Időt nyerő tanácsülés
Utoljára módositva: 2019-10-12 09:04:07

Útfelújítási beruházások sarokszámainak apróbb módosításairól, valamint az ANL-tömbház lakásainak odaítélésére vonatkozó kritériumrendszerről döntöttek pénteki rendkívüli ülésükön a megyei grémium tagjai.

A tanácsosok egyöntetűen szavazták meg több megyei rangú út — a Nagykároly és Kaplony (Pádovai Szent Ferenc ferences rendi kolostor) közötti 108C, a Batarcs és Avaspatak közötti 109M, a megyehatár és Oláhcsaholy közötti 109P, a Szamosdara–Pusztadaróc közötti 194B, valamint Batizon a 194C, azaz a ‘Tetves’ — felújításával, illetve a lunaforrási vízgyűjtő medence kialakításával kapcsolatos műszaki-gazdasági mutatók apróbb módosításait. Mint azt Pataki Csaba megyei tanácselnök kifejtette, ezek a felújítási munkálatok hatástanulmány alapján voltak kiszerződve, most készültek el a részletes műszaki tervek, ami egyben azt is jelenti, hogy a beruházások reális sarokszámai is most váltak véglegessé. „Ne gondoljon senki jelentős összegmódosulásokra, viszont ha csak 1 lejnyi változás is van valahol, azt meg kell szavaznia a tanácsnak — azért is hívtunk össze rendkívüli ülést, hogy, mondjam így: egy csokorban legyen megszavazva mind a hat beruházás módosítása, és ezzel is időt nyerjünk” — mondta.

A grémium szintén tegnap bólintott rá a Szatmárnémetiben, a Tudor Vladimirescu utca 7. szám alatt épült ANL-tömbház kizárólag az egészségügyben szakosodott fiatalok számára kiutalandó-bérelhető lakásokra vonatkozó Lakásokat igényelhetők listájára, Lakásokat nem igényelhetők listájára, valamint a Lakások kiutalásának prioritási sorrendjére — a tervek szerint a kritériumrendszer elfogadását követően hamarosan rangsorolják az igénylőket, akik legkésőbb ez év végéig átvehetik a 16 lakás kulcsait.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...