Időutazás a reneszánsz és a barokk korszakába
Utoljára módositva: 2013-12-20 10:28:40

Instrumentális és vokális műveket adott elő a zenekar

Varázslatos karácsonyi zenei időutazásban volt részük azoknak, akik jelen voltak szerdán késő délután a Carmina Renascentia régizene-együttes koncertjén a Károlyi-kastély lovagtermében. A Karácsony varázsa fesztivál keretén belül zajlott koncerten a zenekar tagjai korabeli hangszerek segítségével a XVI–XVII. századba, a reneszánsz és a barokk zene korszakába kalauzolták a közönséget. Az együttes műsorában többek között Nikolaus Schmall Erdélyi tánca, a gyulafehérvári kódex néhány latin himnusza, a Dicsőült helyeken (részlet Kájoni János Cantionale Catholicumából) és a Puer Natus in Betlehem (részlet a Piae Cantiones című későreneszánsz latin énekek kollekciójából) szerepelt. A fesztivál folytatásában pénteken, 17 órától Fülöp Andrea tanítónő kisdiákjai, 18 órától pedig a Gingalló és a Harmónia kórusok, valamint a művelődés központ amatőr diákszínjátszó csoportja (felkészítők: Fazakas-Kiss Erika és Kiss Zita) mutatják be karácsonyi műsorukat a lovagteremben. Szombaton 17 órától az idei nagykárolyi kórustalálkozó (lovagterem), vasárnap 17 órától pedig a Song 4 Xmas elnevezésű ünnepi könnyűzenei koncert (Szent László Közösségi Ház) kerül sorra. Ugyancsak vasárnap 18 órától Petrică Mureşan és a szatmárnémeti kolindálók műsorával (lovagterem) zárul a fesztivál.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:20
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hogyan védekezel a megfázás ellen?
Különféle vitaminokat szedek
Rengeteg gyümölcsöt fogyasztok ilyenkor
Mindig figyelek arra, hogy kellően fel legyek öltözve
Nem szoktam megfázni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 23.
Irigylésre méltóan sok energiája van, senki és semmi nem tartóztathatja fel, ha valamit a fejébe vesz, márpedig ma tele van jobbnál jobb ötletekkel.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...