Időszerű a játszóterek korszerűsítése
Utoljára módositva: 2018-06-22 12:43:46

Itt a nyár, a vakáció, és sok szülő választja gyermekének szabadtéri programként, hogy elviszi egy közeli játszótérre, hogy ne a lakás négy fala között, hanem inkább a szabadban töltsék együtt az időt.

Sajnos Nagykárolyban igen kevés olyan játszótér van, ahova örömmel lehetne levinni a gyermekeket. Elég, ha megnézzük a legnépszerűbbet: a Károlyi-kastély parkjában található, egykor szebb napokat látott gyermekjátszótér évek óta inkább a problémák forrásának számít, semmint a szabadidő örömteli eltöltése helyszínének.

A játszótérre kilátogató kisgyermekes szülők ugyanis az esetek többségében azzal szembesülnek, hogy apróságok helyett nagy sihederek, tinédzserek foglalják el a játszótér eszközeit. Szemetelnek, cigaretta és napraforgómag maradékát hagyják maguk után. Többen jelezték már lapunknál azt is, hogy hiába szólnak — már ha szólni mernek — az illetéktelenül ott-tartózkodókra: nem egy esetben szitkozódás, fenyegetőzés a válasz.

A másik problémaforrás a kastélykert használati szabályzatának figyelmen kívül hagyása. A városban évek óta tanácsi határozat van érvényben arra vonatkozóan, hogy a park mely részén lehet a kutyákat sétáltatni, futtatni. Elég sokan nem vesznek tudomást minderről, így eshet meg, hogy a játszótéri homokban olyasmit is találhat a gyermek, ami korábban a kutyához tartozott.

A napokban került ki a közösségi oldalra egy fotó, mely a játszótér körhintájáról készült. A több generációt kiszolgáló eszköz kisebb javításon esik át, de várhatóan végre megújul a park játszóterének felszerelése is. Minderről Adorján Csaba, a Közterület-fenntartó Igazgatóság vezetője beszélt lapunknak.

„Sajnos a kastélykertben található játszótér faeszközeit már nem tudjuk megjavítani, és nem is lenne helyes, hiszen korszerűtlenek, eljárt felettük az idő, és semmilyen szabványnak nem felelnek meg. Azért, hogy a gyermekek mégis élvezni tudják ezt a helyszínt, árajánlatokat kértünk korszerű, a normáknak megfelelő játszótéri felszerelésekre. Várhatóan jövő héten kapjuk meg az árajánlatokat, s ha sikerül kiválasztani a megfelelőket, akkor elkezdődhet egy közbeszerzési eljárás annak érdekében, hogy a gyermekek egy új részt használjanak. Egyelőre nem tudom azt mondani, hogy a város összes játszótere megújul, először lássuk, mi lesz a parkbelivel, s annak, illetve a rendelkezésre álló költségvetésnek a függvényében dönt majd a városvezetés a beruházásról” — mondta.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Pelyhes - Kalandra fel!
Ma, 17:00
Közeleg a hideg tél, ilyenkor a legtöbb madár délnek indul, hogy egy melegebb vidéken vészelje át a zord évszakot. Így tesz a kis Pelyhes családja is, ám Ő még túl pici a repüléshez, és egy véletlen folytán lemarad az indulásról. Mikor megérkezik a fagy, a kismadárnak minden bátorságára szüksége lesz, hogy megküzdjön a barátságtalan időjárással és megtalálja a családját. Szerencséjére a kalandban segítségére lesz megannyi új barát.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Peppermint: A bosszú angyala
Ma, 18:40
Riley North (Jennifer Garner), szerető anya és feleség élete egy pillanat alatt összeomlik, mikor férjét és kislányát egy brutális támadásban megölik. A kómából felébredt nő igazságot akar, de az elkövetőket – egy befolyásos kartell tagjait – a korrupt bíróság felmenti. Riley nem nyugszik, amíg le nem számol a tettesekkel: vérbeli harcossá képezi ki magát, hogy egytől-egyig kiiktassa a családja haláláért felelős bűnözőket. A mindenre elszánt magányos harcosnak nem csak az alvilág felbőszült embe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Az apáca
Ma, 20:40
A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis küldöttség érkezik egy isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba. Borzasztó dolgok történtek a szomorú falak között, a klastrom mindig félhomályos, mindig hideg és barátságtalan folyosóin, és a jövevények (egy apáca, egy szerzetes és egy novícius) bízik benne, hogy hamar kiderítik, ki állhat a háttérben, és hazatérhetnek bizton
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. szeptember 25.
Párkapcsolata és hivatása közül néha csak az egyikkel, azután csak a másikkal foglalkozik minden erejével és nem találja az arany középutat.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...