Ígéret az útfelújítás befejezésére
Utoljára módositva: 2014-06-13 20:59:38

A Szatmárnémeti és Szatmárhegy közötti útszakasz hirtelen félbeszakadt újraaszfaltozásával kapcsolatban Adrian Ştef érdeklődésünkre elmondta, a hónap végéig befejeződnek a munkálatok.

 

Azt követően, hogy május 23-án nagy médiakampány keretében elkezdték a 193C jelzésű megyei út Szatmárnémeti és Szatmárhegy közötti szakaszának újraaszfaltozását, az időközi választást követő napon eltűntek a munkagépek, az aszfaltozási munkálatokat pedig abbahagyták. A térség lakosai a munkálat megkezdésekor a helyszínen levő újságíróknak azt mondták, hogy akkor hiszik el, hogy itt valóban újraaszfaltozott úton közlekedhetnek, ha a munkálatot be is fejezik. A munkálatok kezdetekor Ioan Şereş, a Szatmár Megyei Tanács műszaki igazgatóságának vezetője arról számolt be, hogy a 10,8 kilométeres út aszfaltozásának összköltsége 2,6 millió lej. A szakember akkor úgy vélekedett, kedvező időjárási viszonyok közepette két hét alatt befejeződnek az említett megyei út korszerűsítési munkálatai. A Szatmár Megyei Tanács elnöke, Adrian Ştef érdeklődésünkre elmondta, a hónap végéig befejeződik a Szatmárnémeti és Szatmárhegy közötti útszakasz korszerűsítése. „Technikai okokból hagyta félbe a kivitelező az aszfaltozást, a munkálatokat végző cég, a Tehnic Asist Kft.-nek ugyanis egy európai uniós pályázat keretében határidőre kellett befejeznie egy munkálatot, azonban az aszfalt simítására használt munkagépek közül az egyik meghibásodott. Így a szatmárhegyi munkálatot félbe kellett hagyniuk, hogy be tudják tartani a határidőt. Ne aggódjanak a lakosok, befejezzük a megkezdett munkát” — fogalmazott az elnök. A Szatmárnémeti—Szatmárhegy közötti 193C jelzésű út 1974-ben készült, azóta csak kátyúzás folyt rajta. Az út mintegy 3000 lakost érint nap mint nap: a községben 794 autót tartanak nyilván, ugyanakkor több mint 200 bérletet váltanak havonta a lakosok a menetrend szerinti autóbuszjáratra.

[ohballada-1]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 13.
Régen érezte magát ilyen elégedettnek. Jól sikerült a hete, rengeteget dolgozott és könnyedén, hatékonyan tudott együttműködni másokkal.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...