Idősgondozókat képeznek
Utoljára módositva: 2014-05-16 10:02:39

A Román Vöröskereszt Szatmár megyei fiókja 18 hónapos futamidejű projekt keretében segédápolónői, idősgondozói és bébiszitter-tanfolyamot indít.

A projektről tegnap sajtótájékoztató keretében Rodica Borlan igazgató, projektmenedzser számolt be, a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal kis gyűléstermében. Mint elmondta, a képzésre kizárólag vidéken élőket várnak. Összesen 470 személlyel tudnak foglalkozni, a jelentkezők a következő kritériumoknak kell hogy eleget tegyenek: 16 éven felüliek kell legyenek, falusi lakcímmel és legkevesebb nyolc osztállyal kell rendelkezniük. Olyan jelentkezőket várnak, akiknek jelenleg nincs munkahelyük, illetve a gazdálkodás az egyedüli bevételi forrásuk, s úgy gondolják, hogy valami mást is kipróbálnának. Az európai uniós pályázati pénzből megvalósított továbbképzésben a Vöröskereszt partnere a Szatmár Megyei Munkaerő- foglalkoztatási Ügynökség (ők is segítenek a résztvevők toborzásában).

 

Pénzt kapnak

 

Amiért sokak számára vonzó lehet ez a lehetőség, az az, hogy az utazási költséget megtérítik, s a tanfolyam napján meleg ebédet biztosítanak a résztvevőknek, ezenkívül havi 200 lej zsebpénzt is kapnak a sikeresen befejezett 18 hónap elteltével. S ami ugyancsak fontos tudnivaló: a kurzust elvégzőknek segítenek munkát találni a vöröskeresztesek, vagy a saját családi vállalkozása beindításával kapcsolatban is tanáccsal tudnak szolgálni. A Vöröskereszt 30 településen szervez tájékoztatási kampányt erről a projektről, s további három, idősgondozásra szakosodott központot is nyitni akar, hogy hol, ez az önkormányzatokkal való tárgyalások után derül ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...