Ilyen idő marad továbbra is
Utoljára módositva: 2018-07-17 19:43:44

Továbbra is távol marad a nyár Szatmár megyétől, és továbbra is sok lesz az eső, de ugyanez igaz egész Közép- és Kelet-Európára is.

Melegebb van Oroszországban és a skandináv országokban, mint mifelénk, inkább Dániába érdemes menni nyaralni, mint a román tengerpartra vagy Bulgáriába. A Kárpát-medence időjárását egy Oroszország fölött megrekedt meleg légtömeg alakítja ilyen párásra, csapadékosra és viharosra, tájékoztatta lapunkat a román meteorológiai intézet egyik kolozsvári munkatársa, és a helyzet nem is nagyon fog változni. Az orosz síkság fölötti meleg akadályozza a levegő normális, keletről nyugatra történő áramlását, a normális folyamat megszakadása anomáliát okoz, ami a mostani időjárás formájában testesül meg környékünkön. Pozitív hozadékuk a megrekedt légtömegeknek, hogy a légblokád miatt szaharai hőség sem tud felnyúlni északra, így nincsenek olyan intenzív kánikulai időszakok, mint amilyenek voltak tavaly és tavalyelőtt.

Jövő héten is délutáni és esti esőkkel tarkított, visszafogott hőmérsékletű időjárásunk lesz, adott exkluzív előrejelzést a meteorológus; továbbra is érvényes, hogy a meleg, talaj közeli levegőtömegek fölfelé tolulása és a felhőképződés számára kedvező magas légköri állapotok miatt szinte minden délután esni fog, egyes napokon viharos körülmények között. Hosszabb távú előrejelzésbe nem kívánt bocsátkozni a szakember, mert a júliusi időjárást előrejelző európai meteorológiai intézet is nagyon mellélőtt korábban, nagyon kiszámíthatatlan az idei nyári időjárás. Az európai intézet aszályos és forró közép-kelet-európai júliust jósolt március-április folyamán.

A meteorológus szerint lehet valami igazság abban, hogy ha Medárd-napkor esik, akkor negyven napig esni fog (idén Szatmár megyében esett), azonban ez csak akkor lenne teljesen igaz, ha értelemszerűen július 18-ától megszűnne a csapadékos időjárás, azonban nem fog.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...