Időutazás a ’80-as évekbe
Utoljára módositva: 2013-05-29 11:40:29

A Nagykárolyi Művelődési Központ diákjai hétfőn egy felejthetetlen időutazásra invitálták a közönséget a Károlyi-kastély lovagtermében.

 

A színpadi előadást a színjátszó kör tagjai közösen állították össze

Egy nosztalgikus, ugyanakkor néhol szatirikus hangulatú időutazásban volt részük azoknak, akik ellátogattak hétfőn délután 6 órától a Károlyi-kastély lovagtermébe. A Best Fest 2013 – Nagykárolyi Kulturális Tavasz keretében tartott „’80-as évek – Micsoda hangulat!” című zenés színházi előadás az akkori emberek hétköznapjait, élethangulatát idézte fel.

A bemutató előtt rövid néma tiszteletadásra került sor a hétvégén elhunyt Ioana Cîcu román szakos tanárnő emlékére, majd elhangzott egy dalösszeállítás a fentebb említett évtized slágerei közül. Ezt követően rövid színpadi játék következett a Nagykárolyi Művelődési Központ román nyelvű színjátszó körének előadásában, amelyet a csoport tagjai állítottak össze. Ebben a közönség megismerkedhetett az akkori fiatalság élethelyzetével, az őket foglalkoztató problémákkal. A darabban a következő diákok szerepeltek: Coşarcă Dan, Doiciar Adina, Drimuş Janet, Marchiş Valentin, Marincaş Gabriela, Nagy Evelin, Şiman Claudian, valamint Adrian Ştefănuţi, a színjátszó kör vezetője.

A műsor második felében a Nagykárolyi Művelődési Központ könnyűzene szakos növendékei — e Ujfalusi Nicolae, Nagy Anita, Altfater Andrea, Vitéz Júlia, Gabor Tania és Latiş Larisa — oktatójuk, Szűcs József zenei kíséretével énekeltek néhány slágert a ’80-as évekből: What a Feeling, I wanna dance with somebody, La fereastra ta, A boldogság és én, Fata din vis stb.

A műsor végén Adrian Ştefănuţi megköszönte a kulturális igazgatóság, a művelődési központ és a városi múzeum segítségét, a nagyérdemű pedig vastapssal jutalmazta a fellépőket.

 

Ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...