képeznek
Utoljára módositva: 2014-05-16 10:02:39

A Román Vöröskereszt Szatmár megyei fiókja 18 hónapos futamidejű projekt keretében segédápolónői, idősgondozói és bébiszitter-tanfolyamot indít.

A projektről tegnap sajtótájékoztató keretében Rodica Borlan igazgató, projektmenedzser számolt be, a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal kis gyűléstermében. Mint elmondta, a képzésre kizárólag vidéken élőket várnak. Összesen 470 személlyel tudnak foglalkozni, a jelentkezők a következő kritériumoknak kell hogy eleget tegyenek: 16 éven felüliek kell legyenek, falusi lakcímmel és legkevesebb nyolc osztállyal kell rendelkezniük. Olyan jelentkezőket várnak, akiknek jelenleg nincs munkahelyük, illetve a gazdálkodás az egyedüli bevételi forrásuk, s úgy gondolják, hogy valami mást is kipróbálnának. Az európai uniós pályázati pénzből megvalósított továbbképzésben a Vöröskereszt partnere a Szatmár Megyei Munkaerő- foglalkoztatási Ügynökség (ők is segítenek a résztvevők toborzásában).

 

Pénzt kapnak

 

Amiért sokak számára vonzó lehet ez a lehetőség, az az, hogy az utazási költséget megtérítik, s a tanfolyam napján meleg ebédet biztosítanak a résztvevőknek, ezenkívül havi 200 lej zsebpénzt is kapnak a sikeresen befejezett 18 hónap elteltével. S ami ugyancsak fontos tudnivaló: a kurzust elvégzőknek segítenek munkát találni a vöröskeresztesek, vagy a saját családi vállalkozása beindításával kapcsolatban is tanáccsal tudnak szolgálni. A Vöröskereszt 30 településen szervez tájékoztatási kampányt erről a projektről, s további három, idősgondozásra szakosodott központot is nyitni akar, hogy hol, ez az önkormányzatokkal való tárgyalások után derül ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 19.
Most tisztázhatja azokat a problémákat barátaival vagy ismerőseivel, amelyek érzése szerint a mostani félreértéseket generálták.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 19.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...