Indiai gólyabál a Kölcseyben
Utoljára módositva: 2017-11-10 17:51:30

India hangulatát idézte csütörtök délután a Kölcsey Ferenc Főgimnázium idei gólyabálja. Az iskola kilencedikesei ezúttal is állták a sarat és kiválóan szerepeltek a próbákon.

Az elmúlt évek egyik legszórakoztatóbb és legkreatívabban összeállított gólyabálján vehettek részt a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai, tanárai és megannyi érdeklődő.

A csütörtökön 18 órától megrendezett eseménynek a szakszervezetek művelődési háza adott otthon, amelynek nézőterét meg is töltötte a nagy számú közönség.

Az idei gólyabál témája India volt, amelyhez az esemény hangulata maximálisan alkalmazkodott. Úgy a dekoráció, mint a zene és a résztvevők öltözéke is az ázsiai kontinens hangulatát idézte, a szervező KÖFEDISZ-esek ezúttal is kitettek magukért.

A gólyabál Makranczi Lilla és Szénás Ákos műsorvezetők köszöntőjével kezdődött, akik színpadra invitálták azt a 20 gólyát, akik az elmúlt héten megtartott válogató során lettek kiválasztva a páros feladatokra.

Tíz leány és ugyanennyi fiú mutatkozott be, végigvonulva a kifutón száriban és kurtában, azaz India hagyományos női és férfi viseletében. A 20 versenyző a délután során különböző próbákat kiállva versenyzett a bálkirály és bálkirálynő, azaz jelen esetben a rádzsa és rádzskumari címért. A bevonulás után Indiával kapcsolatos kvízjátékon vettek részt a versenyzők, később táncoltak, majd szituációs játékokban mutatták meg kreativitásukat, melyeket zsűri pontozott.

A továbbiakban a hat kilencedikes osztály is színpadra lépett, bemutatva szórakoztató osztályprodukciójukat, amelyek egy-egy hindu istenség történetét vitték a közönség elé, igencsak szórakoztató módon, az iskola több tanárát is bevonva a játékba.

A gólyabálon fellépett Felméri Péter humorista is, aki közel fél órás előadással tette még emlékezetesebbé az estét, majd hagyományosan megtörtént a KÖFEDISZ tisztújítás is, amikor Fazakas Ábel, Rácz Gyopár és Cseh Eszter átvették Tatár Zsuzsa, Nagy Róbert, és Rist Levente elnöki, alelnöki és titkári székét a diákszervezet élén.

Az est folyamán a szervezők mozgóurnával gyűjtést szerveztek Ungvári István Krisztián, az iskola másodikos diákjai számára, akit súlyos betegséggel kezelnek a temesvári kórházban, illetve a KÖFEDISZ leköszönő vezetői szponzori támogatásból összegyűlt 1000 lejt ajánlottak fel és adtak át az iskola sportkatedrájának, az összeget a tanári kar ugyancsak a beteg kisfiú megsegítésére ajánlotta föl. A színpadon lezajlott jelenet többeknek könnyeket csaltak a szemébe.

Végezetül eredményt hirdetett a zsűri, így az osztályprodukciók sorában a IX. A lett az idei legügyesebb osztály, megelőzve a második helyen záró IX. E és a harmadik helyezett IX. B osztályt. Ami a 20 gólya páros versenyét illeti, Mezőfényi Beatrix és Stuts Márk nyerték el a rádzsa és rádzskumari címeket, második helyen Ardelean Inez és Orosz Dániel, míg harmadik helyen Erdei Eszter és Lovas Gellért végeztek.

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 19.
Kedvese sokszor eltúlozza kicsit a dolgait, de ne nevesse ki ezért. Mindez arra szolgál, hogy elrejtse bizonytalanságát és önbizalomhiányát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 19.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...