Idősgondozókat képeznek
Utoljára módositva: 2014-05-16 10:02:39

A Román Vöröskereszt Szatmár megyei fiókja 18 hónapos futamidejű projekt keretében segédápolónői, idősgondozói és bébiszitter-tanfolyamot indít.

A projektről tegnap sajtótájékoztató keretében Rodica Borlan igazgató, projektmenedzser számolt be, a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal kis gyűléstermében. Mint elmondta, a képzésre kizárólag vidéken élőket várnak. Összesen 470 személlyel tudnak foglalkozni, a jelentkezők a következő kritériumoknak kell hogy eleget tegyenek: 16 éven felüliek kell legyenek, falusi lakcímmel és legkevesebb nyolc osztállyal kell rendelkezniük. Olyan jelentkezőket várnak, akiknek jelenleg nincs munkahelyük, illetve a gazdálkodás az egyedüli bevételi forrásuk, s úgy gondolják, hogy valami mást is kipróbálnának. Az európai uniós pályázati pénzből megvalósított továbbképzésben a Vöröskereszt partnere a Szatmár Megyei Munkaerő- foglalkoztatási Ügynökség (ők is segítenek a résztvevők toborzásában).

 

Pénzt kapnak

 

Amiért sokak számára vonzó lehet ez a lehetőség, az az, hogy az utazási költséget megtérítik, s a tanfolyam napján meleg ebédet biztosítanak a résztvevőknek, ezenkívül havi 200 lej zsebpénzt is kapnak a sikeresen befejezett 18 hónap elteltével. S ami ugyancsak fontos tudnivaló: a kurzust elvégzőknek segítenek munkát találni a vöröskeresztesek, vagy a saját családi vállalkozása beindításával kapcsolatban is tanáccsal tudnak szolgálni. A Vöröskereszt 30 településen szervez tájékoztatási kampányt erről a projektről, s további három, idősgondozásra szakosodott központot is nyitni akar, hogy hol, ez az önkormányzatokkal való tárgyalások után derül ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:40
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 23.
Kerülje ma a stresszel járó helyzeteket, mert jót tenne végre egy kis nyugalom. Inkább a jövőről álmodozzon, mint hogy a múltat idézgesse!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...