Időszerű a játszóterek korszerűsítése
Utoljára módositva: 2018-06-22 12:43:46

Itt a nyár, a vakáció, és sok szülő választja gyermekének szabadtéri programként, hogy elviszi egy közeli játszótérre, hogy ne a lakás négy fala között, hanem inkább a szabadban töltsék együtt az időt.

Sajnos Nagykárolyban igen kevés olyan játszótér van, ahova örömmel lehetne levinni a gyermekeket. Elég, ha megnézzük a legnépszerűbbet: a Károlyi-kastély parkjában található, egykor szebb napokat látott gyermekjátszótér évek óta inkább a problémák forrásának számít, semmint a szabadidő örömteli eltöltése helyszínének.

A játszótérre kilátogató kisgyermekes szülők ugyanis az esetek többségében azzal szembesülnek, hogy apróságok helyett nagy sihederek, tinédzserek foglalják el a játszótér eszközeit. Szemetelnek, cigaretta és napraforgómag maradékát hagyják maguk után. Többen jelezték már lapunknál azt is, hogy hiába szólnak — már ha szólni mernek — az illetéktelenül ott-tartózkodókra: nem egy esetben szitkozódás, fenyegetőzés a válasz.

A másik problémaforrás a kastélykert használati szabályzatának figyelmen kívül hagyása. A városban évek óta tanácsi határozat van érvényben arra vonatkozóan, hogy a park mely részén lehet a kutyákat sétáltatni, futtatni. Elég sokan nem vesznek tudomást minderről, így eshet meg, hogy a játszótéri homokban olyasmit is találhat a gyermek, ami korábban a kutyához tartozott.

A napokban került ki a közösségi oldalra egy fotó, mely a játszótér körhintájáról készült. A több generációt kiszolgáló eszköz kisebb javításon esik át, de várhatóan végre megújul a park játszóterének felszerelése is. Minderről Adorján Csaba, a Közterület-fenntartó Igazgatóság vezetője beszélt lapunknak.

„Sajnos a kastélykertben található játszótér faeszközeit már nem tudjuk megjavítani, és nem is lenne helyes, hiszen korszerűtlenek, eljárt felettük az idő, és semmilyen szabványnak nem felelnek meg. Azért, hogy a gyermekek mégis élvezni tudják ezt a helyszínt, árajánlatokat kértünk korszerű, a normáknak megfelelő játszótéri felszerelésekre. Várhatóan jövő héten kapjuk meg az árajánlatokat, s ha sikerül kiválasztani a megfelelőket, akkor elkezdődhet egy közbeszerzési eljárás annak érdekében, hogy a gyermekek egy új részt használjanak. Egyelőre nem tudom azt mondani, hogy a város összes játszótere megújul, először lássuk, mi lesz a parkbelivel, s annak, illetve a rendelkezésre álló költségvetésnek a függvényében dönt majd a városvezetés a beruházásról” — mondta.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...