Ígéret az útfelújítás befejezésére
Utoljára módositva: 2014-06-13 20:59:38

A Szatmárnémeti és Szatmárhegy közötti útszakasz hirtelen félbeszakadt újraaszfaltozásával kapcsolatban Adrian Ştef érdeklődésünkre elmondta, a hónap végéig befejeződnek a munkálatok.

 

Azt követően, hogy május 23-án nagy médiakampány keretében elkezdték a 193C jelzésű megyei út Szatmárnémeti és Szatmárhegy közötti szakaszának újraaszfaltozását, az időközi választást követő napon eltűntek a munkagépek, az aszfaltozási munkálatokat pedig abbahagyták. A térség lakosai a munkálat megkezdésekor a helyszínen levő újságíróknak azt mondták, hogy akkor hiszik el, hogy itt valóban újraaszfaltozott úton közlekedhetnek, ha a munkálatot be is fejezik. A munkálatok kezdetekor Ioan Şereş, a Szatmár Megyei Tanács műszaki igazgatóságának vezetője arról számolt be, hogy a 10,8 kilométeres út aszfaltozásának összköltsége 2,6 millió lej. A szakember akkor úgy vélekedett, kedvező időjárási viszonyok közepette két hét alatt befejeződnek az említett megyei út korszerűsítési munkálatai. A Szatmár Megyei Tanács elnöke, Adrian Ştef érdeklődésünkre elmondta, a hónap végéig befejeződik a Szatmárnémeti és Szatmárhegy közötti útszakasz korszerűsítése. „Technikai okokból hagyta félbe a kivitelező az aszfaltozást, a munkálatokat végző cég, a Tehnic Asist Kft.-nek ugyanis egy európai uniós pályázat keretében határidőre kellett befejeznie egy munkálatot, azonban az aszfalt simítására használt munkagépek közül az egyik meghibásodott. Így a szatmárhegyi munkálatot félbe kellett hagyniuk, hogy be tudják tartani a határidőt. Ne aggódjanak a lakosok, befejezzük a megkezdett munkát” — fogalmazott az elnök. A Szatmárnémeti—Szatmárhegy közötti 193C jelzésű út 1974-ben készült, azóta csak kátyúzás folyt rajta. Az út mintegy 3000 lakost érint nap mint nap: a községben 794 autót tartanak nyilván, ugyanakkor több mint 200 bérletet váltanak havonta a lakosok a menetrend szerinti autóbuszjáratra.

[ohballada-1]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 24.
Találkozik valakivel, akinek úgy érzi, bármit el tudna mesélni saját belső érzéseiről. Az ilyen kitárulkozások rendkívül fontosak mindenki számára!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...