Igényelhető a Diákhitel 1
Utoljára módositva: 2019-07-31 13:14:22

A határon túli magyarok is igénybe vehetik a Diákhitel 1-et — a havi 70 000 forint igénylésének lehetőségével eddig csak alig pár tucat diák élt.

A határon túli magyarok is igénybe vehetik a szabad felhasználású Diákhitel 1-et — közölte a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója kedden. Magyar Péter azt mondta, több mint húszezer magyar diák tanul erdélyi egyetemen, viszont csak pár tucat veszi igénybe a hitelt. Ismertetése szerint az igényléshez magyarra fordított, hallgatói jogviszonyt igazoló okirat és magyarországi bankszámla szükséges. A vezérigazgató kiemelte: a cél az, hogy Magyarországon és az egész Kárpát-medencében ne legyen olyan fiatal, aki azért nem tud felsőoktatási tanulmányokat folytatni, mert a családi vagy egyéb körülményei nem teszik azt lehetővé.

Az 1,99 százalékos kamatú Diákhitel 1 keretében havi maximum hetvenezer forintot lehet igényelni, egy félévben legfeljebb öt hónapra, míg a képzési díjakra felvehető Diákhitel 2 kamatmentes, ezzel egyébként az önköltséges képzésben részt vevő hallgatók húsz százaléka él. Mindkét hitel igényléséhez érvényes hallgatói jogviszony szükséges, visszafizetésüket a diploma megszerzése után négy hónappal kell elkezdeni, de bármikor ingyenesen előtörleszthetők — mondta Magyar, hozzátéve azt is: a diákoknak nem okoz problémát a hitel visszafizetése.

Magyar Péter kitért arra is, hogy a nyelvtanulási hitelt október 1-jétől lehet igénybe venni. Ennek keretében egyszeri 500 ezer forintot lehet igényelni, amelyet öt év alatt kell visszafizetni, sikeres nyelvvizsga esetén az induló 1,99 százalékos kamat 0 százalékossá válik. A Diákhitelekkel kapcsolatos minden információ megtalálható a www.diakhitel.hu oldalon.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...