Ilyen idő marad továbbra is
Utoljára módositva: 2018-07-17 19:43:44

Továbbra is távol marad a nyár Szatmár megyétől, és továbbra is sok lesz az eső, de ugyanez igaz egész Közép- és Kelet-Európára is.

Melegebb van Oroszországban és a skandináv országokban, mint mifelénk, inkább Dániába érdemes menni nyaralni, mint a román tengerpartra vagy Bulgáriába. A Kárpát-medence időjárását egy Oroszország fölött megrekedt meleg légtömeg alakítja ilyen párásra, csapadékosra és viharosra, tájékoztatta lapunkat a román meteorológiai intézet egyik kolozsvári munkatársa, és a helyzet nem is nagyon fog változni. Az orosz síkság fölötti meleg akadályozza a levegő normális, keletről nyugatra történő áramlását, a normális folyamat megszakadása anomáliát okoz, ami a mostani időjárás formájában testesül meg környékünkön. Pozitív hozadékuk a megrekedt légtömegeknek, hogy a légblokád miatt szaharai hőség sem tud felnyúlni északra, így nincsenek olyan intenzív kánikulai időszakok, mint amilyenek voltak tavaly és tavalyelőtt.

Jövő héten is délutáni és esti esőkkel tarkított, visszafogott hőmérsékletű időjárásunk lesz, adott exkluzív előrejelzést a meteorológus; továbbra is érvényes, hogy a meleg, talaj közeli levegőtömegek fölfelé tolulása és a felhőképződés számára kedvező magas légköri állapotok miatt szinte minden délután esni fog, egyes napokon viharos körülmények között. Hosszabb távú előrejelzésbe nem kívánt bocsátkozni a szakember, mert a júliusi időjárást előrejelző európai meteorológiai intézet is nagyon mellélőtt korábban, nagyon kiszámíthatatlan az idei nyári időjárás. Az európai intézet aszályos és forró közép-kelet-európai júliust jósolt március-április folyamán.

A meteorológus szerint lehet valami igazság abban, hogy ha Medárd-napkor esik, akkor negyven napig esni fog (idén Szatmár megyében esett), azonban ez csak akkor lenne teljesen igaz, ha értelemszerűen július 18-ától megszűnne a csapadékos időjárás, azonban nem fog.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...