Ígéret van az elkerülőút folytatására
Utoljára módositva: 2014-07-17 09:38:13

Megerősítette azokat az információkat Kovács Jenő polgármester, melyek a Nagykároly mellett húzódó elkerülőút kialakításának folytatására vonatkoznak. Új alvállalkozókkal dolgoznak.

 

Hónapok óta állnak a munkálatok azon a több mint tíz kilométeres útszakaszon, mely a jövőben Nagykároly közútjait óvná meg a teherforgalomtól. A közlekedésügyi minisztérium alárendeltségébe tartozó Országos Útügyi és Autópálya-társaság (CNADNR) projektjét egy spanyol érdekeltségű cégnek kellett volna valóra váltania, azonban a kivitelezés minősége fennakadt az uniós ellenőrzési rostán. (Amint erről Kovács Jenő annak idején beszámolt, az eu-s minőségi ellenőrök olyan szintű kivitelezési hibákat találtak, melyek miatt azonnal leállíttatták a munkálatokat. Ilyen komoly hibának számított például az is, hogy az út alapja rossz minőségű.)

A munka leállását követő időszakban meglehetősen nagy volt a homály a kivitelezés esetleges folytatásával kapcsolatosan. Érdeklődésünkre a polgármester elmondta, hogy a hivatalos információk szerint a spanyol befektetővel olyannyira elégedetlenek az illetékesek, hogy vele nem dolgoztatnak tovább, hanem új kivitelezőt keresnek a fennmaradó munka elvégzésére. Kérdéses volt persze, hogy találnak-e új kivitelezőt a maradék pénzre, a más által elkezdett munka folytatására és hibáinak kijavítására.

A napokban viszont új fordulatot vett az ügy. Nagykároly polgármestere arról tájékoztatta lapunkat, hogy tudomására jutott, az elkerülőút kialakításával megbízott spanyol cég, a Magenta mégis folytatja a munkát. A cégnek egy új képviselője arról számolt be, hogy leszerződtek egy nagybányai céggel, mely alvállalkozóként folytatja az elkerülőút kialakítását.

„Én nagyon remélem, hogy valóban folytatják a munkát. Azt kétlem, hogy az idén októberre tervezett befejezésre sor kerülhet, de a magam részéről már azzal is elégedett leszek, ha jövő nyárra elkészül ez az út” — tájékoztatta lapunkat a nagykárolyi polgármester.

A nagykárolyi terelőút a szállításügyi tárca korábbi tájékoztatása szerint 45 millió lejbe kerül, és magába foglal egy vasúti felüljárót, valamint négy körforgalmat. Ez az építkezés volt egyébként az egyetlen nagyberuházás, amelyet 2013-ra a kormány Szatmár megyében jóváhagyott. A nagykárolyiak azért is várják nagyon ennek az elkerülőútnak a kialakítását, mert a várost kettészelő, rendkívül rossz állapotú főút konkrét felújítási munkálatai is ettől függnek. Amennyiben nem sikerül kiterelni a kamionforgalmat a városból, félő, hogy az alapos javítás ideje is tovább tolódik, hiszen a teherforgalom okolható legnagyobb mértékben az út tönkremenéséért.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 15.
Ne hagyja figyelmen kívül a környezetében élők véleményét, hiszen olyan kérdésben készül dönteni, amely őket is közelről érinti.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 15.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...