Ilyen idő marad továbbra is
Utoljára módositva: 2018-07-17 19:43:44

Továbbra is távol marad a nyár Szatmár megyétől, és továbbra is sok lesz az eső, de ugyanez igaz egész Közép- és Kelet-Európára is.

Melegebb van Oroszországban és a skandináv országokban, mint mifelénk, inkább Dániába érdemes menni nyaralni, mint a román tengerpartra vagy Bulgáriába. A Kárpát-medence időjárását egy Oroszország fölött megrekedt meleg légtömeg alakítja ilyen párásra, csapadékosra és viharosra, tájékoztatta lapunkat a román meteorológiai intézet egyik kolozsvári munkatársa, és a helyzet nem is nagyon fog változni. Az orosz síkság fölötti meleg akadályozza a levegő normális, keletről nyugatra történő áramlását, a normális folyamat megszakadása anomáliát okoz, ami a mostani időjárás formájában testesül meg környékünkön. Pozitív hozadékuk a megrekedt légtömegeknek, hogy a légblokád miatt szaharai hőség sem tud felnyúlni északra, így nincsenek olyan intenzív kánikulai időszakok, mint amilyenek voltak tavaly és tavalyelőtt.

Jövő héten is délutáni és esti esőkkel tarkított, visszafogott hőmérsékletű időjárásunk lesz, adott exkluzív előrejelzést a meteorológus; továbbra is érvényes, hogy a meleg, talaj közeli levegőtömegek fölfelé tolulása és a felhőképződés számára kedvező magas légköri állapotok miatt szinte minden délután esni fog, egyes napokon viharos körülmények között. Hosszabb távú előrejelzésbe nem kívánt bocsátkozni a szakember, mert a júliusi időjárást előrejelző európai meteorológiai intézet is nagyon mellélőtt korábban, nagyon kiszámíthatatlan az idei nyári időjárás. Az európai intézet aszályos és forró közép-kelet-európai júliust jósolt március-április folyamán.

A meteorológus szerint lehet valami igazság abban, hogy ha Medárd-napkor esik, akkor negyven napig esni fog (idén Szatmár megyében esett), azonban ez csak akkor lenne teljesen igaz, ha értelemszerűen július 18-ától megszűnne a csapadékos időjárás, azonban nem fog.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...