Imahétzáró istentisztelet
Utoljára módositva: 2014-01-26 19:12:18

Vasárnap a Pettyéni Református Egyházközségben megtartott imahetizáróistentiszteleten Petkes György nyugalmazott lelkipásztor hirdetett igét.

Genda Szabolcs pettyéni lelkipásztor köszönti Petkes Györgyöt

Petkes nem ismeretlen a pettyéni reformátusok körében, hiszen két évig volt a falu beszolgáló lelkésze. Igehirdetésében azt a bibliai történetet magyarázta, amikor Jézus szülővárosában, Názáretben megtartotta első prédikációját, amit előbb csodáltak a hallgatók, később, amikor megtudták, hogy Józsefnek és Máriának, a város lakóinak a fia, már nem mindenki fogadta el tanítóként. Amiről Jézus beszélt, minden beteljesedett. Krisztus, „a felkent” védte, oltalmazta és szerette a népét, ezt teszi ma, ezt a küldetést ruházta át mennybemenetele előtt az anyaszentegyházra. Ezért játszik ma is nagy szerepet az egyház a társadalom életében. Verset mondott: Budai Szabina és Tankóczi Szintia, Genda Szabolcs lelkipásztor pedig megköszönte az egyházközség híveinek az imahéten kifejtett munkáját. Az igehirdető Jézus olyan tanításaira hívta fel a hallgatók figyelmét, amelyekre a mai világban nagyon oda kellene figyelni.

A hívek a vasárnapi istentiszteleten

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...