Idősgondozókat képeznek
Utoljára módositva: 2014-05-16 10:02:39

A Román Vöröskereszt Szatmár megyei fiókja 18 hónapos futamidejű projekt keretében segédápolónői, idősgondozói és bébiszitter-tanfolyamot indít.

A projektről tegnap sajtótájékoztató keretében Rodica Borlan igazgató, projektmenedzser számolt be, a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal kis gyűléstermében. Mint elmondta, a képzésre kizárólag vidéken élőket várnak. Összesen 470 személlyel tudnak foglalkozni, a jelentkezők a következő kritériumoknak kell hogy eleget tegyenek: 16 éven felüliek kell legyenek, falusi lakcímmel és legkevesebb nyolc osztállyal kell rendelkezniük. Olyan jelentkezőket várnak, akiknek jelenleg nincs munkahelyük, illetve a gazdálkodás az egyedüli bevételi forrásuk, s úgy gondolják, hogy valami mást is kipróbálnának. Az európai uniós pályázati pénzből megvalósított továbbképzésben a Vöröskereszt partnere a Szatmár Megyei Munkaerő- foglalkoztatási Ügynökség (ők is segítenek a résztvevők toborzásában).

 

Pénzt kapnak

 

Amiért sokak számára vonzó lehet ez a lehetőség, az az, hogy az utazási költséget megtérítik, s a tanfolyam napján meleg ebédet biztosítanak a résztvevőknek, ezenkívül havi 200 lej zsebpénzt is kapnak a sikeresen befejezett 18 hónap elteltével. S ami ugyancsak fontos tudnivaló: a kurzust elvégzőknek segítenek munkát találni a vöröskeresztesek, vagy a saját családi vállalkozása beindításával kapcsolatban is tanáccsal tudnak szolgálni. A Vöröskereszt 30 településen szervez tájékoztatási kampányt erről a projektről, s további három, idősgondozásra szakosodott központot is nyitni akar, hogy hol, ez az önkormányzatokkal való tárgyalások után derül ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...