Igazán szép az, aki szereti az életet
Utoljára módositva: 2019-07-25 11:09:26

Huszonegyedik alkalommal tartott Anna-bált szerdán a Caritas szatmárnémeti Reménység idősklubja. Az esemény keretében huszonegy hölgy szállt versenybe a bál szépe címért.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Reménység Nappali Idősközpontjának munkatársai jól tudják: egy nő számára minden életkorban fontos, hogy szépnek érezze magát. Az idősklub által szervezett Anna-bál épp ezt a célt szolgálja, ugyanis az esemény keretében az intézményt látogató hölgyek a bál szépe címért is versengenek. Hauler Magdolna klubvezető szerint az Anna-bálon való részvétel növeli a klubtagok önbizalmát, erőt ad nekik ahhoz, hogy minél tovább ápoltak és szépek maradjanak.

Szerdán 21. Anna-bálját tartotta meg a szatmárnémeti Reménység központ. Az eseményen jelen volt Román János, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet vezérigazgatója, valamint Boros János, a szervezet idősterületének vezetője is.

A klub hagyományaihoz híven Fűzi László ceremóniamester nyitotta meg a rendezvényt, röviden felvázolva az Anna-bál történeti hátterét. Ezt követően Kruzlics János a női szépségről beszélt. A kiváló formában lévő nyolcvanas úriember szerint igazán szép az, aki szereti az életet, mert az önmagát is szereti és másokat is szeret. A közönség láthatóan teljes mértékben egyetértett szavaival. Marchiş Gheorghe (Gigi) a világtörténelem híres Annáiról emlékezett meg.

Ezután kezdődött a várva várt szépségverseny, amelyre huszonegy nyugdíjas hölgy nevezett be. A legfiatalabb versenyző 62, a legidősebb 78 éves volt, és Kruzlics János klubtag szavaival élve mindegyiken látszott, hogy szereti az életet. Tisztelete és csodálata jeléül a versenyzőket a bécsi keringő dallamára maga Román János vezérigazgató vezette körbe a teremben.

A nyertesek kijelölése a közönség szavazatai alapján történt. A 2019-es Anna-bál szépe címet Vatra Éva nyerte el, udvarhölgyei pedig Spiller Katalin és Anghiuş Mária lettek. A legszebbnek járó koronát a 2017-es bál szépe, Puiu Rozália Margó adta át. A két éve nyugdíjba vonult Vatra Éva elmondása szerint ez volt élete egyik legcsodásabb napja. „21-én voltam a legboldogabb, amikor férjhez mentem, 21-e volt, amikor a kisfiam született, és a Reménység klub 21. Anna-báljának szépe lettem ma. Az életemben mindig pozitív élményhez kapcsolódik a 21-es szám” — mondta a szépségverseny nyertese. Állítása szerint egy nőnek, akárhány éves is legyen, oda kell figyelnie magára, ápoltnak kell lennie.

A szerdai Anna-bál keretében a klubtagok köszöntötték a júniusban, illetve júliusban született társaikat is, nem feledkezve meg az Anna nevet viselő hölgyekről sem. A szülinaposok és névnaposok megünneplése után következett az igazi bál, amely késő délutánig tartott.

A Caritas Reménység Idősközpontjába járó nyugdíjasok örülnek egymás sikereinek, támaszt nyújtanak egymásnak a bajban, együtt vannak jóban-rosszban, mint egy igazi közösség. Az olyan események, mint a tegnapi Anna-bál, még erősebbé, még összetartóbbá kovácsolják ezt a közösséget.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 12.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...