Időt nyerő tanácsülés
Utoljára módositva: 2019-10-12 09:04:07

Útfelújítási beruházások sarokszámainak apróbb módosításairól, valamint az ANL-tömbház lakásainak odaítélésére vonatkozó kritériumrendszerről döntöttek pénteki rendkívüli ülésükön a megyei grémium tagjai.

A tanácsosok egyöntetűen szavazták meg több megyei rangú út — a Nagykároly és Kaplony (Pádovai Szent Ferenc ferences rendi kolostor) közötti 108C, a Batarcs és Avaspatak közötti 109M, a megyehatár és Oláhcsaholy közötti 109P, a Szamosdara–Pusztadaróc közötti 194B, valamint Batizon a 194C, azaz a ‘Tetves’ — felújításával, illetve a lunaforrási vízgyűjtő medence kialakításával kapcsolatos műszaki-gazdasági mutatók apróbb módosításait. Mint azt Pataki Csaba megyei tanácselnök kifejtette, ezek a felújítási munkálatok hatástanulmány alapján voltak kiszerződve, most készültek el a részletes műszaki tervek, ami egyben azt is jelenti, hogy a beruházások reális sarokszámai is most váltak véglegessé. „Ne gondoljon senki jelentős összegmódosulásokra, viszont ha csak 1 lejnyi változás is van valahol, azt meg kell szavaznia a tanácsnak — azért is hívtunk össze rendkívüli ülést, hogy, mondjam így: egy csokorban legyen megszavazva mind a hat beruházás módosítása, és ezzel is időt nyerjünk” — mondta.

A grémium szintén tegnap bólintott rá a Szatmárnémetiben, a Tudor Vladimirescu utca 7. szám alatt épült ANL-tömbház kizárólag az egészségügyben szakosodott fiatalok számára kiutalandó-bérelhető lakásokra vonatkozó Lakásokat igényelhetők listájára, Lakásokat nem igényelhetők listájára, valamint a Lakások kiutalásának prioritási sorrendjére — a tervek szerint a kritériumrendszer elfogadását követően hamarosan rangsorolják az igénylőket, akik legkésőbb ez év végéig átvehetik a 16 lakás kulcsait.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 31.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...