Imahétzáró istentisztelet
Utoljára módositva: 2014-01-26 19:12:18

Vasárnap a Pettyéni Református Egyházközségben megtartott imahetizáróistentiszteleten Petkes György nyugalmazott lelkipásztor hirdetett igét.

Genda Szabolcs pettyéni lelkipásztor köszönti Petkes Györgyöt

Petkes nem ismeretlen a pettyéni reformátusok körében, hiszen két évig volt a falu beszolgáló lelkésze. Igehirdetésében azt a bibliai történetet magyarázta, amikor Jézus szülővárosában, Názáretben megtartotta első prédikációját, amit előbb csodáltak a hallgatók, később, amikor megtudták, hogy Józsefnek és Máriának, a város lakóinak a fia, már nem mindenki fogadta el tanítóként. Amiről Jézus beszélt, minden beteljesedett. Krisztus, „a felkent” védte, oltalmazta és szerette a népét, ezt teszi ma, ezt a küldetést ruházta át mennybemenetele előtt az anyaszentegyházra. Ezért játszik ma is nagy szerepet az egyház a társadalom életében. Verset mondott: Budai Szabina és Tankóczi Szintia, Genda Szabolcs lelkipásztor pedig megköszönte az egyházközség híveinek az imahéten kifejtett munkáját. Az igehirdető Jézus olyan tanításaira hívta fel a hallgatók figyelmét, amelyekre a mai világban nagyon oda kellene figyelni.

A hívek a vasárnapi istentiszteleten

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 22.
Bánjon ma óvatosan a pénzzel! Ez vonatkozik saját pénztárcájára is, de üzleti döntéseiben sem árt most megfontoltabbnak lennie, mint általában.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...