Igényelhető a Diákhitel 1
Utoljára módositva: 2019-07-31 13:14:22

A határon túli magyarok is igénybe vehetik a Diákhitel 1-et — a havi 70 000 forint igénylésének lehetőségével eddig csak alig pár tucat diák élt.

A határon túli magyarok is igénybe vehetik a szabad felhasználású Diákhitel 1-et — közölte a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója kedden. Magyar Péter azt mondta, több mint húszezer magyar diák tanul erdélyi egyetemen, viszont csak pár tucat veszi igénybe a hitelt. Ismertetése szerint az igényléshez magyarra fordított, hallgatói jogviszonyt igazoló okirat és magyarországi bankszámla szükséges. A vezérigazgató kiemelte: a cél az, hogy Magyarországon és az egész Kárpát-medencében ne legyen olyan fiatal, aki azért nem tud felsőoktatási tanulmányokat folytatni, mert a családi vagy egyéb körülményei nem teszik azt lehetővé.

Az 1,99 százalékos kamatú Diákhitel 1 keretében havi maximum hetvenezer forintot lehet igényelni, egy félévben legfeljebb öt hónapra, míg a képzési díjakra felvehető Diákhitel 2 kamatmentes, ezzel egyébként az önköltséges képzésben részt vevő hallgatók húsz százaléka él. Mindkét hitel igényléséhez érvényes hallgatói jogviszony szükséges, visszafizetésüket a diploma megszerzése után négy hónappal kell elkezdeni, de bármikor ingyenesen előtörleszthetők — mondta Magyar, hozzátéve azt is: a diákoknak nem okoz problémát a hitel visszafizetése.

Magyar Péter kitért arra is, hogy a nyelvtanulási hitelt október 1-jétől lehet igénybe venni. Ennek keretében egyszeri 500 ezer forintot lehet igényelni, amelyet öt év alatt kell visszafizetni, sikeres nyelvvizsga esetén az induló 1,99 százalékos kamat 0 százalékossá válik. A Diákhitelekkel kapcsolatos minden információ megtalálható a www.diakhitel.hu oldalon.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:10
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...