Időszerű a játszóterek korszerűsítése
Utoljára módositva: 2018-06-22 12:43:46

Itt a nyár, a vakáció, és sok szülő választja gyermekének szabadtéri programként, hogy elviszi egy közeli játszótérre, hogy ne a lakás négy fala között, hanem inkább a szabadban töltsék együtt az időt.

Sajnos Nagykárolyban igen kevés olyan játszótér van, ahova örömmel lehetne levinni a gyermekeket. Elég, ha megnézzük a legnépszerűbbet: a Károlyi-kastély parkjában található, egykor szebb napokat látott gyermekjátszótér évek óta inkább a problémák forrásának számít, semmint a szabadidő örömteli eltöltése helyszínének.

A játszótérre kilátogató kisgyermekes szülők ugyanis az esetek többségében azzal szembesülnek, hogy apróságok helyett nagy sihederek, tinédzserek foglalják el a játszótér eszközeit. Szemetelnek, cigaretta és napraforgómag maradékát hagyják maguk után. Többen jelezték már lapunknál azt is, hogy hiába szólnak — már ha szólni mernek — az illetéktelenül ott-tartózkodókra: nem egy esetben szitkozódás, fenyegetőzés a válasz.

A másik problémaforrás a kastélykert használati szabályzatának figyelmen kívül hagyása. A városban évek óta tanácsi határozat van érvényben arra vonatkozóan, hogy a park mely részén lehet a kutyákat sétáltatni, futtatni. Elég sokan nem vesznek tudomást minderről, így eshet meg, hogy a játszótéri homokban olyasmit is találhat a gyermek, ami korábban a kutyához tartozott.

A napokban került ki a közösségi oldalra egy fotó, mely a játszótér körhintájáról készült. A több generációt kiszolgáló eszköz kisebb javításon esik át, de várhatóan végre megújul a park játszóterének felszerelése is. Minderről Adorján Csaba, a Közterület-fenntartó Igazgatóság vezetője beszélt lapunknak.

„Sajnos a kastélykertben található játszótér faeszközeit már nem tudjuk megjavítani, és nem is lenne helyes, hiszen korszerűtlenek, eljárt felettük az idő, és semmilyen szabványnak nem felelnek meg. Azért, hogy a gyermekek mégis élvezni tudják ezt a helyszínt, árajánlatokat kértünk korszerű, a normáknak megfelelő játszótéri felszerelésekre. Várhatóan jövő héten kapjuk meg az árajánlatokat, s ha sikerül kiválasztani a megfelelőket, akkor elkezdődhet egy közbeszerzési eljárás annak érdekében, hogy a gyermekek egy új részt használjanak. Egyelőre nem tudom azt mondani, hogy a város összes játszótere megújul, először lássuk, mi lesz a parkbelivel, s annak, illetve a rendelkezésre álló költségvetésnek a függvényében dönt majd a városvezetés a beruházásról” — mondta.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Marvel kapitány
Ma, 16:50
A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bazi nagy francia lagzik 2.
Ma, 19:10
A Verneuil család ismét visszatér! Claude és Maria Verneuil újabb nehézséggel szembesül. Négy vejük, Rachid, David, Chao és Charles úgy döntenek, hogy családjaikkal együtt külföldön próbálnak szerencsét. Claude és Marie el sem tudják képzelni, hogy távol legyenek szeretteiktől, ezért mindent elkövetnek, hogy visszatartsák őket a költözéstől…
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 19.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...