Ilyen idő marad továbbra is
Utoljára módositva: 2018-07-17 19:43:44

Továbbra is távol marad a nyár Szatmár megyétől, és továbbra is sok lesz az eső, de ugyanez igaz egész Közép- és Kelet-Európára is.

Melegebb van Oroszországban és a skandináv országokban, mint mifelénk, inkább Dániába érdemes menni nyaralni, mint a román tengerpartra vagy Bulgáriába. A Kárpát-medence időjárását egy Oroszország fölött megrekedt meleg légtömeg alakítja ilyen párásra, csapadékosra és viharosra, tájékoztatta lapunkat a román meteorológiai intézet egyik kolozsvári munkatársa, és a helyzet nem is nagyon fog változni. Az orosz síkság fölötti meleg akadályozza a levegő normális, keletről nyugatra történő áramlását, a normális folyamat megszakadása anomáliát okoz, ami a mostani időjárás formájában testesül meg környékünkön. Pozitív hozadékuk a megrekedt légtömegeknek, hogy a légblokád miatt szaharai hőség sem tud felnyúlni északra, így nincsenek olyan intenzív kánikulai időszakok, mint amilyenek voltak tavaly és tavalyelőtt.

Jövő héten is délutáni és esti esőkkel tarkított, visszafogott hőmérsékletű időjárásunk lesz, adott exkluzív előrejelzést a meteorológus; továbbra is érvényes, hogy a meleg, talaj közeli levegőtömegek fölfelé tolulása és a felhőképződés számára kedvező magas légköri állapotok miatt szinte minden délután esni fog, egyes napokon viharos körülmények között. Hosszabb távú előrejelzésbe nem kívánt bocsátkozni a szakember, mert a júliusi időjárást előrejelző európai meteorológiai intézet is nagyon mellélőtt korábban, nagyon kiszámíthatatlan az idei nyári időjárás. Az európai intézet aszályos és forró közép-kelet-európai júliust jósolt március-április folyamán.

A meteorológus szerint lehet valami igazság abban, hogy ha Medárd-napkor esik, akkor negyven napig esni fog (idén Szatmár megyében esett), azonban ez csak akkor lenne teljesen igaz, ha értelemszerűen július 18-ától megszűnne a csapadékos időjárás, azonban nem fog.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...