Ígéret van az elkerülőút folytatására
Utoljára módositva: 2014-07-17 09:38:13

Megerősítette azokat az információkat Kovács Jenő polgármester, melyek a Nagykároly mellett húzódó elkerülőút kialakításának folytatására vonatkoznak. Új alvállalkozókkal dolgoznak.

 

Hónapok óta állnak a munkálatok azon a több mint tíz kilométeres útszakaszon, mely a jövőben Nagykároly közútjait óvná meg a teherforgalomtól. A közlekedésügyi minisztérium alárendeltségébe tartozó Országos Útügyi és Autópálya-társaság (CNADNR) projektjét egy spanyol érdekeltségű cégnek kellett volna valóra váltania, azonban a kivitelezés minősége fennakadt az uniós ellenőrzési rostán. (Amint erről Kovács Jenő annak idején beszámolt, az eu-s minőségi ellenőrök olyan szintű kivitelezési hibákat találtak, melyek miatt azonnal leállíttatták a munkálatokat. Ilyen komoly hibának számított például az is, hogy az út alapja rossz minőségű.)

A munka leállását követő időszakban meglehetősen nagy volt a homály a kivitelezés esetleges folytatásával kapcsolatosan. Érdeklődésünkre a polgármester elmondta, hogy a hivatalos információk szerint a spanyol befektetővel olyannyira elégedetlenek az illetékesek, hogy vele nem dolgoztatnak tovább, hanem új kivitelezőt keresnek a fennmaradó munka elvégzésére. Kérdéses volt persze, hogy találnak-e új kivitelezőt a maradék pénzre, a más által elkezdett munka folytatására és hibáinak kijavítására.

A napokban viszont új fordulatot vett az ügy. Nagykároly polgármestere arról tájékoztatta lapunkat, hogy tudomására jutott, az elkerülőút kialakításával megbízott spanyol cég, a Magenta mégis folytatja a munkát. A cégnek egy új képviselője arról számolt be, hogy leszerződtek egy nagybányai céggel, mely alvállalkozóként folytatja az elkerülőút kialakítását.

„Én nagyon remélem, hogy valóban folytatják a munkát. Azt kétlem, hogy az idén októberre tervezett befejezésre sor kerülhet, de a magam részéről már azzal is elégedett leszek, ha jövő nyárra elkészül ez az út” — tájékoztatta lapunkat a nagykárolyi polgármester.

A nagykárolyi terelőút a szállításügyi tárca korábbi tájékoztatása szerint 45 millió lejbe kerül, és magába foglal egy vasúti felüljárót, valamint négy körforgalmat. Ez az építkezés volt egyébként az egyetlen nagyberuházás, amelyet 2013-ra a kormány Szatmár megyében jóváhagyott. A nagykárolyiak azért is várják nagyon ennek az elkerülőútnak a kialakítását, mert a várost kettészelő, rendkívül rossz állapotú főút konkrét felújítási munkálatai is ettől függnek. Amennyiben nem sikerül kiterelni a kamionforgalmat a városból, félő, hogy az alapos javítás ideje is tovább tolódik, hiszen a teherforgalom okolható legnagyobb mértékben az út tönkremenéséért.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...